X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Η αντισφαίριση ξυλορακέτας δεν είναι τάκα-τάκα στην παραλία

Η παραλία χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Σε εκείνους που στήνονται δίπλα στο κύμα (ή ακόμα καλύτερα μακριά από αυτό) με τις ρακέτες ανά χείρας και σε εκείνους που εκνευρίζονται με τον ήχο που κάνει το μπαλάκι κάθε φορά που συναντά μια ξύλινη ρακέτα.

Το άρθρο αυτό αφορά κυρίως τους πρώτους. Εκείνους που το καλοκαίρι έχουν κάνει την ρακέτα προέκταση του χεριού τους, που πέφτουν άφοβα στην άμμο για να σώσουν μια μπαλιά, που τσαντίζονται όσο τίποτα άλλο όταν “σκάει” το μπαλάκι, που δεν νιώθουν πια κάψιμο στα πόδια από την άμμο. Εκείνους δηλαδή που θα μπορούσαν εύκολα να συμμετέχουν στο Beach - Racket Day που διοργανώνει το Σάββατο 09 Ιουνίου ο ΠΣΑΞ.

Όχι ότι εγώ τον ήξερα από παλιά τον ΠΣΑΞ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας). Αλλά τον έμαθα. Και η αλήθεια είναι ότι ψήθηκα να μάθω πώς παίζεται “αγωνιστικά” η ξυλορακέτα. Πώς μετράνε τους πόντους; Πώς κερδίζει κάποια ομάδα;

Ο ΠΣΑΞ λοιπόν έχει δημιουργήσει ένα σύστημα καταμέτρησης πόντων για να κρίνεται κάθε αγώνας. Η κάθε ομάδα παίζει συνεργατικά. Δεν παίζουν δηλαδή αντίπαλοι μεταξύ τους μιας και οι πόντοι κερδίζονται από την καλή συνεργασία δύο ή τεσσάρων παικτών μεταξύ τους. Κάθε καρφί που ξεπερνά μία ορισμένη ταχύτητα δίνει πόντο. Κάθε μπαλάκι που προσγειώνεται στην άμμο αφαιρεί βαθμό. Κι όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να είσαι αρκετά έμπειρος στην ρακέτα για να καταφέρεις να “καρφώνεις” συνέχεια χωρίς να στέλνεις το μπαλάκι στην παραδίπλα ξαπλώστρα.

Το σύστημα προηγμένης τεχνολογίας από την εταιρεία MOBICS που χρησιμοποιείται για την καταμέτρηση των πόντων, εγγυάται την δίκαιη καταγραφή των πόντων. Και είναι σίγουρα ο μόνος τρόπος για να αρχίσουν να μπαίνουν συγκεκριμένοι κανόνες στο άθλημα και να αναδειχθεί η ξυλορακέτα σε πανελληνιο επίπεδο.

Υπάρχουν ήδη 12 σύλλογοι που συμμετέχουν στα τουρνουά και τα πρωταθλήματα του ΠΣΑΞ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη αρκετό ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις. Το αν θα καταφέρει η αγωνιστική ξυλορακέτα να μπει σύντομα στην νοοτροπία του Έλληνα, δεν το ξέρουμε. Αξίζει όμως να κάνεις μια βόλτα το Σάββατο 09 Ιουνίου από το Vari Sports Club για να γνωρίσεις από κοντά το αγώνισμα. Γιατί όχι και να συμμετέχεις;

Διαβάστε περισσότερα και δείτε videos στο Oneman.gr