Ερώτηση στη Βουλή για το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ

Με ερώτησή της στη Βουλή, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης) Ελένη Αυλωνίτου ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας (!).

Ερώτηση στη Βουλή για το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ

Αναλυτικά

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: Αδειοδότηση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) «Σπύρος Λούης» διαθέτει ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κολυμβητηρίων που έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Σήμερα όμως το ΟΑΚΑ αδυνατεί να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στη Κολύμβηση επειδή το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων στις εγκαταστάσεις του.

Προκαλεί ακόμα απορία το γεγονός ότι την ίδια στιγμή άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ φαίνεται να διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αφού στο ΟΑΚΑ διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης. Εφόσον η αδειοδότηση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας υπάγεται στο ίδιο νομικό πλαίσιο (Ν. 4049/2012, 3207/2003, 3057/2002 και 2725/1999), θα περίμενε κανείς ότι, όπως λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα λειτουργούσε και το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ.

Επειδή η μη λειτουργία του συγκροτήματος κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ προκαλεί δυσεπίλυτα προβλήματα στο άθλημα της κολύμβησης, στα κολυμβητικά σωματεία της χώρας και σε χιλιάδες αθλούμενους νέους που ασχολούνται με την κολύμβηση, ενώ η μη αξιοποίηση πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε όλοι μας χρυσοπληρώσει ως φορολογούμενοι αποτελεί απαράδεκτη σπατάλη δημόσιου χρήματος σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης,

1. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιά ποιόν λόγο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας αυτή τη στιγμή το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ;

2. Το Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ και το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρησης ΟΑΚΑ διαθέτουν αυτή τη στιγμή άδεια λειτουργίας;

2. Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Παρακαλώ να κατατεθούν στη Βουλή οι χρονικά τελευταίες εκδοθείσες άδειες λειτουργίας του Κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου ΟΑΚΑ, του Κλειστού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης ΟΑΚΑ και του συγκροτήματος κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ.

Η ερωτούσα και αιτούσα βουλευτής

Αυλωνίτου Ελένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ