Dunkademics: Αυτός ο φανταστικός δάσκαλος εξηγεί τους νόμους της βαρύτητας με καρφώματα

Ο Τζόναθαν Κλαρκ δεν συμβιβάζεται με την καθημερινότητα ενός κακοπληρωμένου δασκάλου. Προσφέρει show και γνώσεις φυσικής στους μαθητές του αναλύοντας με μαθηματικούς τύπους και πρακτική άσκηση, πώς γίνεται ένα κάρφωμα 'windmill'.

Dunkademics: Αυτός ο φανταστικός δάσκαλος εξηγεί τους νόμους της βαρύτητας με καρφώματα

Το να προσπαθείς να μάθεις κανόνες και μαθηματικούς τύπους Φυσικής αποστηθίζοντας ολόκληρα βιβλία, είναι κάτι που αποκλείεται να μην το έχεις ζήσει. Ο Τζόναθαν Κλαρκ, καθηγητής φυσικής σε γυμνάσιο και 'επαγγελματίας dunker' τόλμησε μια διαφορετική προσέγγιση, κερδίζοντας το χειροκρότημα των μαθητών του και σίγουρα δεν θυμίζει περιπτώσεις όπως το 'Μάθε Παιδί μου Μπάσκετ' του Κώστα Τσάκωνα.

Σε μια εποχή όπου το να είσαι δάσκαλος σε ένα σχολείο στην Αμερική (και όχι μόνο) αποτελεί μια πολύ κακοπληρωμένη και δύσκολη δουλειά, ο Κλαρκ κάθε πρωί διδάσκει φυσική στο γυμνάσιο Palmer και τα βράδια γίνεται 'επαγγελματίας dunker', ώς μέλος της Team Airstrike, μια ομάδα επαγγελματιών showmen που εμφανίζεται στα ημίχρονα αγώνων μπάσκετ και σε κάθε λογής ψυχαγωγικής εκδηλώσεις, για να προσφέρουν θέαμα.

Ο Τζόναθαν Κλαρκ παραδίδει καθημερινά ένα showtime γνώσεων στους μαθητές του, εξηγώντας μέσω της φυσικής πώς ένας αθλητής μπορεί να πηδήξει ψηλά και να καρφώσει τη μπάλα στο καλάθι. Ανάμεσα στα 'πειράματα΄ του συγκαταλέγεται και ένα κάρφωμα με μπαλάκι Νερφ μέσα στη τάξη, ενώ και οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποκτούν πια νέο ενδιαφέρον.

Για όσους θέλουν να μάθουν φυσική μέσω μπάσκετ, αλλά βρίσκονται λίγο μακριά από το σχολείο που διδάσκει ο Κλαρκ, ο νεαρός καθηγητής έχει δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube όπου η Φυσική, το Μπάσκετ και το πρωτόλειο animation είναι η πρώτη ύλη για μια σειρά από επικά εκπαιδευτικά videos.

Φανταστείτε μια αντίστοιχη κίνηση από Σπανούλη ή Διαμαντίδη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK