Γκιώνης: "Να διορθώσουμε τα λάθη πριν είναι αργά"

Κοντά στην…πηγή έφτασε η Εθνική μας ομάδα ανδρών στο ματς της πρεμιέρας της ευρωπαϊκής Premier Division με την Κροατία, όμως υστέρησε στις λεπτομέρειες με επακόλουθο να μην…πιει νερό.

Γκιώνης: "Να διορθώσουμε τα λάθη πριν είναι αργά"

Κοντά στην…πηγή έφτασε η Εθνική μας ομάδα ανδρών στο ματς της πρεμιέρας της ευρωπαϊκής Premier Division με την Κροατία, όμως υστέρησε στις λεπτομέρειες με επακόλουθο να μην…πιει νερό.

« Η Κροατία έδειξε πόσο ισχυρή ομάδα είναι. Ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω δύο νίκες, ώστε να έχουμε πολλές πιθανότητες να επικρατήσουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια αυτό όταν παίζω με δυνατούς αντιπάλους » δήλωσε ο Καλλίνικος Κρεάνκα και πρόσθεσε: « Στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με τον Ζόραν Πρίμορατς), που ήταν και το πιο δύσκολο για μένα, δεν είχα την κατάλληλη ψυχολογία. Έπρεπε να το "καθαρίσω" πιο νωρίς, καθώς πήρα και το πρώτο σετ, όμως σε όλο το ματς δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και είχα νευρικότητα».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο και ηττήθηκε από τους Ρόκο Τόσιτς στο δεύτερο παιχνίδι και Ζόραν Πρίμορατς στο πέμπτο, επεσήμανε: « Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου γιατί ξέρω τις δυνατότητές μου. Ενώ αισθανόμουν καλά πριν από τον αγώνα, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν απέδωσα αυτά που μπορώ. Προσπαθώ να το ξεχάσω και γενικά πρέπει όλοι να δούμε που κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε τώρα που είναι νωρίς. Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η ήττα του Καλλίνικου. Πίστευα κι εγώ ότι αν σημείωνε δύο νίκες ο Καλλίνικος θα φτάναμε σε άλλη μία και θα κερδίζαμε. Η νίκη του Πρίμορατς βοήθησε και ψυχολογικά τους Κροάτες και ένιωσαν ασφάλεια για τη συνέχεια ».

Σχετικά με το επόμενο ματς της Εθνικής στη διοργάνωση με αντίπαλο τη Σουηδία, ο 25χρονος διεθνής τόνισε: « Η Σουηδία είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή ομάδα, άσχετα αν δεν την ενισχύουν πλέον οι βετεράνοι Βάλντνερ και Πέρσον. Στοχεύουμε στη νίκη και θα χτυπήσουμε το παιχνίδι με όλες μας τις δυνάμεις ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Ντανιέλ Τσιόκα, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ελλάδας για κάτι θετικό όταν νίκησε στο τρίτο παιχνίδι τον Ταν Ρούι Βου: « Εγώ έχω την άποψη ότι το παιχνίδι κρίθηκε στον δεύτερο αγώνα. Έτσι όπως τον ήξερα τον Τόσιτς, πίστευα ότι ο Παναγιώτης θα τον κέρδιζε. Όταν βρεθήκαμε πίσω με 2-0 ήταν εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα. Φάνηκε αυτό ακόμη κι όταν πήγαμε το παιχνίδι στο 2-2, γιατί ο Πρίμορατς είναι πάντα Πρίμορατς και ο Παναγιώτης δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του. Η δική μου νίκη ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Έπαιξα καλά κι όταν ισοφάρισα σε 2-2 σετ είχα ψυχολογικό αβαντάζ και ήξερα ότι δεν θα χάσω με τίποτα ».

Στο άλλο παιχνίδι του Β΄ γκρουπ η Σουηδία νίκησε εκτός έδρας την δευτεραθλήτρια Ευρώπης Αυστρία, που αγωνίστηκε χωρίς τον Βέρνερ Σλάγκερ, με 3-0. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Σουηδία 2 βαθμοί
2. Κροατία 2
3. Ελλάδα 1
4. Αυστρία 1



Εν τω μεταξύ, ο Καλλίνικος Κρεάνκα αναχωρεί την Πέμπτη (20/10) για τη Λιέγη, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών που θα διεξαχθεί το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου.

Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και έβδομη συνολικά που ο πρωταθλητής μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, στην οποία δίνουν το παρών οι 16 κορυφαίοι αθλητές όλων των ηπείρων, έχοντας κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια (το 2003 και 2004).

News 24/7

24MEDIA NETWORK