Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναζητάει το πιο δραστικό ξόρκι για τον δαίμονά του

Τα 9 εκατομμύρια δολάρια περιμένουν τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, σε μονό και διπλό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεταξύ αυτών. Η πρώτη και οι επόμενες αποστολές του.

Ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Finals και ο μοναδικός που δεν έχει νικήσει είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Finals και ο μοναδικός που δεν έχει νικήσει είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ AP PHOTO/ANDY WONG

Το 'ATP Finals' δεν μοιάζει με κάποιο άλλο από τα κορυφαία τουρνουά τένις. Δεν έχει φαβορί και αουτσάιντερ, δεν ψάχνεις για θύτες και θύματα. Όλοι είναι (σχεδόν) ίσοι μεταξύ τους και η επιβίωση ως τον αγώνα του επάθλου ορίζεται από πολύ μικρές λεπτομέρειες. Ειδάλλως δεν θα ήταν, από επιλογή, το τουρνουά που ρίχνει την αυλαία του ετήσιου προγράμματος για τους κορυφαίους των κορτς.

Από τις 10 ως τις 17 Νοεμβρίου στη σκληρή επιφάνεια της λονδρέζικης 'O2 Arena' οι οκτώ πρώτοι αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης, χωρισμένοι σε δύο ταμπλό, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του master of the master. Που από πέρυσι κατέχει o Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήκει στην κάστα αυτή. Πρωτάρης μεν, κουβαλώντας ωστόσο μαζί του ένα υπέροχο δεύτερο μισό στη σεζόν που σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται στη μητρόπολη της Βρετανίας.

Του έφτιαξαν και video.

Ο 21χρονος Έλληνας πηγαίνει στο Λονδίνο με τον τίτλο του έκτου πιο ισχυρού αθλητή με μεγάλη ρακέτα παγκοσμίως. Οι δύο σπουδαίες πορείες επί κινέζικου εδάφους (Πεκίνο, Σαγκάη) και ο τριψήφιος αριθμός νικών που συμπλήρωσε προσφάτως στο Παρίσι, παρά τον αποκλεισμό στους '8', συνθέτουν ένα ψηφιδωτό τρανταχτών στιγμών προόδου για ένα παιδί που για 36 διαδοχικές εβδομάδες κατέχει μία θέση μεταξύ των πρώτων δέκα της εποχής του. Κατόρθωμα που δεν είδε άλλο τέτοιο η ελληνική αντισφαίριση.

Ο δρόμος για το τρόπαιο που αναβλύζει 1.280 εκατ. δολαρίων (από τα συνολικά 9 εκατ. που θα μοιραστούν στους συμμετέχουν) είναι μακρύς και δύσβατος. Απαιτεί υπερβάσεις, σχεδόν ηράκλειους άθλους. Ένας τέτοιος θα είναι μια νίκη επί του 'δαίμονά' του. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο πρώτος αντίπαλός του.

Ούτ' ένας μήνας θα έχει συμπληρωθεί όταν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα βρεθούν ξανά ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο 23χρονος Ρώσος, Νο4 στον κόσμο, είχε επιβληθεί με 7-6, 7-5 στη Σαγκάη στις 12 Οκτωβρίου και είχε φτάσει πέντε νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις του με τον νεαρό Έλληνα. Ήταν και παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τενίστας του 2019, ένας αθλητής που σπανίως λαθεύει, τιμωρώντας κάθε αντίπαλη αβλεψία.

Ο Τσιτσιπάς δεν θέλει να παίζει μαζί του. Δεν του αρέσει. Δεν το διασκεδάζει. Δεν μπορεί όμως να το αποφύγει. Μπορεί μόνο να τον νικήσει για να συνεχίσει μετά με τους Ράφα Ναδάλ, Νο1 από τη Δευτέρα, ή τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τον τελευταίο νικητή. Που θα αγωνιστούν αμέσως μετά το πρώτο ζευγάρι. Τους έχει κερδίσει αμφότερους ο Έλληνας, μία (τον Ισπανό) ή περισσότερες φορές (τρεις τον Γερμανό), μπορεί να το επαναλάβει στα παιχνίδια που θ' ακολουθήσουν με βάση το πρόγραμμα.

Αυτοί είναι οι τέσσερις τενίστες του 'Group Andre Agassi', όπως προέκυψε από την κλήρωση. Στο 'Group Bjorn Borg' ο Νόβακ Τζόκοβιτς (που διεκδικεί το Νο1) και ο Ρότζερ Φέντερερ (με τους περισσότερους τίτλους στο ATP Finals και ο μεγαλύτερος ηλικιακά που το έχει κατακτήσει) θα αντιπαραθέσουν την εμπειρία τους απέναντι στα νιάτα του Ματέο Μπερετίνι και του Ντόμινικ Τίεμ. Ουδείς μπορεί να θεωρεί εαυτόν πιο ασφαλή από τον άλλον, πόσο μάλλον όταν όλοι θα παίξουν μ' όλους. Ακόμη κι αν είναι μέλος της 'Αγίας Τριάδας'. Είναι, για καθέναν ξεχωριστά, μια 'Θανάσιμη Μάχη'. Round 1, Fight.

News 24/7

24MEDIA NETWORK