H γροθιά που ακούστηκε σε όλον τον κόσμο ανήκει στον Ντεόντε Ουάιλντερ

Για έξι γύρους ο Λουίς Ορθίτ ήταν ο κυρίαρχος του ρινγκ. Ο Ντεόντε Ουάιλντερ είχε προειδοποιήσει πως το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα χτύπημα. Έλεγε αλήθεια.

O Ντεόντε Ουάιλντερ κράτησε τη ζώνη, στην κατηγορία 'βαρέων βαρών', χάριν μιας γροθιάς. Είχε πει πως αυτή θα ήταν αρκετή.
O Ντεόντε Ουάιλντερ κράτησε τη ζώνη, στην κατηγορία 'βαρέων βαρών', χάριν μιας γροθιάς. Είχε πει πως αυτή θα ήταν αρκετή. AP PHOTO/JOHN LOCHER

Δεν ξέρεις από πυγμαχία και βλέπεις αυτό όπως διασχίζουν οι αθλητές το διάδρομο της 'αρένας', για να βγουν στο ρινγκ και να 'πιάσουν' δουλειά.

Πριν τον αγώνα με τον Λουίς Ορτίθ, στο Λας Βέγκας, ο Ντεόντε Ουάιλντερ είχε πει πως 'αυτό που θα χρειαστώ είναι μια μπουνιά'. Αποδείχθηκε πως έλεγε αλήθεια, όπως τελείωνε τη διαδικασία στον 7ο γύρο. Με νοκ άουτ. 

Όπως εξήγησε ο Μάκης Παπασημακόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με τα μαχητικά σπορ "ο Ουάιλντερ 'μετράει' τον αντίπαλο του, του 'χαλάει' το οπτικό πεδίο -αναγκάζοντας τον να εστιάσει εκεί όπου δέχεται τα 'τσιμπήματα'- και μετά φέρει το τελικό χτύπημα". Αφότου λοιπόν, έκανε τη δουλειά του και κράτησε τη ζώνη στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο 34χρονος από την Αλαμπάμα εξήγησε ότι "οι αντίπαλοι μου πρέπει να είναι τέλειοι για 12 γύρους. Εγώ χρειάζεται να είμαι τέλειος ένα δευτερόλεπτο".

Χρειαστηκα 40 αγωνες για να μου δωσουν την αναγνωριση που αξιζα. Χρειαστηκαν χρονο να αναγνωρισουν το ταλεντο μου.

Η αλήθεια είναι πως ο Ορτίθ είχε κυριαρχήσει στους έξι πρώτους γύρους, πριν βρει το δευτερόλεπτο που έψαχνε ο Ουάιλντερ και πει 'είμαι αυτός που φέρει τις πιο δυνατές γροθιές, στην ιστορία της πυγμαχίας. Τελεία'. Αυτή ήταν η 42η νίκη, σε 43 αγώνες που 'χει δώσει στην καριέρα του -και το 41ο νοκ άουτ. Ο Μπερμάν Σίβερν (πρώτος αντίπαλος ever του Ουάιλντερ) και ο Τάισον Φιούρι είναι οι μόνοι που δεν έχουν τεθεί νοκ άουτ από τον 'Bronze Bomber'. Ο αγώνας που έδωσαν το Δεκέμβρη του 2018 τελείωσε ως ισόπαλος. Θα τα ξαναπούν στις 22/2 του 2020, με τον Φιούρι να προειδοποιεί τον Αμερικανό.

Για την ιστορία, πριν 33 χρόνια ο Μάικ Τάισον έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής της κατηγορίας (βαρέων βαρών), στα 20 του, με τον τρόπο που θα δεις. Παρεμπιπτόντως, ο Τάισον θεωρείται πως έχει την πιο 'δολοφονική' γροθιά στην ιστορία του σπορ -και ο Ουάιλντερ είναι στο Νο2.

News 24/7

24MEDIA NETWORK