Η Κέιτλιν Οχάσι πάλεψε με 'γουρούνια' και 'ελέφαντες'

To body shaming έφερε τον παραμορφωτικό καθρέφτη μπροστά από τη νεαρή αθλήτρια, που ένιωθε ντροπή και αηδία για το σώμα της, ύστερα από ένα σοβαρό τραυματισμό. Μετά, έκανε την καλύτερη χορευτική άσκηση της χρονιάς.

Η Κέιτλιν Οχάσι πάλεψε με 'γουρούνια' και 'ελέφαντες'

H Κέιτλιν Οχάσι είναι μόλις 22 ετών και είναι ήδη παλαίμαχος της ενόργανης γυμναστικής. Η Αμερικανίδα αθλήτρια παρ`όλα αυτά, κατάφερε να μας χαρίσει ένα video με τον ορισμό της άψογης χορευτικής ρουτίνας, με το απόλυτο '10άρι', σε πρόσφατο αγώνα επίδειξης. Προηγουμένως όμως, είχε να παλέψει με το δικό της σκοτάδι.

"Μου είχαν πει ότι μοιάζω σαν να έχω καταπιεί ελέφαντα, σαν γουρούνι. Μου έλεγαν ότι η εμφάνιση μου δεν έχει καμία σχέση με γυμνάστρια." δήλωσε πρόσφατα η νεαρή Αμερικανίδα.

Μερικά χρόνια πριν, η Κέιτλιν ήταν η νέα, ραγδαία ανερχόμενη δύναμη της ενόργανης γυμναστικής στην Αμερική. Η 22χρονη είχε καταφέρει να κερδίσει την Σιμόν Μπάιλς στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2013, λίγο πριν εκείνη ξεκινήσει ένα τεσσάρων παγκοσμίων διακρίσεων.

Όμως όλα τελείωσαν όταν η Οχάσι πέρασε από έναν σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη, με τον οποίο ουσιαστικά, έβαλε τέλος στην καριέρα της . Όταν αποπειράθηκε να επιστρέψει στα γυμναστήρια, τότε ξεκίνησε η πρώτη της οδύσσεια, εκείνη όπου κοιτούσε τον εαυτό της στον καθρέφτη και έβλεπε τέρατα. "Προσπαθούσα να αντιμετωπίσω τον πόνο, κλαίγοντας συνέχεια, σε κάθε μου βήμα. Ο προπονητής μου, είχε βρει τι έφταιγε. Είχα πάρει βάρος, έλεγε, γι`αυτό και πονούσα."

Οι αθλήτριες της γυμναστικής φοράνε αυτές τις μίνιμαλ εφαρμοστές στολές σε κάθε τους εμφάνιση. Κάθε φορά που έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη με τη στολή, πονούσα

"Οι στιγμές που βρισκόμουν στο γυμναστήριο για προπονήσεις και ένιωθα εκατοντάδες μάτια στραμμένα πάνω μου, ακόμα και στο σπίτι, όταν με κοιτούσε η πάρα πολύ αδύνατη και φανατική σε θέματα υγιεινής διατροφής μητέρα μου, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί."

"Μια φορά μου είχε πει "πάμε να βάλουμε τα μαγιό μας και να πάμε για βουτιές!" Είχα τρομάξει μόνο στην ιδέα του να φορέσω μαγιό μπροστά της. Έφυγα κλαίγοντας."

Katelyn Ohashi of UCLA during an NCAA college gymnastics match, Friday, Jan. 4, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Ben Liebenberg)
Katelyn Ohashi of UCLA during an NCAA college gymnastics match, Friday, Jan. 4, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Ben Liebenberg) AP

Παρ' όλα αυτά, η Οχάσι αποφάσισε να προσπαθήσει ξανά, αυτή τη φορά στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα, κάνοντας προπονήσεις με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Στις αρχές της χρονιάς, συμμετείχε στο Collegiate Challenge του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Εκεί παρουσίασε μια άσκηση χορού διάρκειας δυο λεπτών. Φορούσε ξανά τη στολή, χαμογελούσε, μπροστά σε εκατοντάδες ζευγάρια μάτια. Με το πρώτο beat της μουσικής, η Κέιτλιν απογειώθηκε και έγινε ένα με το ρυθμό.

Στο τέλος, ενώ ολόκληρο το γήπεδο χόρευε μαζί της, η Κέιτλιν έπαιρνε από την κριτική επιτροπή ένα στρογγυλό δεκάρι, μέσα σε αποθέωση. Μερικούς μήνες αργότερα, το video του χορού της, έχει ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια views στο YouTube. Σε ένα άθλημα, όπου η εξωτερική εμφάνιση και η ψυχολογία του αθλητή μπορούν να επηρεάσουν απόλυτα την τελική επίδοση, η Κέιτλιν είχε πετύχει την απόλυτη επικράτηση, ενάντια σε 'ελέφαντες', 'γουρούνια' και παραμορφωτικούς καθρέφτες.

Φωτογραφίες: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK