Η απόλυτη ανατροπή

Η απόλυτη ανατροπή

Το παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση το βράδυ του Σαββάτου, ήταν το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στους Toronto Maple Leafs με τους Montreal Canadiens στο Air Canada Centre. Οι φιλοξενούμενοι, Canadiens κατάφεραν να επικρατήσουν των Leafs στο φινάλε του αγώνα με 5-4, επιτυγχάνοντας την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1978.

Στα δυο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, η ομάδα του Claude Julien ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τον M Ryder, στο ντέρμπι ο μοιραίος των Leafs ήταν ο μικρός Πορτογάλος Mike Ribeiro που πέτυχε το νικητήριο τέρμα του αγώνα. Αν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης είχε απωλέσει πάμπολλες ευκαιρίες για να σκοράρει, φαίνεται ότι φύλαγε το καλύτερο για το φινάλε, όπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκεια του αγώνα, κεραυνοβόλησε τον Eddie Belfour έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Leafs δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, καθώς δυσκολευόντουσαν στην κυκλοφορία του puck(του δίσκου) και έτσι δέχθηκαν το δεύτερο χαστούκι σε τρία παιχνίδια της σεζόν. Το χειρότερο ξεκίνημα για την ομάδα του Toronto, όπου και στην πρεμιέρα του 2004 είχε δεχθεί την μεγαλύτερη συντριβή της σύγχρονης ιστορίας της από τον «αιώνιο» αντίπαλο με 4-0 στο Air Canada Centre.

Από την άλλη, σε πελάγη ευτυχία πλέουν οι παίκτες των Canadiens και οι οπαδοί τους μετά το 3-0 νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια τα τελευταία 27 χρόνια.

«Στο παιχνίδι είχα μόνο ένα σουτ σε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες. Είναι καιρός που σκόραρα. Να σας πω την αλήθεια το περίμενα να συμβεί. Η ομάδα αγωνίστηκε σας σύνολο, ομαδικά, δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο να ανέβει και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις μπροστά από τον Theodore. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα, αν και ήμασταν πίσω στο σκορ δυο φορές, καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και πήραμε στο φινάλε μια πολύτιμη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον αρχηγό μας, Saku Koivu που ήταν πραγματικός αρχηγός και ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς τώρα συνεχίζουμε την δύσκολη προσπάθεια. Η σεζόν είναι μεγάλη. Εξάλλου, ήταν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, θα ακολουθήσουν και άλλα όπου πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Τώρα βλέπουμε το ματς της πρεμιέρας στο γήπεδο μας, εναντίων των Ottawa Senators» τόνισε ο αστέρας των Canadiens, Mike Ribeiro.

Ο προπονητής των νικητών, Claude Julien μετά το τέλος του ντέρμπι στην συνέντευξη τύπου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την μεγαλειώδη εμφάνιση: «Ηταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έπέδειξαν χαρακτήρα και υπομονή. Αν και κάναμε κάποια λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε στην προπόνηση, καταφέραμε να επιβληθούμε των αντιπάλων μας. Σημειώσαμε δυο γκολ σε κρίσιμα σημεία. Αυτό δείχνει ότι αυτή η ομάδα διαθέτει χαρακτήρα και πείσμα».

Για τους νικητές, σκόραραν οι Koivu-Souray-Sundstrom-Perezhogin, ενώ για τους γηπεδούχους οι Steen-Domi-Stajan-Antropov. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, μετά το τέλος του αγώνα τα αποδυτήρια θύμιζαν νεκροταφείο, καθώς επικρατούσε νεκρική σιγή, πρόσωπα σκυθρωπά μην μπορώντας κανείς να εξηγήσει την απώλεια του σκορ στην τρίτη περίοδο και εν συνεχεία την κατάρρευση της ομάδας.

Ο προπονητής των Leafs, Pat Quinn προσπάθησε να ανυψώσει τα κεφάλια των παικτών του λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. «Ήταν ένα ντέρμπι μόνο και ακολουθούν πολλά περισσότερα στην συνέχεια. Όπως μας κέρδισαν εδώ μέσα, έτσι και εμείς θα πάμε να τους κερδίσουμε στο Μοντρεάλ. Η άμυνα μας δεν ήταν καλή απόψε, όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τους Senators και το πληρώσαμε ακριβά. Η απώλεια των Roberts-Nieuwendyk φάνηκε στο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό αυτό εκ των έσω».


Πικρή ήττα στο φινάλε για Crosby

Παρά την εντυπωσιακή και μαγευτική παρουσία του νούμερο ένα ντράφτ πικ των Pittsburgh Penguins, Sydney Crosby στον χθεσινό αγώνα με τους Boston Bruins, αλλά και τα δυο τέρματα του Mario Lemieux, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, απογοητεύοντας τους εκατοντάδες οπαδούς τους, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την «πρώτη» της ομάδας.

Η ήττα με 7-6 στο φινάλε πλήγωσε τους παίκτες πιο πολύ από ποτέ και τώρα αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να ηρεμήσουν οι παίκτες καθώς σε κάθε τους παιχνίδι εμφανίζονται στρεσαρισμένοι και αγχωμένοι. Ο Genn Murray ήταν ο δήμιος των γηπεδούχων, στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστς, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα, τρία λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Η εμφάνιση του πολλά υποσχόμενου Crosby ήταν όλα τα λεφτά. Το παλικάρι τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο, κυριολεκτικά κουβάλησε ολομόναχος την ομάδα του προς την νίκη, αλλά φαίνεται ότι έχασε τις δυνάμεις του λίγο πριν το φινάλε.


The Dominator

Οι Ottawa Senators βρήκαν στο πρόσωπο του 40χρονου Dominic Hasek τον απόλυτο τερματοφύλακα που αναζητούσαν. Ο Dominator, όπως τον αποκαλούν εδώ και πέντε χρόνια, πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αν και εφόσον ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Hasek ήταν πραγματικά βράχος, έχοντας 35 αποκρούσεις πραγματοποιώντας το 64ο shut-out της καριέρας του, οδηγώντας την ομάδα του σε έναν υγιεινό περίπατο επί των Buffalo Sabres με 5-0.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο νεοαποκτηθείς Dany Heatley που φαίνεται ότι έκανε τους οπαδούς των Sens να ξεχάσουν τον M Hossa, με την εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ. Σκόραρε εις διπλούν στο power-play, ωστόσο σκόρερς χρίστηκαν και οι Spezza-Havlat-Alfredsson.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την ομάδα μου, αλλά και μια καλή προπόνηση για μένα. Σκοράραμε δυο φορές στο power-play και το παιχνίδι έλαβε τέλος. Έκανα μια καλή απόκρουση στην πρώτη περίοδο, αλλά μετά δεν ανησύχησα καθόλου. Παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε. Η συνέχεια προμηνύεται αρκετά δύσκολη, καθώς έχουμε τους Canadiens στο Μόντρεαλ» τόνισε ο Hasek.

Από την άλλη, το Buffalo που επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής των Boston Bruins με 4-1, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα της νέας σεζόν.

«Οι Sens διαθέτουν μια συμπαγής αμυντική γραμμή που είναι αρκετά δύσκολο να την διασπάσεις. Έχουν μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτουν στις τάξεις τους τον καλύτερο τερματοφύλακα της λίγκας, τον Hasek, ενώ και ο D Heatley είναι πολύ επικίνδυνος στράικερ. Εναντίων τους, καμία ομάδα του πρωταθλήματος δεν έχει τύχει στο Corel Centre. Εμείς δεν κάναμε καμία ευκαιρία στον αγώνα και το πληρώσαμε. Συγχαρητήρια και καλή σεζόν» δήλωσε ο αρχηγός των Sabres, Daniel Briere.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Carolina-Islanders:2-3

Washington-Atlanta:1-8

NY Rangers-New Jersey:2-3

Florida-Tampa Bay:1-2

San Jose-St Louis:7-6

Anaheim-Nashville:2-3

Colorado- Dallas : 3-2

Vancouver – Edmonton:3-4(2OT)

Minnesota-Phoenix: 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK