GP Τουρκίας: Μελάντρι ο ταχύτερος

Ελαμψαν οι Melandri, Porto και Kallio στην πρώτη ημέρα του "παρθενικού" grand prix της Τουρκίας.

GP Τουρκίας: Μελάντρι ο ταχύτερος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τουρκία φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών. Η αυλαία του 16ου και προτελευταίου γύρου άνοιξε το πρωί της Παρασκευής (21/10) με τη διεξαγωγή των ελεύθερων δοκιμαστικών στην κατηγορία Μoto GP, αλλά και των πρώτων κατατακτήριων στα 250cc και 125cc.

O Rossi των ρεκόρ και οι άλλοι...

Η εξασφάλιση του τίτλου από τον Βαλεντίνο Ρόσι, έχει ατονίσει το ενδιαφέρον στη μεγάλη κατηγορία και πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στην κατάρριψη των ρεκόρ από τον Ιταλό αλλά και στη μάχη που γίνεται για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Οι Marco Melandri και Nicky Heiden έχουν από 170 βαθμούς και μοιράζονται τη δεύτερη θέση, ενώ καραδοκούν οι Colin Edwards, Max Biaggi και Loris Capirossi.

O Rossi θέλει άλλη μία νίκη για να φτάσει τις 54 και να πιάσει τον Mick Doohan στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα όλων των εποχών. Ο μόνος που έχει πετύχει περισσότερες νίκες από τον Doohan είναι ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Giacomo Agostini με 68.

Πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής στην Τουρκία, έδειξαν ότι ο Melandri αναμένεται να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα καθώς κυριάρχησε στα δύο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Ο Ιταλός αναβάτης της Movistar Honda σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και στα πρωινά και στα μεσημεριανά δοκιμαστικά και μάλιστα, από το ένα στο άλλο,βελτίωσε την προσωπική του επίδοση κατά 1.1 δευτερόλεπτα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόσταυλό του, Sete Gibernau, με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου.

Οι Nicky Heiden, Shinya Nakano και Valentino Rossi συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

250cc: Ο Porto σε "προσωρινή" θέση οδηγού

Αφού έδειξε τις προθέσεις του στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, στη συνέχεια επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση και στα πρώτα κατατακτήρια, παίρνοντας την προσωρινή pole position στην κατηγορία των 250cc. Ο λόγος για τον Αργεντινό, Sebastian Porto ο οποίος ηγήθηκε της πρώτης τριάδας των αναβατών της Aprilia που βρέθηκαν στις ισάριθμες πρώτες θέσεις. Ο Porto ήταν ταχύτερος κατά 136 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Alex de Angelis και κατά 437 του Casey Stoner.

Ενα δευτερόλεπτο και 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Porto και πιο συγκεκριμένα, στην έβδομη θέση, βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Daniel Pedrosa.

125cc: Εντυπωσίασε ο Kallio

O Thomas Luthi εξασφαλίζει τον τίτλο εάν νικήσει στην Τουρκία και ο Mika Kallio τερματίσει από την 5η θέση και κάτω. Γενικά, χρειάζεται διαφορά 14 βαθμών στον συγκεκριμένο αγώνα, από τον Φινλανδό.

Οπως και στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες, έτσι και στα 125cc ο Mika Kallio ήταν ο ταχύτερος όλων και στα δύο σκέλη της Παρασκευής. Ο Φινλανδός αναβάτης (ΚΤΜ) πήρε την προσωρινή pole position και οδεύει ολοταχώς για την ένατη φετινή του, αφήνοντας δεύτερο τον Ισπανό, Hector Faubel με διαφορά 257 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Ο νικητής στον περασμένο αγώνα και πρωτοπόρος της γενικής, Thomas Luthi, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση (+ 0.571) βλέποντας να τον ξεπερνούν οιTomoyoshi Koyama και Gabor Talmacsi, που πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK