The Nite King: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Fortnite είναι 16 ετών

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του Fortnite ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη. Τα 3 εκατομμύρια που κέρδισε ο νικητής έφηβος από την Πενσιλβάνια είναι ελάχιστα λιγότερα από τα συνολικά της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ για τον παγκόσμιο τίτλο στις γυναίκες.

The Nite King: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Fortnite είναι 16 ετών
O 'Bugha' έχει μόλις κερδίσει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fortnite

Το Fortnite, ένα δωρεάν παιχνίδι που μετατράπηκε σε παγκόσμια μανία, γιγαντώθηκε τόσο που φτάσαμε στο σημείο να διεξαχθεί το πρώτο -ever- Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανονικότατο. Με τους κορυφαίους του είδους και περισσότερα από 2 εκατομμύρια θεατές να το παρακολουθούν είτε από κοντά είτε από τις διαθέσιμες πλατφόρμες!

Όλοι αυτοί δεν μαζεύτηκαν όπου κι όπου. Μην φαντάζεσαι δηλαδή ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο υπολογιστές, μια σιδερένια αποθήκη παλιού εργοστασίου ή κάποιο ίντερνετ καφέ που να καλύπτει τις ανάγκες της διοργάνωσης. Στο 'Άρθουρ Ας' της Νέας Υόρκης, στο στάδιο τένις των 23.771 θέσεων που κατασκευάστηκε το 1997 και ανακαινίστηκε το 2016 για τις απαιτήσεις του US Open, φιλοξενήθηκε το μεγάλο ραντεβού από τις 26 ως 28 Ιουλίου. Γέμισε κατά τα 2/3 του.

Στο φινάλε του τουρνουά ένας έφηβος ετών 16 από την πολιτεία της Πενσιλβάνια, ο χρήστης 'Bugha', ή κατά κόσμον Κάιλ Γκιέρσντορφ, ανταμείφθηκε με 3 εκατομμύρια δολάρια για την πρωτιά του. Για να αγοράσει πρώτα απ' όλα ένα νέο γραφείο. "Ίσως και ακόμη ένα για να βάλω το τρόπαιο", όπως δήλωσε στο BBC. Είχαν προηγηθεί τα αμήχανα, έως ότου συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, λόγια του για λογαριασμό των διοργανωτών. "Δεν έχω λέξεις να εκφράσω τη χαρά μου. Όλα όσα έκανα, ανταμείφθηκαν". Αργότερα αντιλήφθηκε πολύ καλά ότι όλο αυτό "θα μου αλλάξει τη ζωή".

Το χρηματικό έπαθλο για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ήταν το ανώτερο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία των e-sports. Επρόκειτο για το 1/10 των χρημάτων που διατέθηκαν συνολικά στους καλύτερους, όσα ακριβώς, ούτε σεντ παραπάνω, και τα χρήματα που η FIFA μοίρασε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο των Γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Γαλλία, με την Ομοσπονδία των ΗΠΑ να λαμβάνει τα 4 εξ αυτών - πριν από ένα χρόνο για τους Άνδρες ήταν 400 εκατομμύρια και 38 αντίστοιχα για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

The Nite King: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Fortnite είναι 16 ετών
FORBES.COM

Θα πεις πως μπροστά στα 3 δισεκατομμύρια (δηλωμένα) κέρδη που κατέγραψε η Epic Games μέσα στο 2018, έχοντας ως τώρα προσεγγίσει περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες αλλά και τυχοδιώκτες, τα 130 εκατομμύρια που συνολικά ξόδεψε προκειμένου να παρουσιάσει ένα άρτιο αποτέλεσμα ήταν κέρματα στον κουμπαρά 7χρονου που μαζεύει για ν' αγοράσει παιχνιδομηχανή - το ποδήλατο ξεχάστε το. Μην αμελείς επίσης πως 11 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα χρήματα που ένας παίκτης και μόνο, ο 27χρονος Τάιλερ Μπλίβινς, αποκόμισε παίζοντας μανιωδώς το παιχνίδι ως 'Ninja'. Το 70% των χρημάτων του προήλθαν από το YouTube και το Twitch, την πλατφόρμα με live streaming, αφού κάθε φορά που κάποιος από τους +20 εκατομμύρια 'ακολούθους' του παρακολουθεί παιχνίδι του πετάγεται παράθυρο με διαφήμιση, από την οποία λαμβάνει ποσοστό. Το υπόλοιπο 30% του κέρδους προήλθε από φημισμένους χορηγούς.

Για να επιστρέψουμε στον μικρό Κάιλ, η επικράτησή στο σόλο ήταν αδιαμφισβήτητη. Κέρδισε το πρώτο από τα έξι παιχνίδια και στα υπόλοιπα πέντε ήταν σταθερά συνεπής στην άκρως επιθετική τακτική του, καταφέρνοντας να προφυλάξει το προβάδισμα για χωρίς ν' απειληθεί από τους αντιπάλους του. Ακόμη κι όταν στο έκτο παιχνίδι αποκλείστηκε, γύρισε στην κάμερα και χαμογέλασε. Ήξερε πως δεν θα χάσει γιατί είχε κάνει όσα έπρεπε, αιφνιδιάζοντας στην αρχή.

"Είναι μια τρέλα", ανέφερε μετά την ανακήρυξή του ως νικητή με διαφορά μάλιστα που ξεπέρασε τους 25 πόντους (59 έναντι 33, έχοντας αφήσει πίσω άλλους δημοφιλέστερους παίκτες. "Είναι ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες. Ξέρει πότε να επιτεθεί, πότε όχι, πότε να μείνει ψηλά. Είναι ένας στρατηγικός παίκτης", υποστήριξε ο Κόλιν Μπράντλι, κολλητός του νεαρού Αμερικανού, συμπληρώνοντας πως "δεν είχε καθόλου άγχος το πρωί, ήταν γεμάτος ενέργεια, έκανε πλάκα". Άγνοια κινδύνου θα το έλεγες πριν από την τελική μάχη και το καπάρο των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήταν γραφτό να συμβεί. Παρόλο που δεν είχε ακολουθήσει καν το τελετουργικό του, δεν είχε φάει το σάντουιτς της μητέρας του, κάνοντας μικρό διάλειμμα από τη 10ωρη ενασχόλησή του με το Fortnite. Είχε πιει μονάχα ένα ισοτονικό και πολύ νερό. Αρκούσαν για "μια σουρεαλιστή στιγμή", όπως ανέφερε η μητέρα του Κάιλ, Ντάρσι. "Παίζει ηλεκτρονικά από τα 3 του, είχε πει πως θα τα καταφέρει και τα κατάφερε".

Για τη διοργάνωση μάθε επίσης πως...

➡ περισσότεροι από 40 εκατομμύρια ήταν οι παίκτες που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο μέσα από μια διαδικασία που διήρκησε κοντά στους 3 μήνες - περισσότερες από 10 εβδομάδες! Όλοι αυτοί, ανάλογα με την εντοπιότητά τους, είχαν χωριστεί σε 6 περιφέρειες (Ανατολική Βόρειας Αμερικής, Δυτική Βόρειας Αμερικής, Ευρώπη, Βραζιλία, Ασία, Ωκεανία).

➡ ο 'Bugha' ήταν ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στην τελική φάση των 100 από την Ανατολική Περιφέρεια της Βόρειας Αμερικής, προοικονομώντας το θρίαμβό του.

➡ καθένας εξ όσων έφτασαν ως την τελική 100άδα είχαν εξασφαλίσει έπαθλο 50.000 δολαρίων - όχι κι άσχημα.

➡ Ως εκατομμυριούχοι έφυγαν άλλοι τρεις παίκτες του μονού, ο 'Psalm' (1.8 εκατ.), ο 'Epikwhale' (1.2 εκατ.) and ο 'Kreo' (1.05 εκατ.) - όλοι του Αμερικανοί.

➡ ο 13χρονος Αργεντινός Τιάγκο Λαπ ή 'King' αποχώρησε από τη Νέα Υόρκη με 900.000 δολάρια χάρη στην πέμπτη θέση του. Ήταν ο δεύτερος πιο επιθετικός παίκτης της διοργάνωσης με 21 αποκλεισμούς έναντι των 23ων που μέτρησε ο νικητής. Όλη η πρώτη 10άδα:

Παίκτης Έπαθλο (δολάρια)
Bugha 3.025.900 εκατ.
Psalm 1.865.800 εκατ.
EpikWhale 1.264.950 εκατ.
Kreo 1.057.500 εκατ.
King 973.900 χιλ.
Crue 667.500 χιλ.
Skite 525.000 χιλ.
Nayte 370.672 χιλ.
Riversan 315.650 χιλ.
Fatch 226.500 χιλ.

➡ στο 'διπλό', στο οποίο συμμετείχαν 50 ζευγάρια, επικράτησε το ευρωπαϊκό δίδυμο των Εμίλ 'Νάιροξ' Μπέργκιστ Πέντερσεν και Ντέιβιντ 'Aqua' W. Οι δυο τους μοιράστηκαν τα 3 εκατομμύρια που τους αναλογούσαν.

➡ ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 16 ετών - ουδείς μεγαλύτερος των 24.

➡ ο 'Ninja' Μπλίβινς δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τέλους. Ίσως στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK