«Καταιγίδα» οι Hurricanes

Άλλη ομάδα είναι Carolina Hurricanes όταν αγωνίζονται τελικά εντός έδρας. Με ηγέτες τον Matt Cullen να σημειώνει το 8ο τέρμα των γηπεδούχων με εντυπωσιακή- μοναδική ενέργεια στο φινάλε της τρίτης περιόδου και τον Eric Staal να πραγματοποιεί χατ-τρικ, οι Carolina Hurricanes επικράτησαν των Philadelphia Flyers με το εντυπωσιακό 8-6, παρουσία 18.000 οπαδών τους.

«Καταιγίδα» οι Hurricanes
Άλλη ομάδα είναι Carolina Hurricanes όταν αγωνίζονται τελικά εντός έδρας. Με ηγέτες τους Matt Cullen (σημείωσε το 8ο τέρμα των γηπεδούχων με εντυπωσιακή- μοναδική ενέργεια στο φινάλε της τρίτης περιόδου) και Eric Staal(πραγματοποίησε χατ-τρικ), οι Carolina Hurricanes επικράτησαν των Philadelphia Flyers με το εντυπωσιακό 8-6, παρουσία 18.000 οπαδών τους.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι άν και δυσκολεύτηκαν αρκετά να καταβάλουν την αντίσταση των «μεγάλων» Flyers, καθώς κυνηγούσαν δυο φορές στο σκορ, στο φινάλε κατάφεραν να πανηγυρίζουν την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας επιτυχία τους, φτάνοντας τις 7 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία απο την έναρξη της νέας ελπιδοφόρας χρονιάς.

« Με τον ρυθμό που παίζουμε αυτό το διάστημα, είναι δύσκολο να μην μας πάρουν οι άλλες ομάδες στα υπόψιν. Έχουμε φτιάξει ενα δυνατό σύνολο, όπου θα είμαστε υπολογίσιμοι σε κάθε ματς » τόνισε αμέσως μετα το τέλος του αγώνα ο Staal.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν μάλιστα 8 τέρματα σε έναν αγώνα για πρώτη φορά απο το 1996, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα, που κανένας στο ρόστερ της ομάδας δεν ονειρευόταν. Ανάλογο ξεκίνημα είχαν πραγματοποιήσει το 1984 (6-3-1), με την ονομασία της ομάδας Hartford Whalers.

Στον αγωνιστικό τομέα, άν και οι Hurricanes ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και 5-3, κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα εις βάρος τους και να πετύχουν μια ιστορική νίκη. « Νόμιζα πως όλα ήταν εναντίων μας στην διάρκεια του αγώνα. Δεν ενεργούσαμε σωστά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, έπρεπε να βρούμε τις σωστές λύσεις και αναγκαστήκαμε και αναπροσαρμόσαμε μερικά πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μου δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα » τόνισε ο τεχνικός των Hurricanes, Peter Laviollete.

Απο την άλλη πλευρά, κατήφεια, προβληματισμός και ένα μεγάλο ερωτηματικό για την δεύτερη συνεχόμενη κακή απόδοση της ομάδας. Ο μοναδικός που κατάφερε να ξεστομίσει κάτι μετά το φινάλε του αγώνα στα αποδυτήρια ήταν ο αστέρας της ομάδας που σίγησε χθές το βράδυ, Peter Forsberg: « Νομίζω πως όταν έχεις το αβαντάζ δυο τερμάτων δεν πρέπει να χάνεις το παιχνίδι. Εμείς κάναμε τα αδύνατα δυνατά να το χάσουμε. Οταν σταματάς να σκοράρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες, τότε η άλλη ομάδα θα το εκμεταλλευτεί και θα ξεκινήσει την δική της αντεπίθεση. Πρέπει να συνέλθουμε πριν είναι πολύ αργά, ακόμα έχουμε πολύ δρόμο στο πρωτάθλημα και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε σε καμία στιγμή ».

Αγχωτική νίκη για New Jersey Devils

Με μπροστάρη τον Scott Clemmensen που αντικατέστησε επάξια την απουσία του νούμερο ένα πορτιέρο της ομάδας, Martin Brodeur λόγω τραυαμτισμού, επικράτησαν των Buffalo Sabres με 3-2. Ο backup των Devils πραγματοποίησε 25 αποκρούσεις στο παιχνίδι, πιστοποιώντας ότι διανύει περίοδο μεγάλη φόρμας και εξίσου θα μπορεί να είναι εγγύηση για τα χέρια του προπονητή του Robinson, όποτε τον χρειαστεί να ξελασπώσει την ομάδα του απο δύσκολες περιστάσεις.

Ο νεαρός πορτιέρο ήταν μάλιστα να κάνει το ντεμπούτο του την Τετάρτη το βράδυ με αντίπαλο τους Tampa Bay Lighting, όπου οι Devils γνώρισαν την ήττα με 6-3. Ωστόσο όταν του δώθηκε το οκ απο τον coach, πήρε την ευκαιρία απο τα μαλλιά και έδειξε ότι παραμένει μια αξιόπιστη επιλογή. Το σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο Clemmensen χρειάστηκε να κάνει μόλις 11 αποκρούσεις σε 40 λεπτά αγώνα. Αναμφίβολα το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο της ζωής του, μέχρι το επόμενο.

Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν πολύ καλά μπροστά απο την εστία μου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να συνεχίζουμε σε τέτοιο ρυθμό σε όλα τα παιχνίδια. Δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ, καθώς ελέγχαμε τον αγώνα το μεγαλύτερο διάστημα» τόνισε ο πορτιέρο των νικητών, Scott Clemmensen. Για τους Devils, σκόραραν οι Brylin, Scott Gomez, Eric Rasmussen, ενώ για τους Sabres οι Daniel Briere και Chris Drury.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δυο ομάδες αν και δημιούργησαν ούκ ολίγες ευκαιρίες, με τις πιο πολλές να αναλογούν στους γηπεδούχους φυσικά Devils, παρέμεινε το 0-0, ωστόσο το σκορ άνοιξε ο Rasmussen 3 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων και αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 3ο λεπτό της τρίτης περιόδου, οι Devils διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Gomez με μια βολίδα έξω απο την μεγάλη περιοχή. Όμως φαίνεται πως τα δυο τέρματα των Devils, ξύπνησαν για τα καλά τους Sabres, που δεν το έβαλαν κάτω, αλλά το πάλεψαν μέχρι τέλους.

Εξαπολύοντας 16 σουτ προς τον Clemmensen σε 17 λεπτά, κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ και να ισοφαρίσουν το παιχνίδι. Όμως δυο λεπτά πριν το φινάλε, ο δολοφόνος με το ξυρισμένο κεφάλι, σε αυτή την περίπτωση ο Miller πέτυχε το νικητήριο τέρμα του αγώνα, δίνοντας μια ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του που παρουσίασε το κάκιστο αγωνιστικό της πρόσωπο.

Υπόλοιπα Αποτελέσματα:

Minnesota-Columbus: 1-2
Edmonton –Dallas: 5-3
St Louis – Anaheim: 4-6
Washington-Tampa Bay: 2-4
San Jose –Los Angeles: 5-4



News 24/7

24MEDIA NETWORK