Η τεχνολογία έχει αλλάξει όσα ξέραμε για τους δρομείς

Ολοένα και αυξάνονται οι λάτρεις των αγώνων δρόμου ανά τον κόσμο, με τους δείκτες να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία προσφέρει στους δρομείς τρομερά στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις τους. Πάρτε μια γεύση.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει όσα ξέραμε για τους δρομείς

Το τρέξιμο είναι η πιο εύκολη και διαδεδομένη άθληση παγκοσμίως. Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια με την έκρηξη της τεχνολογίας οι δρομείς σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, ξεπετάγονται σαν μανιτάρια. Άτομα όλων των ηλικιών βγαίνουν στους δρόμους, στα πάρκα και τρέχουν, φέροντας πάνω τους κάποια χρήσιμα gadgets.

"Η τεχνολογία Run-παρακολούθησης έχει ταξιδέψει έτη φωτός μπροστά τα τελευταία 25 χρόνια", τόνισε σε συνέντευξή του ο Bryan Boyle, ο συντάκτης αγώνων ταχύτητας στο Παγκόσμιο Περιοδικό "Runner".

Mε διάφορα gadgets και applications για κινητά και tablets που κυκλοφορούν μπορείς να παρακολουθείς έναν δρομέα live με χρήση gps, ενώ και ο ίδιος μπορεί να ενημερωθεί για το χρόνο του, τις θερμίδες που καίει, τη διαδρομή που κάνει. Τα πάντα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες που πλέον λαμβάνει ο δρομέας λειτουργούν ως κίνητρο για την προπόνησή του ή τον αγώνα του. " Είναι σαν να έχεις μόνιμα δίπλα σου έναν προπονητή να σε ενθαρρύνει" εξήγησε ο Boyle, "βλέπεις συνολικά στατιστικά με την πρόοδό σου μέρα με τη μέρα και προσπαθείς να γίνεσαι όλο και καλύτερος". Σοβαρά τώρα #poupaeiokosmos;

Από τις πιο διάσημες τέτοιες εφαρμογές παγκοσμίως είναι το Runkeeper. O CEO της εταιρείας, Jason Jacobs έχει παρουσιάσει το στόχο της εφαρμογής, ο οποίος είναι να "παίρνει την πληροφορία που μέχρι τώρα είχαν μόνο οι επαγγελματίες δρομείς και να την κάνει προσιτή στον κάθε ένα". Η αλήθεια είναι πως ακόμη και άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με το τρέξιμο, βλέποντας τα καινούργια gadgets, θέλουν να δοκιμάσουν απλά και μόνο για να δουν πώς είναι η εμπειρία.

H εμπορική διευθύντρια του Μαραθωνίου του Σαν Φρανσίσκο, Michelle LaFrance, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "The Atlantic" ανέφερε πως "Βλέπουμε πλέον όλο και περισσότερους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενώ τρέχουν. Ο κόσμος θέλει να βλέπει live τι κάνει. Του δίνει έξτρα κίνητρο. Θέλει να ξέρει πότε να επιταχύνει ή να μειώσει ταχύτητα. Είναι συναρπαστικό το πόσο βοηθάει τους δρομείς η τεχνολογία".

Τι άλλο είναι επίσης εντυπωσιακό; Πώς εκτός από τα apps για το τρέξιμο, ιδιαίτερη κίνηση έχουν τα social media από φωτογραφίες και ποσταρίσματα ατόμων που βγαίνουν στους δρόμους για να τρέξουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό "Running USA" σχεδόν το 80% των δρομέων αποφασίζουν να ανεβάσουν κάποια φωτογραφία τους στα social media, ενώ πάνω από τους μισούς ανεβάζουν κάποια στιγμή το χρόνο που έκαναν σε έναν αγώνα.

Είναι εντυπωσιακό όλο αυτό που συμβαίνει και πραγματικά αναρωτιόμαστε #poupaeiokosmos!

Η απάντηση είναι πως πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ΝΝ HELLASκαι την ERGO.

News 24/7

24MEDIA NETWORK