GP Βαλένθια: Τρεις Ισπανοί στις pole positions

Ο Sete Gibernau θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση τον 17ο και τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών, που διεξάγεται στη Βαλένθια.

GP Βαλένθια: Τρεις Ισπανοί στις pole positions
Ο Sete Gibernau θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση τον 17ο και τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών, που διεξάγεται στη Βαλένθια. Ο Ισπανός αναβάτης της Movistar Honda ήταν ο ταχύτερος όλων στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ πίστας με 1:31.874. Το προηγούμενο κατείχε από το 2003 ο Valentino Rossi.

Αυτή είναι η πέμπτη φετινή pole position για τον Gibernau ο οποίος θα έχει στο πλευρό του στην πρώτη σειρά εκκίνησης τις άλλες δύο Honda, των Marco Melandri και Nicky Hayden. Οι Carlos Checa και Max Biaggi συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Valentino Rossi θα βρεθεί στη 15η θέση της σχάρας εκκίνησης.

Στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της κατηγορίας των 250 κυβικών εκατοστών, πρώτευσε ο Ισπανός, Dani Pedrosa. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 1:35.298 που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Pedrosa άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Hector Barbera με διαφορά 232 χιλιοστών του δευτερολέπτου και την πρώτη τετράδα συμπλήρωσαν οι Alex de Angelis και Jorge Lorenzo.

Τέλος, στα 125 κυβικά, τη μοναδική κατηγορία στην οποία ο τίτλος θα κριθεί στον αγώνα της Κυριακής (06/11), από την pole position θα πάρει εκκίνηση ο Sergio Gadea. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia ήταν ταχύτερος μόλις κατά τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ιταλό, Mattia Pasini, επίσης με Aprilia. Οσον αφορά τους δύο διεκδικητές του τίτλου, τον Thomas Luthi και τον Mika Kallio, ο Φινλανδός θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τρίτη θέση, ενώ ο Ελβετός από την τέταρτη. Θυμίζουμε ότι ο Luthi χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει τον παρθενικό τίτλο στην καριέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK