Ο Nurmagomedov έδειρε τον McGregor και όλους τους φίλους του

Ο Khabib Nurmagomedov νίκησε, με υποταγή, τον Conor McGregor, στο UFC 229. Δύσκολα όμως, θα πάρει τη ζώνη. Το ξέσπασμα που θα δεις στο video, ενδέχεται να του στοιχίσει τη στέψη.

Ο Nurmagomedov έδειρε τον McGregor και όλους τους φίλους του

Το UFC είναι το 7ο πιο επικερδές αθλητικό brand από τα εκατοντάδες -ου μην χιλιάδες- που υπάρχουν στον πλανήτη. Ιδού και τα στοιχεία της statista.com, για το έτος 2017. Οι αριθμοί που βλέπεις είναι δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Conor McGregor είναι ο αθλητής του UFC, με τα περισσότερα κέρδη -που προφανώς είναι αντίστοιχα των χρημάτων που φέρνει στο τραπέζι. Αυτή τη φορά, τα νούμερα που θα δεις είναι σε εκατομμύρια δολάρια και η εκτίμηση έγινε τον Φλεβάρη του 2018. Ακολούθησε η πρώτη εμφάνιση στο οκτάγωνο, μετά το 2016, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόσφερε 200 εκατ. δολ. σε pay per view, μόνο.

Παρ' όλα αυτά, η διοικούσα αρχή του UFC έκρινε πως ήταν φανταστική ιδέα να κάνει ό,τι μπορεί για να 'νομιμοποιήσει' τον ηγέτη της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov ως σημαντικό μέλος της. Ο φίλος του Vladimir Putin, ο οποίος έχει πει δημοσίως ατάκες όπως "δεν ξέρω από πού έρχονται τα χρήματα που σπαταλώ. Τα δίνει ο Αllah" ή "οι γυναίκες είναι περιουσία των ανδρών τους" ή "αν υπάρχει gay στη χώρα, θα πρέπει να τους πάνε μακριά, να καθαρίσουμε τη φυλή μας" και άλλα τέτοια ουδόλως δημοκρατικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ZDF " η σχολή mixed martial arts που 'χει δημιουργήσει στη χώρα του, είναι μέλος του δικτύου που υπάρχει στην Ευρώπη, το οποίο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να στρατολογούν μέλη ", στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

Σημείωση: μέλος του Akhmat Fight Club είναι ο Khabib Nurmagomedov, ο οποίος συνάντησε τα ξημερώματα τον Conor McGregor, στο Las Vegas. O Iρλανδός είχε επιτεθεί στον αντίπαλο του, αλλά και τον ηγέτη του, τον οποίον είχε χαρακτηρίσει "δικτάτορα", για να ακολουθήσει πλήθος απειλών για τη ζωή του. Τελικά, ο Ρώσος νίκησε με υποταγή, στον τέταρτο γύρο, χάρη σε μια σπάνια κίνηση που λέγεται "naked choke".

Αν όλα είχαν τελειώσει εκεί, ενδεχομένως ο Dana White, αφεντικό του UFC να συνέχιζε να προσφέρει VIP μεταχείριση στον Kadyrov. Τώρα, καλείται να πάρει αποφάσεις. Βλέπεις, μετά τη νίκη του, ο Nurmagomedov βρέθηκε με ένα άλμα στο σημείο που καθόταν ο συμπαίκτης του McGregor, Dillion Danis και εξαπέλυσε επίθεση. Μπήκε στη μέση το κοινό και επικράτησε χαμός, με τη συμμετοχή και των συνεργατών των δυο fighters.

"Ο Khabib πήδηξε από το "κλουβί" στους συνεργάτες του McGregor -υποθέτω ότι τον έβριζαν στη διάρκεια του αγώνα- και άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως. Δεν ξέρω τι να πω. Νιώθω αηδιασμένος. Δουλεύω 18 χρόνια για να φτάσει το σπορ εδώ που είναι σήμερα και γίνεται αυτό;", είπε ο καθ' ύλην αρμόδιος White, για το αποτρόπαιο θέαμα που παρακολούθησαν live άνθρωποι που 'χαν πληρώσει για να δουν τον αγώνα και την απονομή της ζώνης που δεν έγινε ποτέ.

"Aυτό το event προοριζόταν να γίνει το Νο1 ή το Νο2, στη λίστα με την ιστορία των pay per view και τελείωσε έτσι; Είναι κακό για το brand, για το σπορ και για τους δυο πυγμάχους", πρόσθεσε ο Dana White.

Λίγο αργότερα, το αφεντικό είπε πως μπορεί και να μη γίνει ποτέ -να αφαιρεθεί ο τίτλος στην κατηγορία "ελαφρών βαρών" από τον νικητή. Προς το παρόν, γίνεται έρευνα, ώστε να ληφθούν υπ'όψιν όλα τα στοιχεία. Μέχρι νεοτέρας, έχε υπ' όψιν ότι το ρεκόρ του Ιρλανδού, o oποίος ενημέρωσε πως δεν θα κάνει μήνυση, είναι πια 21-4 και του Ρώσου 27-0. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι Τσετσένοι άνθρωποι του Nurmagomedov, μπήκαν στο οκτάγωνο και χτύπησαν τον McConnor, από πίσω.

Ο McConnor "έβγαλε" 50 εκατ. δολ. -ο μισθός ήταν 3 εκατ. δολ.- και ο Nurmagomedov 2 εκατ. δολ.

Photo: AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK