Η γροθιά του Νουρμαγκομέντοφ στο 'κατεστημένο' του Ουάιτ

Ο Ντέινα Ουάιτ δεν δείχνει διατεθειμένος να αναβάλει το πρόγραμμα του UFC -ό,τι και αν γίνεται στον κόσμο. Ο αγώνας Νουρμαγκομέντοφ vs. Φέργκιουσον είχε τα περισσότερα πουλημένα pay-per-views. Άρα έπρεπε να γίνει. Ώσπου ο Νουρμαγκομέντοφ είπε πως δεν πρόκειται να παίξει.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ ενημέρωσε, μέσω Instagram πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί εναντίον του Τόνι Φέργκιουσον, ό,τι και αν λέει ο Ντέινα Ουάιτ -ή η Ρωσία.
Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ ενημέρωσε, μέσω Instagram πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί εναντίον του Τόνι Φέργκιουσον, ό,τι και αν λέει ο Ντέινα Ουάιτ -ή η Ρωσία. AP PHOTO/MAHMOUD KHALED

Μη τα ξαναλέμε για τον Ντέινα Ουάιτ. Είναι το πρόσωπο του στίχου “ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο”, καθώς ήταν μεν, αυτός που έκανε το UFC επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά στην πορεία εξέλιξε τους αθλητές σε 'σκλάβους', με αποφάσεις αντίστοιχες όσων παραμένουν σε ένα πόστο για διάστημα που οι 'ρίζες' τους γίνονται τόσο βαθιές, που δύσκολα μπορεί να τους 'κουνήσει' κάποιος -όπως εκείνοι ανανεώνουν τα όρια του 'κάνω ό,τι θέλω'.

Η τελευταία έκφανση του 'L'État, c'est moi' του προέδρου του UFC ήταν το 'θα γίνει ο αγώνας του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ με τον Τόνι Φέργκιουσον' που έχει προγραμματιστεί σε δυο εβδομάδες από σήμερα. Και όχι, δεν τον νοιάζει τι κάνουν όλοι οι άλλοι για να προφυλάξουν τους αθλητές -και το κοινό- από τον κορονοϊό. Μηδέ τα μέτρα που λαμβάνει κάθε χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Παρεμπιπτόντως, το UFC 249 του οποίου το main event είναι ο αγώνας που διάβασες θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Νέα Υόρκη (για την ακρίβεια στο Brooklyn Center), όπου έχει επιβληθεί lockdown, με τουλάχιστον 83.712 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα -έως το βράδυ της Τετάρτης 1/4- στην πολιτεία. Τα 47.439 είναι στο New York City, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 1.941.

Ο Ουάιτ δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα. Έκανε κάτι άλλο: αναζήτησε άλλον τόπο διεξαγωγής. Έτσι, έστειλε το event της 18ης Απριλίου στο Λας Βέγκας, σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στα 'αρχηγεία' της διοργανώτριας αρχής. Μετά οι αρχές της Νεβάδα ανακοίνωσαν πως κηρύσσουν την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο ηγέτης του UFC άρχισε νέα αναζήτηση τόπου διεξαγωγής του event. 'Κύκλωσε' τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πίστευε πως 'καθάρισε'. Ότι έχει 'σιγουρέψει' τη διοργάνωση με τα περισσότερα pay-per-view και άρα τα λεφτά του. Δεν είχε υπολογίσει στον Νουρμαγκομέντοφ.

Μετά το 'δεν δίνω δεκάρα για τον κορονοϊό' που είπε σε live τηλεοπτική συνέντευξη, το οποίο συνόδευσε με το 'δεν βλέπω να αναβάλουμε τα events μας. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς και πάντα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προφυλάξουμε την ασφάλεια των αθλητών μας' (έγινε) διάβασε στο Ιnstagram του Νταγκεστανού το “όπως είμαι στο σπίτι μου, σε καραντίνα και διαβάζω τις αντιδράσεις του κόσμου γύρω από τον αγώνα μου, φαίνεται πως όλος ο κόσμος πρέπει να είναι σε καραντίνα. Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών, οι διάσημοι όλου του πλανήτη κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο για να συνταχθούν με τις οδηγίες που υπάρχουν, για την ασφάλεια όλων μας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19 και να σωθούν ζωές.

Και ο Χαμπίμπ είναι ο μόνος που απαλλάχθηκε όλων των υποχρεώσεων του, γιατί πρέπει να αγωνιστεί και να προπονηθεί, ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, ώστε να γίνει ο αγώνας; Καταλαβαίνω τα πάντα και είμαι περισσότερο θυμωμένος από εσάς, ώστε να ακυρώσω τον αγώνα. Είχα πολλά πλάνα για μετά τον αγώνα, αλλά δεν ελέγχω πια τίποτα. Οι μεγαλύτερες χώρες και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της εποχής μας είναι σε κατάσταση σοκ με ό,τι συμβαίνει. Κάθε μέρα τα πάντα αλλάζουν, απροσδόκητα. Αλλά ο Χαμπίμπ πρέπει να παλέψει; Αυτό μου λέτε; Προσέξτε τον εαυτό σας και βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μου”.

Κοντολογίς, ο Νουρμαγκομέντοφ ενημέρωσε το αφεντικό του πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά εκείνος δεν θα πάει στον αγώνα, μολονότι οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως επιτρέπουν τις πτήσεις ιδιωτικών αεροπλάνων. Σημείωσε κάπου πως το Νουρμαγκομέντοφ vs. Φέργκιουσον αναβάλλεται για πέμπτη φορά -από το Δεκέμβρη του 2015.

Ο αήττητος πρωταθλητής της κατηγορίας lightweight είχε επιτρέψει στη χώρα του, από την Καλιφόρνια όπου συνήθως ολοκληρώνει την προετοιμασία του για τον όποιον αγώνα. Οπότε στο μυαλό του, το no go ήταν μονόδρομος. Αυτό δεν ισχύει και για άλλους μαχητές που πληρώνονται από το UFC. Ο Φέργκιουσον ενημέρωσε πως θέλει να αγωνιστεί, με τρεις άλλους να διατίθενται να είναι οι αντίπαλοι του. Εξ ου και το “όλοι ήξεραν πως δεν θα αγωνιστεί ο Χαμπίμπ” του Ουάιτ, μέσω SMS στο Yahoo!Sports που του ζήτησε ένα σχόλιο. Στην ερώτηση 'τι θα γίνει τώρα;' απάντησε πως δεν θα δώσει τις λεπτομέρειες του αγώνα στα media. Άρα, δεν διατίθεται να κάνει πίσω -ούτε τώρα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK