Κοντονής: "Με γνώμονα τη διεθνή θέση της χώρας ο αθλητικός νόμος"

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο απαντώντας στις φήμες που ακούγονται γι' αυτό.

Κοντονής: "Με γνώμονα τη διεθνή θέση της χώρας ο αθλητικός νόμος"
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επανέλαβε τις θέσεις του για τον καταρτισμό του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει κανόνες για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση σε λίγες εβδομάδες και να ψηφιστεί τον Μάιο.

"Η Κυβερνητική πολιτική στον Αθλητισμό έχει χαραχθεί από μηνών, έχει εξαγγελθεί με λεπτομέρεια, έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν τηλε-παραθύρων και κάθε είδους παρασκηνιακών διεργασιών", τόνισε αρχικά.

"Έχω επανειλημμένως και από μηνών δηλώσει ότι οι διατάξεις του εκλογικού νόμου για τις αθλητικές ομοσπονδίες θα συμπεριληφθούν στο νέο αθλητικό νόμο, του οποίου η ψήφιση έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο. Ήδη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εργάζεται σχετικά, με γνώμονα πάντα το Σύνταγμα και τη διεθνή θέση της χώρας".

"Κατά συνέπεια, κάθε αναφορά στο ζήτημα αυτό, υπό διαφορετικά δεδομένα και με υπονοούμενα διαφοροποιήσεων στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, έχει στόχο τον σκόπιμο και εκ του πονηρού αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των αθλητικών φορέων".