Επική πρόκριση και πανηγυρισμός για Κοκκινάκη (VIDEO)

Τη νίκη της καριέρα του έκανε ο Θανάσης Κοκκινάκης επικρατώντας με 3-2 σετ επί του Γκουλμπίς. Δείτε σε VIDEO πως πανηγύρισε στο τέλος του ματς ο Ελληνοαυστραλός τενίστας. Στο δεύτερο γύρο τόσο ο Μάρκος Παγδατής όσο και ο Νικ Κύργιος.

Επική πρόκριση και πανηγυρισμός για Κοκκινάκη (VIDEO)

Παίζοντας με πάθος και έχοντας καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία ο Θανάσης Κοκκινάκης επιβλήθηκε με 5-7, 6-0, 1-6, 7-6 (2), 8-6 επί του Γκουλμπίς στην έκπληξη της ημέρας στο ανδρικό ταμπλό.

Ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός με το κοινό στο πλευρό του (είχε τη συμπαράσταση τόσο των Αυστραλών όσο και των Ελλήνων) αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη επικράτηση.

Ο Γκουλμπίς αν και βρέθηκε πίσω με τρία game κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 5-7. Τα επόμενα δύο ήταν παραστάσεις για ένα ρόλο. Στο δεύτερο ο Κοκκινάκης το "καθάρισε" σε 23 λεπτά (6-0), με τον Γκουλμπίς να απαντά με 6-1.

Στο τέταρτο σετ ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός αν και βρέθηκε πίσω με break, ισοφάρισε άμεσα και τελικά "έκλεψε" το σετ στο tie-break. Στο πέμπτο σετ ο Κοκκινάκης κατάφερε να κρατήσει, έστω και δύσκολα το σερβίς του και να πάρει τη νίκη με 7-6.

Μετά από το κερδισμένο match point, ο Κοκκινάκης έκανε το γύρο του θριάμβου όπου έδωσε τα χέρια του σχεδόν με όλο το στάδιο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του 18χρονου, πρώτη απέναντι σε Top20 παίκτη της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο φορμαρισμένος, αλλά όχι ανίκητος, Σαμ Γκροθ ο οποίος νίκησε τον Φιλίπ Κραΐνοβιτς με με 6-3, 7-6 (4), 6-4.

Δείτε βίντεο με τους τελευταίους πόντους και τον πανηγυρισμό του:

Ανατροπή και πρόκριση για τον Παγδατή

Μεγάλη νίκη πήρα και ο Μάρκος Παγδατής ο οποίος επικράτησε επί του Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι με 6-2, 6-7 (5), 3-6, 6-4, 6-4.

Ο 29χρονος Ρώσος, Νο.67 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 2-1 σετ αλλά ο τενίστας από τη Λεμεσό κατάφερε να κάνει την ανατροπή σε ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και 37 λεπτά!

Ο Παγδατής θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο εύκολα στη νίκη αφού μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2 έφτασε μια ανάσα από το 2-0 έχοντας το σερβίς με το σκορ στο 5-4 υπέρ του. Ο Γκαμπασβίλι του έκανε το μπρέικ και πήρε εκείνος τελικά το σετ με 6-7 (5). Στο τρίτο σετ ο Παγδατής πήρε τα πρώτα τρία game, αλλά ο 29χρονος Ρώσος πήρε τα επόμενα έξι και έκανε το 2-1.

Από εκεί και πέρα όμως ο Μάρκος Παγδατής ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο κορτ με 6-4, 6-4 πήρε τα επόμενα δύο σετ και μαζί τη νίκη. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Γκοφέν (Νο.20 του ταμπλό), που άφησε εκτός τον Αμερικανό Μάικλ Ράσελ με 6-3, 6-3, 5-7, 6-0.

Νίκη στα πέντε σετ και για τον Κύργιο

Το καλό τρίτωσε με την πρόκριση και του Νικ Κύργιου στον επόμενο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός επιβλήθηκε του Φεντερίκο Ντελμπονίς με 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3. Όπως και ο Παγδατής έτσι και ο Κύργιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι του αλλά κάποια λάθη δεν του το επέτρεψαν. Γενικότερα ο Κύργιος ήταν λίγο νευρικός στο ντεμπούτο του αφού είχε μείνει μακριά από τα κορτ λόγω ενός προβλήματος στον ώμο.

Στο πρώτο σετ ο Ντελμπονίς ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, αλλά τελικά ο Κύργιος κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να το πάρει με 7-6 (2). Δεν κατάφερε όμως το ίδιο και στο δεύτερο σετ όπου ο Ντελμπονίς επιβλήθηκε εύκολα με 3-6.

Η απάντηση ήταν άμεση και με το ίδιο νόμισμα και για τον Κύργιο (6-3) με τον 19χρονο Ελληνοαυστραλό να φτάνει μια ανάσα από την πρόκριση. Ο Ντελμπονίς έστειλε το ματς σε πέμπτο σετ εκεί όπου ο Κύργιος ήταν εξαιρετικός και έφτασε στη νίκη.

Στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο και πιθανότατα καλύτερο server στον κόσμο, Ίβο Κάρλοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ρούμπεν Μπεμελμανς (6-4, 6-2, 6-4).

Εύκολα τα φαβορί

Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάποια έκπληξη στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο Ράφαελ Ναδάλ επιβλήθηκε με 6-3, 6-2, 6-2 επί του Μιχαϊλ Γιούζνι

Λίγο αργότερα ο Ρότζερ Φέντερερ είχε θετικό και εύκολο ξεκίνημα στη Μελβούρνη, καθώς επιβλήθηκε του Γεν-Σουν Λου με 6-4, 6-2, 7-5. Στο δεύτερο γύρο πέρασε και ο Άντι Μάρεϊ επικρατώντας με 6-3, 6-4, 7-6 (3) του Γιούκι Μπάμπρι.

Εύκολη αποστολή είχαν και ο Ντίμιτροφ και ο Μπέρντιχ. Από την μία ο Ντίμιτροφ συνέτριψε τον Ντάστιν Μπράουν με 6-2, 6-3, 6-2 σε μόλις 69 λεπτά, ενώ ο Τόμας Μπέρντιχ κέρδισε επίσης με straight sets (6-3, 7-6 (1), 6-3) τον Αλεχάντρο Φάγια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK