Δύσκολη κλήρωση για τον έναν, βατή για τον άλλον

Δύσκολη κλήρωση για τον έναν, βατή για τον άλλον

Τους αντιπάλους τους στην δεύτερη προκριματική φάση της Euroleague έμαθαν το απόγευμα της Δευτέρας (19/09) ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός μετά τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.


Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα προσπαθήσουν και πάλι εκτός έδρας να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς συμπεριλήφθηκαν στον 8ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι μαζί με την οικοδέσποινα Παρτιζάν, την γαλλική Ολιμπίκ Νις και την ρωσική Καζάν.

« Αναμενόμενα θα ήταν δύσκολη η κλήρωση, αφού όσο προχωράει η διοργάνωση οι ομάδες θα δυσκολεύουν περισσότερο. Βέβαια, θεωρητικά θα μπορούσαν να ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα » ήταν το πρώτο σχόλιο του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και συνέχισε: « Το φαβορί πιστεύω ότι είναι η Καζάν, στην οποία θα συναντήσουμε και ένα γνωστό μας τον Τόμας Σερτβίτις. Εμείς και η Παρτιζάν θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα περιοριστούμε εκεί. Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την πρωτιά του ομίλου μας, αφού διαθέτουμε την προϊστορία, την εμπειρία από αντίστοιχες διοργανώσεις, πολύ καλό σύνολο και γενικότερα όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μία ομάδα για να προχωρήσει στο θεσμό ».

Ολοκληρώνοντας, ο αρχηγός του Ολυμπιακού επεσήμανε: « Πρέπει να βελτιώσουμε το αγωνιστικό μας πρόσωπο, αφού στην πρώτη φάση δεν δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, κάτι το οποίο είναι και φυσιολογικό, αφού δεν έχουμε κάνει πολλές ημέρες προετοιμασία. Έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε αυτές τις περίπου 10 ημέρες, να επισημάνουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Αν παίξουμε ως πραγματικός Ολυμπιακός, δεν υπάρχει καμία ομάδα την οποία να φοβόμαστε. Είναι ευκαιρία τόσο για εμάς όσο και για τον Εθνικό να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση του θεσμού και να βοηθήσουμε το ελληνικό πόλο να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστό. Να αποδείξουμε σε όλους ότι δίκαια η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται ψηλά ».


Αντίθετα, οι «κυανόλευκοι» θα είναι οι διοργανωτές του 7ου ομίλου και θα υποδεχτούν στην Αθήνα την ιταλική Ποσίλιπο του Χρήστου Αφρουδάκη, την γερμανική Κανστάτ και την τούρκικη Χεϊμπελιάντα.

« Είναι μία πολύ καλή κλήρωση, η οποία επιτρέπει στον Εθνικό να περάσει είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και από τώρα η σκέψη μας επικεντρώνεται στην Ποσίλιπο. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα, είναι η περυσινή κάτοχος του τροπαίου και έχει υψηλούς στόχους, όπως αντίστοιχα και εμείς. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται στην έδρα μας, γιατί γλιτώνουμε την ταλαιπωρία από τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, ενώ επίσης θα έχουμε και τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας. Θεωρώ ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας σε αυτό το σημείο » τόνισε ο Αντώνης Βλοντάκης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αφρουδάκηςέχρισε φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του και τον Εθνικό ενώ για την επιστροφή του στην Ελλάδα, σημείωσε: « Είναι καλό ότι θα βρεθώ και πάλι στην Ελλάδα και θα συναντήσω τους δικούς μου ανθρώπους και τους γνωστούς μου. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι δεν έρχομαι για καλό σκοπό, αλλά κατά κάποιο τρόπο έρχομαι ως αντίπαλος».

**Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου και την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK