Καμπάνια: "Στην ελίτ η Ελλάδα"

Καμπάνια: "Στην ελίτ η Ελλάδα"
Οι πρόσφατες επιτυχίες της εθνικής ομάδας του πόλο στους άνδρες είχε ως φυσικό επακόλουθο την ανανέωση του συμβολαίου του Σάντρο Καμπάνια. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας, στην οποία μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και το μέλλον της. Αναλυτικά…

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΚΟΕ:

«Έπειτα από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου μείναμε εκτός μεταλλίων, ξεκινήσαμε ένα προγραμματισμό με όραμα του Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που αφήσαμε ανεκπλήρωτο... Ο κ. Διαθεσόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας έκριναν ότι έπρεπε να συνεχίσω και έτσι παρέμεινα στην ομάδα, κάτι το οποίο αποτελεί για εμένα τεράστια τιμή και χαρά. Πλέον έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα και να βρισκόμαστε μέσα στις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα».

Για τους στόχους της εθνικής:

«Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εθνική ομάδα, ότι έχουμε μπροστά μας υψηλές υποχρεώσεις να φέρουμε εις πέρας, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε, έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Η πόρτα της εθνικής είναι ανοικτή για όλους, αφού θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι παίκτες που είναι γεννηθέντες το 1976, ενδεχομένως να θελήσουν να σταματήσουν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Βήμα-βήμα θα μπορέσουμε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Η νέα χρονιά θα είναι αρκετά πιεστική και περιέχει σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι το Σεπτέμβριο, και το Μάρτιο της επόμενης χρονιάς το παγκόσμιο στη Μελβούρνη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα έχει άριστη φυσική κατάσταση, που να μπορέσει αν τα βγάλει πέρα με το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα».

Για τους νέους κανονισμούς της FINA:

«Πιστεύω ότι οι επόμενοι 3 μήνες, όπου θα ξεκινήσουν να παίζονται όλες οι διοργανώσεις, εγχώριες και μη, με τους νέους κανονισμούς, θα είναι καθοριστικοί για συνέχεια και για την εξέλιξη του αθλήματος. Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επιβάλλοντας τους νέους κανονισμούς, έχουν ως πρώτιστη επιδίωξή τους να κάνουν το άθλημα πιο ελκυστικό, πιο ενδιαφέρον και πιο γρήγορο. Είναι καλό να υπάρχει ανανέωση στο άθλημα, όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν οι νέοι κανονισμοί θα ωφελήσουν ή όχι την κατάσταση. Αν μπορούσα να αλλάξω κάποιους από τους κανονισμούς, το σίγουρο είναι ότι θα άλλαζα αυτόν ο οποίος αναφέρεται στο σουτ από τα 5 μέτρα. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος. Βέβαια όποιοι και αν είναι οι κανονισμοί αυτοί εμείς οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να δουλέψουμε για όσο καιρό χρειαστεί πάνω σε αυτούς».

Για το πρωτάθλημα της Α1:

«Όπως και πέρσι έτσι και τη φετινή χρονιά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον, όχι μονάχα εξαιτίας των νέων κανονισμών με τους οποίους θα διεξαχθεί, αλλά επιπλέον και λόγω του ότι όλες οι ομάδες προέβησαν σε ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους. Ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός και ο Πανιώνιος θα είναι και πάλι οι ομάδες που θα παλέψουν για την κατάκτηση του τίτλου, όμως και οι υπόλοιποι σύλλογοι θα διαδραματίσουν το ρόλο τους σε αυτό. Ομάδες όπως τα Χανιά, η Χίος, το Παλαιό Φάληρο, η Πάτρα, η Βουλιαγμένη, που βασίζονται σε νέους παίκτες θα έχουν ενθουσιασμό και φρεσκάδα και ελπίζω μέσα από αυτήν την κατάσταση να μπορέσουν να προκύψουν και νέοι παίκτες».

Για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα:

«Περισσότερο ευνοημένος θα έλεγα ότι είναι ο Εθνικός, ο οποίος θα διοργανώσει τον όμιλο στην έδρα του. Αν εξαιρέσουμε την Ποσίλιπο, οι άλλες δύο ομάδες δεν θα του δημιουργήσουν πρόβλημα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός, έχει πιο δύσκολο έργο με πολύ δυνατές ομάδες. Η Καζάν είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και η Παρτιζάν. Γνωρίζοντας την αξία των παικτών του Ολυμπιακού, ξέρω ότι τους αρέσει να αγωνίζονται σε δύσκολα και δυνατά παιχνίδια. Πιστεύω ότι αν παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εύχομαι να τα καταφέρουν, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Εθνικός, όπως το ίδιο επιθυμώ και για τις υπόλοιπες ομάδες που παίζουν στο Λεν Τρόφι. Είναι ευκαιρία να αποδείξουν οι ελληνικοί σύλλογοι, ότι το ελληνικό πόλο δεν βρίσκεται άδικα στην κορυφή».

News 24/7

24MEDIA NETWORK