Μαγεία απο Senators

Μαγεία απο Senators

Οι Ottawa Senators είναι μακράν η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του NHL. Ο στόχος που είχαν θέσει εξ αρχής, διοίκηση και παίκτες είναι η κατάκτηση του Stanley Cup. Εάν οι Senators, συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και τέμπο, τότε θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.

Ένα όνειρο που δεν βγήκε αληθινό την άνοιξη του 2002 με αντίπαλο τους New Jersey Devils στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Με μπροστάρη τον αρχηγό Daniel Alfredsson που πέτυχε δυο αποφασιστικά τέρματα και με τον Ray Emery να πραγματοποιεί 27 αποκρούσεις, αντικαθιστώντας τον Τσέχο Dominic Hasek, οι Ottawa Senators πέτυχαν μια μεγάλη νίκη επί των αήττητων Montreal Canadiens στο Bell-Centre με 4-2.

Σε ερώτηση μετά το τέλος της αναμέτρησης, εάν βλέπει την ομάδα του στον τελικό του πρωταθλήματος, είπε: «Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για μπορέσουμε να πούμε κάτι. Όταν θα φτάσουμε τα 45-50 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τότε θα μπορέσουμε να πούμε που βρισκόμαστε. Ταμείο θα κάνουμε στο φινάλε της σεζόν. Θα περάσουμε από πολλά στάδια, ακολουθούν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο Alfredsson.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Zdeno Chara και Antoine Vermette, ενώ για τους Canadiens οι Saku Koivu και Steve Begin. Οι Senators αν και προερχόντουσαν το ντέρμπι του Οντάριο με αντίπαλο τους Toronto Maple Leafs 24 ωρες πριν, κατάφεραν να υπερβάλουν εαυτούς και να κάνουν το απόλυτο 4/4.

Δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα και την εμφάνιση των παικτών του ήταν στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής των γηπεδούχων, Claude Julien που τόνισε: «Είμαι λυπημένος που στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας που έδωσε βροντερό παρών στο γήπεδο, μετά από απουσία ενός χρόνου. Στην τρίτη περίοδο ήμασταν αδικαιολόγητα κακοί και το πληρώσαμε. Εγγυώμαι στον κόσμο μας ότι δεν θα ξαναπαίξουμε έτσι. Θα βελτιωθούμε στην συνέχεια. Τώρα κοιτάμε τους Atlanta Thrashers την Τετάρτη το βράδυ και μετά το ντέρμπι με τους Boston Bruins το Σάββατο».

Οι Habs θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα τους απόψε, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Atlanta Thrashers εκτός έδρας. Απών από τον αγώνα ήταν ο Mike Fisher για τους φιλοξενούμενους, ενώ για τους Canadiens οι Richard Zednik, Mike Komisarek, Pierre Dagenais.

Μικρά-Μικρά

Κατάμεστο ήταν το παλατάκι του Bell-Centre, μια ώρα πριν το πρώτο face-off της αναμέτρησης. Οι οπαδοί του Μόντρεαλ διψούν για χόκει και η απουσία ενός έτους από το νησί στοίχισε σε πολλούς. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν όμως, καθώς η αγαπημένη τους ομάδα επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και εκείνοι είναι αποφασισμένοι να την ενισχύσουν φέτος περισσότερο από ποτέ, μετά τις ανανεώσεις παικτών και τις μεταγραφικές ενισχύσεις στην διάρκεια του καλοκαιριού.


Επιτέλους διπλό οι Leafs

Οι Toronto Maple Leafs, χάρις στην βοήθεια στον επιθετικό τομέα των Jeff O’Neil και Eric Lindros κατάφεραν να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας των Philadelphia Flyers εκτός έδρας με 4-2. «Οι τελευταίοι τρεις μήνες μου φάνηκαν σαν τρία χρόνια. Η ομάδα διαθέτει καλό σύνολο. Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Αισθάνομαι πολύ καλά στην νέα μου ομάδα» τόνισε ο O’Neil αμέσως μετά τον αγώνα.

Ο O’Neil μεταγράφηκε από τους Carolina Hurricanes στους Leafs στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, μετά τον χαμό του αδελφού του. Σημαντικό γεγονός του παιχνιδιού, ήταν η επιστροφή του Eric Lindros στην Philadelphia, όπου φόρεσε την φανέλα της ομάδας για εννιά ολόκληρα χρόνια, πριν πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2001 για τους New York Rangers. Για τους Flyers, οι Mike Knuble και Simon Gagne σημείωσαν τα δυο τέρματα των γηπεδούχων που υπέστησαν την πρώτη τους εντός έδρας απώλεια.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα :

Chicago-St Louis: 1-4

Phoenix-Dallas:2-3

Edmonton-Los Angeles:1-3


Συμφώνησε ο Kovalchuk και παίζει με Canadiens

Κανονικά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή των Atlanta Thrashers, ο Ilya Kovalchuk στον αποψινό αγώνα της ομάδας του με τους Montreal Canadiens. Η διοίκηση της ομάδας, μετά από συνεχείς συσκέψεις με τον ατζέντη του παίκτη, συμφώνησαν για τα επόμενα πέντε χρόνια με της οικονομικές του απολαβές να κυμαίνονται στα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι ο 22χρονος Ρώσος αστέρας θα λάβει κανονικά μέρος στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του, λύνοντας ένα επιπλέον πρόβλημα στον τεχνικό της ομάδας. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι από την υπόθεση του Ilya που είχε θετικό φινάλε για την ομάδα μας. Έχω δηλώσει εξ΄ αρχής ότι φέτος θα σκοράρουμε περισσότερα τέρματα από πέρυσι. Ο Ilya είναι εγγύηση για μας» τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Don Waddell.

Ο Ρώσος αστέρας θα κοιτάξει να συνεχίσει το σκοράρισμα από εκεί όπου το είχε αφήσει το 2004, όταν είχε ισοβαθμήσει με τους Jarome Iginla και Rick Nash στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος με 41 τέρματα έκαστος.

«Εγώ θα παίξω το παιχνίδι μου. Τώρα που οι νόμοι έχουν αλλάξει στο χόκει, θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για τους επιθετικούς της κάθε ομάδας, όπου θα δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ» είπε ο Kovalchuk στα τοπικά ΜΜΕ κατά την διάρκεια της πρωινής προπόνησης της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK