Επιστρέφει σκεπτική η Εθνική

Επιστρέφει σκεπτική η Εθνική

Με έπαθλο την απ' ευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2007 (μαζί με την διοργανώτρια Ρωσία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Γαλλία) επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης (08/09) η Εθνική μας ομάδα ανδρών από το Βελιγράδι. Η επιθυμία των διεθνών μας για είσοδο στα ημιτελικά της τρέχουσας διοργάνωσης δεν πήρε «σάρκα και οστά», όμως το πλασάρισμα στην εξάδα απάλυνε κάπως τον πόνο τους. Εξάλλου είναι η καλύτερη πορεία που έχει πραγματοποιήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το 1987 και μετά.

« Ήταν μια καλή πορεία εάν τη συγκρίνουμε με άλλες διοργανώσεις. Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της αλλά μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι πως νιώθει ο καθένας αλλά και πως σκέπτονται οι υπεύθυνοι. Προσωπικά έδωσα ότι είχα να δώσω και νομίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση. Έχω κουραστεί όχι τόσο αγωνιστικά όσο από διάφορες καταστάσεις » δήλωσε ο Άκης Χατζηαντωνίου.

Τον προβληματισμό του για το μέλλον της Εθνικής εξέφρασε και ο Μάριος Γκιούρδας: « Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας σε αυτούς τους αγώνες. Φτάσαμε να είμαστε μέσα στις καλύτερες έξι ομάδες της Ευρώπης. Αυτή είναι μια ακόμα επιτυχία που πέτυχε η καλύτερη εθνική που έχει υπάρξει στο ελληνικό βόλεϊ. Το λέω αυτό με βάση ότι αυτοί που το απαρτίζουν έχουν παίξει σε πολλές διοργανώσεις και κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο παγκόσμιο στερέωμα για μια πενταετία. Πρέπει ν’ αναλογιστούμε ποιοι είμαστε τι έχουμε προσφέρει αλλά και τι έχει προσφέρει γενικότερα ο αθλητισμός στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα με κάθε τρόπο. Στην εθνική βρισκόμαστε γιατί την αγαπάμε. Έχουν γίνει πολλές θυσίες. Θα είναι ωραίο να υπάρχει μια υγιής κατάσταση σε αυτή την ομάδα και όχι ακρότητες. Πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση με τους αθλητές και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για το πώς θα πορευτεί η εθνική και κατ’ επέκταση το ελληνικό βόλεϊ. Μετά το ευρωπαϊκό ήρθε η στιγμή να πούμε και ν’ απαιτήσουμε πράγματα. Τώρα βιώνουμε μια κατάσταση που όλοι έχουν απαιτήσεις και εμείς υποχρεώσεις. Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς ως αθλητές να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας γιατί όπως λέει η παροιμία κάλιο αργά παρά ποτέ ».

Από την πλευρά του, ο Αντρέι Κράβαρικ επεσήμανε: « Σε αυτή τη διοργάνωση πετύχαμε την τρίτη θέση του ομίλου μας ώστε να προκριθεί η εθνική ομάδα στην ερχόμενη διοργάνωση χωρίς προκριματικούς. Λυπάμαι γιατί μπορούσαμε να μπούμε στην τετράδα. Στα τελευταία παιχνίδια δείξαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK