O πρώτος αγώνας του Μάικ Τάισον μύριζε θάνατο

Ο 28χρονος πρωταθλητής Τζίμι Κλαρκ αντιμετώπισε το 1983 σε sparring έναν πιτσιρικά ονόματι Μάικ Τάισον. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο νόμιζε...

Ο μποξέρ Μάικ Τάισον το 1986
Ο μποξέρ Μάικ Τάισον το 1986 ASSOCIATED PRESS

Το sparring είναι ένας προπονητικός αγώνας που συχνά μπορεί να προσφέρει πολλά συμπεράσματα στον κόουτς του βασικού αθλητή που συμμετέχει, ως προς τη φυσική κατάσταση του. Το sparring συχνά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ιστορικό ντοκουμέντο της πυγμαχίας, όπως για παράδειγμα η πρώτη αναμέτρηση του 16χρονου Μάικ Τάισον με τον 28χρονο, έμπειρο αθλητή Τζίμι Κλαρκ. Στην μια άκρη του ρινγκ δέσποζε η παρουσία του θρυλικού κόουτς πυγμαχίας, Κας ντ' Αμάτο, ο οποίος με ψυχραιμία έδινε συμβουλές στον μικρό Τάισον για το πώς να έχει γρήγορες περιστροφές στο ρινγκ και να κινεί το κεφάλι του σε σωστό χρόνο, ώστε να αποφεύγει τα χτυπήματα του Κλαρκ. Το video μοιάζει με spin-off της ταινίας 'Ρόκι'. Είναι ένα ρεαλιστικό ντοκουμέντο ενός γυμναστηρίου πυγμαχίας από τα 80s. Ο Ντ' Αμάτο ενθαρρύνει διαρκώς τον νεαρό αθλητή του, ακόμα και τις -λίγες- στιγμές που ο Κλαρκ τον στριμώχνει στα σχοινιά.

Ο Τάισον είναι ένα παιδί 16 ετών, παρ' όλα αυτά, το βλέμμα του 'γυαλίζει' και το σώμα μαρτυρά έναν αθλητή που βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει την επαγγελματική πορεία στα ρινγκ, ενδεχομένως και να διεκδικήσει τίτλο. Η ιστορία θα δείξει πως όντως, ο Τάισον θα κερδίσει τον πρώτο τίτλο, αυτόν του πρωταθλητή βαρέων βαρών, το 1986, κόντρα στον Τρέβορ Μπέρμπικ. Από τότε, ο κόσμος της πυγμαχίας δεν ήταν ίδιος και ο Εβάντερ Χόλιφιλντ ποτέ δεν ξέχασε εκείνη τη σαδιστική επίθεση στα αυτιά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK