ΓΓΑ: "Παραποιούν την εικόνα που έχουν μπροστά τους"

Αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι ο προϋπολογισμός του 2015 για τον αθλητισμό, όπως υποστήριξε το Υπουργείο με τοποθέτησή του την Τετάρτη.

ΓΓΑ: "Παραποιούν την εικόνα που έχουν μπροστά τους"
INTIME SPORTS

Στο ίδιο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στο διπλασιασμό του αρχικού ποσού για το μαζικό αθλητισμό, στην προσπάθεια εξασφάλισης επιπλέον χρημάτων στην πορεία προκειμένου να ενισχυθεί η ολυμπιακή προετοιμασία και στους τακτικούς ελέγχους για κάθε ευρώ που θα ξοδεύεται εφεξής.

" Ο προϋπολογισμός του αθλητισμού για το 2015 αποτελεί προϊόν της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που ψηφίσθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» από τους εμπνευστές των μνημονιακών περικοπών.

Αυτός ο προϋπολογισμός, που σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις σε Ομοσπονδίες, Στάδια και μαζικό αθλητισμό υπολείπεται κατά 12 εκατ. ευρώ εκείνου του 2014, καταγγέλθηκε και καταψηφίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μας προκαλεί όμως τουλάχιστον έκπληξη ότι ορισμένοι που αναφέρονται στον τακτικό προϋπολογισμό της ΓΓΑ παραποιούν πλήρως την εικόνα που έχουν μπροστά τους.

Αρκεί μία ματιά στον πίνακα των επιχορηγήσεων για να διαπιστώσει κανείς ότι τα χρήματα κατανεμήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση με αντικειμενικά και αναπτυξιακά κριτήρια, έτσι ώστε τα ποσά που λαμβάνουν οι περισσότερες εκ των Ομοσπονδιών να είναι αυξημένα, όπως αυξημένη είναι και η χρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και του Εθνικό Συμβουλίου Καταπολεμήσης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), τα οποία εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης υπολειτουργούσαν.

Σημαντική είναι επίσης η επαναφορά του ποσού που θα δαπανηθεί για τον Μαζικό Αθλητισμό από 1.250 εκ. ευρώ σε 2,6 εκατ. ευρώ.

Η αθλητική ηγεσία προβαίνει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης, καθώς αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αθλητικό κίνημα ενόψει και της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο η τελική ετήσια επιχορήγηση των φορέων επιδιώκουμε να ξεπεράσει αυτή του 2014.

Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση, ότι εφεξής θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι σκοπιμότητας με στόχο την διαφάνεια για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από όλους του επιχορηγούμενους φορείς", ανέφερε η Γενική Γραμματεία.

"Σύμμαχος για περισσότερα χρήματα"

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στήριξε με δήλωσή του την ηγεσία του Υπουργείου: " Θα είμαι σύμμαχος και βοηθός του Υπουργού ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα από την Πολιτεία για τον Αθλητισμό, καθώς όλοι κατανοούμε τις ανάγκες αλλά και τη σημασία που έχει για τους νέους και τις νέες μας. Άλλωστε το ίδιο είχα κάνει και με την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, όπου πετύχαμε με παρεμβάσεις στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αυξηθούν κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, οι ετήσιες επιχορηγήσεις για τις Ομοσπονδίες.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών θα είναι στο πλευρό μας, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές, σε μία χρονιά μάλιστα που είναι και Προολυμπιακή, πριν από το κορυφαίο γεγονός του 2016, τους Προολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο".

24MEDIA NETWORK