La Vuelta: Συνεχίστηκε η παράδοση

La Vuelta: Συνεχίστηκε η παράδοση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του, ο Ρομπέρτο Ερας ήταν ο μεγάλος νικητής του ποδηλατικού γύρου της Ισπανίας.Ο Ισπανός ποδηλάτης της Liberty Seguros, παρά τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο, αναδείχθηκε και πάλι σε πρωταγωνιστική μορφή της Vuelta, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Ισπανοί ποδηλάτες στη διοργάνωση.

Η τελική κατάταξη

1. Ρ. Ερας (Liberty Seguros) 82:22.55
2. Ν. Μέντσοφ (Rabobank) + 4.36
3. Κ. Σάστρε (CSC) + 4.54
4. Φ. Μανθέμπο (Illes Balears) + 5.58
5. K. Κεσάδα (Com. Valenciana) + 8.06



Σε αντίθεση με τον Γύρο της Γαλλίας όπου ο τελευταίος Γάλλος νικητής ήταν ο Μπερνάρ Ινό το 1985 (!), ο Γύρος της Ισπανίας εξελίσσεται σε εγχώρια υπόθεση με κυριότερο εκφραστή τα τελευταία χρόνια τον Ρομπέρτο Ερας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος μη Ισπανός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Γερμανός, Γιαν Ούλριχ το 1999, ενώ στο φετινό αγώνα την πρώτη επτάδα απαρτίζουν έξι Ισπανοί. Μονάχα ο Ρώσος, Ντένις Μέντσοφ, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, έσπασε κατά κάποιο τρόπο, την ισπανική κυριαρχία.

Ο Μέντσοφ κατείχε την χρυσή φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης μέχρι και το 15ο ετάπ αλλά ο Ερας πήρε το πάνω χέρι όταν οι μάχες μεταφέρθηκαν στα βουνά. Ισως το μοναδικό κομμάτι του αγώνα όπου οι Ισπανοί υστέρησαν ήταν τα σπριντ εκεί όπου κυριάρχησε η μορφή του Ιταλού, Αλεσάντρο Πετάκι (νικητής σε 5 ετάπ) κι ακολούθησαν ο Ολλανδός, Μαξ Φαν Χέσβικ και ο Νορβηγός, Τορ Χούσοβντ (πέτυχαν από μία νίκη).

News 24/7

24MEDIA NETWORK