H καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται για Flyers

H καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται για Flyers

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τους New York Rangers, οι Philadelphia Flyers πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση, συνέτριψαν τους New Jersey Devils του Martin Brodeur με 5-2, παρουσία 20,000 οπαδών τους.

Οι γηπεδούχοι έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Simon Gagne που πέτυχε δυο τέρματα σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο νέο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας συγχρόνως και την ψυχολογία τους για την δύσκολη συνέχεια. Εξάλλου, οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες των Flyers την φετινή σεζόν, είναι πολύ μεγάλες. Στόχος των παικτών, της διοίκησης και των οπαδών, είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Λόγια προφητικά νομίζετε; Ο καιρός θα δείξει.

Τι και αν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν γρήγορα στην πρώτη περίοδο με 2-0, με τα τέρματα των Jamie Langenbrunner και Alexander Mogilny, οι Flyers μην έχοντας άλλη επιλογή βγήκαν στην επίθεση και δημιουργούσαν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η ανατροπή του σκορ δεν άργησε να έρθει, με τον Gagne να είναι ο δήμιος των Devils. Μπορεί ακόμα το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων και πρώην παίκτης των Colorado Avs, Peter Forsberg να μην έχει βρει ακόμα δίχτυα, όμως έχει κάνει τρομερή δουλειά ανασταλτικά, έχοντας 4 ασίστς, οι τρεις σε τέρματα του Gagne.

«Ο Peter Forsberg με βλέπει στο γήπεδο. Η συνεργασία μας είναι άριστη. Είναι πολύ καλό να παίζεις μαζί του. Είναι τρομερός παίκτης και μπορεί να σου κάνει την ζημιά εκεί όπου δεν το περιμένεις» τόνισε ο Gagne μετά τον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του.

Οι δυο ομάδες έδωσαν πραγματικά τα ρέστα τους χθες το βράδυ, σε έναν αγώνα που χαιρόσουν να τον παρακολουθείς. Φάσεις εκατέρωθεν και από τις δυο ομάδες, πάθος από τους παίκτες, επτά γκολ και αρκετές συμπλοκές μεταξύ των παικτών. Οι Flyers είχαν αντιμετωπίσει τους Devils και πέρυσι την άνοιξη, στον πρώτο γύρο των πλει-οφς, όπου τους είχαν αποκλείσει στα πέντε παιχνίδια, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Tampa Bay Lighting.

Οι προσθήκες του καλοκαιριού, του MVP το 2004 Forsberg,τον αμυντικό Derian Hatcher και τους ρούκι Richards και Jeff Carter, κάνουν τους Flyers πανίσχυρους εντός και εκτός συνόρων και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Stanley Cup.

Από την άλλη, οι New Jersey Devils που σήκωσαν το κύπελλο το 2003, φέτος θα πρέπει να δεχθούν το γεγονός ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να παλέψουν δίχως την παρουσία δυο πρωτοκλασάτων παικτών τους, τον Scott Stevens που κρέμασε τα πατίνια του και του Scott Niedermayer που μετακόμισε στους Anaheim Mighty Ducks.

«Οι Flyers δείχνουν πραγματικά πολύ δυνατοί φέτος. Το είδαμε και εμείς στον αγώνα, αν και προηγηθήκαμε με 2-0, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να κερδίσουν στο φινάλε με ευκολία. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Θα κάνει πολλές ζημιές στο πρωτάθλημα και σίγουρα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.


Σε ρηχά νερά οι Penguins του Crosby

Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, οι Pittsburg Penguins, των Sidney Crosby και Mario Lemieux δεν κατάφεραν να πάρουν το ρόζ φύλλο αγώνα, υποκύπτοντας στους Carolina Hurricanes με 2-0. Οι ηρωικές προσπάθειες του Crosby για δεύτερο αγώνα, δεν στάθηκαν αρκετές για την ομάδα του, παρά μόνο να πάρει τον έναν βαθμό, στέλνοντας παιχνίδι στην παράταση.

Το σίγουρο είναι ότι στο στρατόπεδο των Penguins υπάρχει αρκετή πίεση από το ξεκίνημα της χρονιάς, με τις προσδοκίες όλων να είναι πολύ ψηλά. Αυτό που θα πρέπει να πράξουν οι διοικούντες, αλλά και ο Mario Lemieux είναι να αποβάλουν το άγχος των παικτών και την νευρικότητα μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, ικανό να κάνει μεγάλα πράγματα. Θα πρέπει να τους δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να δέσει η ομάδα και να μπορέσει να λειτουργήσει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.


Επίδειξη Iginla

Φαίνεται ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια πηγαίνουν καλύτερα στους φιναλίστ του 2004, Calgary Flames. Οι παίκτες του Sutter παρέσυραν στον διάβα τους και τους «λίγους» Columbus Blue Jackets με 3-1.

Μετά την ντροπιαστική ήττα στην Minnesota στην πρεμιέρα, οι Flames παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο στον δεύτερο αγώνα τους, πιστοποιώντας ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να έχουν σε καυτή βραδιά τον αρχηγό τους, τον Jarome Iginla που σημείωσε δυο τέρματα και έκανε μια ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τους δυο υπερπολύτιμους βαθμούς. Οι Flames θα αντιμετωπίσουν τους Red Wings και τους Avalanche πριν επιστρέψουν στο Calgary για την «πρώτη» τους την επόμενη εβδομάδα.


Γλυκιά επιστροφή

Η επιστροφή του Peter Bondra στην Washington συνοδεύτηκε με εφτάρα. Οι Atlanta Thrashers συνέτριψαν τους Washington Capitals με 7-3, χάρη στον επιθετικό οίστρο του ανεπανάληπτου χθες το βράδυ Bondra, όπου σημείωσε δυο τέρματα και είχε δυο ασίστς.

«Οι αναμνήσεις μου στην Washington είναι πολύ μεγάλες. Αλλά τώρα έχω αλλάξει στρατόπεδο, αγωνίζομαι για τους Thrashers και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για την νέα μου ομάδα να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα. Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί σήμερα, τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πάντα μου συμπαραστέκονται» τόνισε ο Bondra μετά το φινάλε του αγώνα.

Κατά την είσοδο του στο γήπεδο, δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα 14 χρόνια που πρόσφερε στην ομάδα. Τι ευ αγωνίζεσθε σε όλο του το μεγαλείο. Κάτι που θα θέλαμε ή θα προτιμούσαμε να βλέπαμε και στα ελληνικά γήπεδα, αλλά ας όψεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο γκολ ήταν και αυτό που θα έκρινε και το παιχνίδι «Η ομάδα που θα σημείωνε το πρώτο τέρμα θα κέρδιζε και το παιχνίδι. Σήμερα ήμασταν εμείς οι τυχεροί και είμαι πολύ χαρούμενος γ’ αυτό» πρόσθεσε ο Bondra.

Τα τελευταία τρία λεπτά παίχτηκαν μόνο με έναν διαιτητή, καθώς ο δεύτερος ρεφερί τραυματίστηκε στο γόνατο, δεχόμενος ένα puck(τον δίσκο) σε μια ανύποπτη φάση. Η τελευταία πινελιά για Kowalchuk

Στα μεταγραφικά των Atlanta Thrashers, πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του, βρίσκεται ο αστέρας της ομάδας, Ilya Kowaslchuk. Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο τύπου της ομάδας, ο ατζέντης του παίκτη συμφώνησε με την διοίκηση για κλειστό πενταετές συμβόλαιο με τις οικονομικές απολαβές του να κυμαίνονται στα 33 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ρεπορτάζ έγκυρης Αμερικάνικης εφημερίδας έγραψε ότι ο παίκτης θα λάβει 35 εκατομμύρια δολάρια. «Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Ωστόσο ήμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Σε λίγες ώρες όλα θα έχουν τελειώσει» τόνισε ο μάνατζερ του Kowalchuk, Grossman.

Ο παίκτης είχε δηλώσει την πρόθεση να αγωνιστεί στην χώρα του, την Ρωσία, όμως οι προτάσεις που του έγιναν δεν τον ικανοποίησαν και έτσι θέλει να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα.

Ο Kowalchuk εθεάθη τις τελευταίες μέρες στην Νέα Υόρκη, καθώς η φιλενάδα του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους μωράκι(κορίτσι).


Υπόλοιπα Αποτέλεσματα

Tampa Bay-Florida: 0-2

Boston – Buffalo:1-4

San Jose –Chicago: 3-6

News 24/7

24MEDIA NETWORK