Η λύτρωση του Στέφανου Τσιτσιπά ζωντάνεψε μέσα από το φακό

Ο τρόπος που ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύριζε κάθε κρίσιμο πόντο επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ απέδιδε με πιστότητα τη μοναδικότητα μιας τεράστιας επιτυχίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζει ότι έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζει ότι έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας εκ των 26 τενιστών που έχουν νικήσει τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, την 'Αγία Τριάδα' του παγκόσμιου τένις. Ο μικρότερος όλων, μάλιστα. Μ' αυτό το παράσημο και την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη πήγε στο ATP Finals του Λονδίνου, το ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων οκτώ στη λίστα των ανδρών. Μόνο που μέχρι τη Δευτέρα τού έλειπε ένα κομμάτι για να νιώθει πλήρης: μια επιτυχία απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Την κατάφερε με τρόπο αδιαμφισβήτητα επιβλητικό. Με 7-6(5) και 6-4 σε 102 λεπτά, διακόπτοντας μια αρνητική παράδοση πέντε αγώνων στους οποίους ο Ρώσος είχε επιβληθεί.

"Δεν ήταν εύκολο", ομολόγησε. Πώς να μην ήταν, συμπληρώνουμε εμείς όταν είχε ν' αντιμετωπίσει τον τενίστα με τις περισσότερες νίκες στη χρονιά που τελειώνει στην 'O2 Arena' και τις έξι διαδοχικές συμμετοχές σε τελικούς τουρνουά Masters. "Είναι μια από τις πιο δύσκολες και πιο σημαντικές νίκες της καριέρας μου ως τώρα", ισχυρίστηκε ακόμα. Γι' αυτό και η "τόση ανακούφιση" που ένιωθε μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη από τις υπερβάσεις που απαιτείται για να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. "Δεν ήταν εύκολο να έρχεσαι εδώ γνωρίζοντας ότι έχεις χάσει απ' αυτόν πέντε φορές προηγουμένως", συμπλήρωσε, ευχαριστώντας παράλληλα το κοινό γιατί "ήταν σαν ν' αγωνιζόμουν στην Αθήνα".

Τη λέξη 'ανατριχίλα' ο Τσιτσιπάς τη διάλεξε, επίσης, για να περιγράψει το συναίσθημα της συμμετοχής σ' ένα τουρνουά το οποίο "ήμουν συνηθισμένος να βλέπω στην τηλεόραση και ονειρευόμενουν να παίξω σε αυτό το κορτ κάποια μέρα".

Όλ' αυτά τα συναισθήματα που ανέβλυζαν από μέσα του το ένα μετά το άλλο αποτυπώθηκαν στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press. Εικόνες έκστασης, εικόνες χαράς, εικόνες λύτρωσης για ένα παιδί που 'μεγαλώνει' σταδιακά, με τα σωστά και τα λάθη, ένα παιδί που δεν φοβάται να παλέψει με τους δαίμονές του, όπως ο Μεντβέντεφ, και να τους νικήσει με τα σέρβις ακριβείας, τα δυνατά χτυπήματά του, τις καλοζυγισμένες επιστροφές που έβγαλαν τον Ρώσο από τη βολή του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μόλις ολοκληρώσει την υπέρβασή του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μόλις ολοκληρώσει την υπέρβασή του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Ντανίλ Μεντβέντεφ AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καταλαβαίνει ότι κάθε πόντος μετράει διπλά όταν έχει απέναντί του έναν αντίπαλο όπως ο Μεντβέντεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καταλαβαίνει ότι κάθε πόντος μετράει διπλά όταν έχει απέναντί του έναν αντίπαλο όπως ο Μεντβέντεφ APAP PHOTO/ALBERTO PEZZALI
Η κραυγή του Στέφανου Τσιτσιπάς μόλις έχει καταφέρει να τελειώσει τον αγώνα με αντίπαλο τον Μεντβέντεφ
Η κραυγή του Στέφανου Τσιτσιπάς μόλις έχει καταφέρει να τελειώσει τον αγώνα με αντίπαλο τον Μεντβέντεφ AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Για όσους επιζητούν ήχο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK