Ευρωπαϊκό Ε-Ν: "Χρυσός" εις τριπλούν ο Παπαγερίδης!

Ευρωπαϊκό Ε-Ν: "Χρυσός" εις τριπλούν ο Παπαγερίδης!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγερίδη έπεσε το Σάββατο (08/10) στο Τρέντσιν της Σλοβακίας η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων. Ο 19χρονος αρσιβαρίστας του ΠΑΟΚ ήταν ασυναγώνιστος στην κατηγορία των +105 κιλών, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια που συνοδεύτηκαν από πανελλήνια ρεκόρ σε ζετέ με 225κ. και σύνολο με 406κ.!

Από την αρχή κιόλας της προσπάθειας του ο πρωταθλητής μας έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Σήκωσε με την πρώτη τα 176κ. στο αρασέ, την ίδια ώρα που ο βασικός αντίπαλος του Ντάβιντ Κάντανετς είχε μείνει στα 175κ. με δύο άκυρες προσπάθειες στα 180κ. Με το χρυσό μετάλλιο εξασφαλισμένο, ο Παπαγερίδης έβαλε στη μπάρα 181κ. τα οποία σήκωσε στη τρίτη του προσπάθεια.

Στην κίνηση του ζετέ ξεκίνησε με 211κ, συνέχισε με 220κ και ολοκλήρωσε με 225κ. Μετά από όλα αυτά, ήταν απόλυτα φυσιολογικό να πάρει και το χρυσό στο σύνολο με 406κ.

« Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί διατηρήθηκα στην ελίτ της κατηγορίας μου. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του Μπουσάν ήρθαν οι διακρίσεις και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβακίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι βελτιώνομαι συνεχώς και βρίσκομαι σε ανοδική πορεία. Θα συνεχίσω στους ίδιους σκληρούς ρυθμούς τις προπονήσεις μου και ελπίζω στο μέλλον να χαρίσω και άλλες σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα μου, έτσι ώστε μαζί με τους συναθλητές μου να χτίσουμε την νέα ντριμ τιμ της άρσης βαρών » δήλωσε μετά τον θρίαμβο ο Παπαγερίδης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής, Βαλέριος Λεωνίδης επεσήμανε: « Τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες. Τα βαρέα είναι η κατηγορία με το μεγαλύτερο πρεστίζ στο άθλημα. Όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά. Πιάσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν ψυχή και προσδοκίες για το μέλλον, αρκεί βέβαια να συνεχιστεί η συστηματική δουλειά».

News 24/7

24MEDIA NETWORK