Κέρδη με... ουρά στη Μελβούρνη

Πολύς λόγος γίνεται για την κατασκευή πίστας Formula 1 στην Ελλάδα και κατά πόσο θα τονώσει την οικονομία μία τέτοια κίνηση.

Κέρδη με... ουρά στη Μελβούρνη

Πολύς λόγος γίνεται για την κατασκευή πίστας Formula 1 στην Ελλάδα και κατά πόσο θα τονώσει την οικονομία μία τέτοια κίνηση. Σύμφωνα με όσα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια από την οργανωτική επιτροπή του grand prix της Αυστραλίας και την πολιτεία της Βικτόρια στην οποία βρίσκεται η πίστα της Μελβούρνης, τα χρήματα είναι πολλά.

Ο εφετινός αγώνας, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, απέφερε κέρδος της τάξης των 174.800.000 δολαρίων, ενώ στα δέκα χρόνια κατά τα οποία το γεγονός διοργανώνεται στη συγκεκριμένη πίστα, τα χρηματικά οφέλη ανέρχονται στα 1.200.000.000 δολάρια. Περί τους 67.000 φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέπτονται κάθε σεζόν την Αυστραλία αμιγώς για το grand prix, ενώ έχουν δημιουργηθεί 28.000 μόνιμες θέσεις εργασίας για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός τριημέρου.

Ο υπουργός τουρισμού, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Βικτόρια, Τζον Πανταζόπουλος, δήλωσε: " Η Formula 1 έχει βάλει τη Μελβούρνη στον παγκόσμιο χάρτη και αυτό είναι απόρροια της άρτιας οργάνωσης, η οποία φέρνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στη χώρα".

Ο υπεύθυνος για την οργάνωση του αγώνα, Ρον Γουόκερ, είπε με τη σειρά του: " Είναι υπέροχο να βλέπει κάποιος όλες τις παραμέτρους ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος να μεγαλώνουν τα τελευταία δέκα χρόνια, όσα η Μελβούρνη έχει την ευθύνη οργάνωσης. Σύμφωνα με τους αριθμούς, πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα events στο καλεντάρι. Είναι εκπληκτικό να παρέχεις στον κόσμο τέσσερις ημέρες ποιοτικής ψυχαγωγίας".

Το σίγουρο είναι πως αν όλα πάνε καλά και φιλοξενήσουμε κάποτε στην Ελλάδα αγώνα Formula 1, είναι ως και αδύνατο να φτάσουμε άμεσα σε τέτοιο επίπεδο επιτυχίας. Η τεχνογνωσία όμως υπάρχει και προσφέρεται απλόχερα από τις χώρες που έχουν μακρά εμπειρία σε ανάλογο επίπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK