X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Η μεγάλη ήττα του Φελπς (από καρχαρία) και η οργή του κοινού

Δεν ήταν η ήττα του σπουδαιότερου κολυμβητή όλων των εποχών που έφερε αντιδράσεις. Ήταν ο αντίπαλος του... Διαβάστε το γιατί!

Ο Μάικλ Φελπς έχει χάσει αρκετές φορές. Έχει νιώσει πώς είναι να έρχεσαι δεύτερος βλέποντας την πλάτη είτε του Θορπ είτε του Λόχτι.

Ωστόσο η κούρσα με τον λευκό καρχαρία ήταν εντελώς άνιση. Με μέγιστη ταχύτητα τα 56 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο επιβλητικός αντίπαλός του είχε το ξεκάθαρο αβαντάζ. Έπαιξε άλλωστε εντός έδρας, παρόλο που ο Αμερικάνος κολυμβητής εφοδιάστηκε με ειδική στολή και πτερύγιο.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Φελπς τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα μετά τον... κολυμβητή που βρισκόταν στη διπλανή διαδρομή.

Ο ίδιος ζήτησε ρεβάνς (σε πιο ζεστά νερά)...

...και το κοινό απαίτησε τα... λεφτά του πίσω. Διότι το Discovery Channel, που είχε αναλάβει την παραγωγή για χάρη της Shark Week, εμφάνισε έναν λευκό καρχαρία φτιαγμένο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι το "βασιλιά των ωκεανών". Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαρτημένο από τα στοιχεία που μπήκαν στη βάση δεδομένων. Αριθμοί που ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα φυσικά, προερχόμενοι από έρευνες, παρόλα αυτά αριθμοί.

Γι' αυτό και tweets όπως αυτό:

AP Photo/Lee Jin-man, File

24MEDIA NETWORK