"Μαραθώνιοι Δρόμοι και Θέματα Ασφαλείας"

Η ασφάλεια των μαραθωνίων δρόμων μπαίνει στο μικροσκόπιο του συμποσίου της AIMS που θα γίνει μία ημέρα πριν από τον Κλασικό Μαραθώνιο με εκπροσώπους ακόμα κι από την παγωμένη Ανταρκτική.

"Μαραθώνιοι Δρόμοι και Θέματα Ασφαλείας"

"Μαραθώνιοι Δρόμοι και Θέματα Ασφαλείας" είναι το θέμα στο 7ο Συμπόσιο Μαραθωνίων Δρόμων της ΑIMS που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2013, μια ημέρα δηλαδή πριν τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας σε αίθουσα του Radisson Blu Park Hotel (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10).

Περισσότεροι από 100 αναμένεται να είναι οι συμμετέχοντες, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου. Από την Ανταρκτική που θα στείλει εκπρόσωπο, μέχρι τις Παρθένες Νήσους, την Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αφρική, οι ομιλητές και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, με σκοπό να προσφέρουν χρήσιμες ιδέες, λύσεις και πρακτικές στους διοργανωτές αγώνων και στους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση φορείς των πόλεων και του αθλητισμού.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία εκπροσώπων του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ο οποίος πριν λίγους μήνες επλήγη από τρομοκρατικό χτύπημα, και οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους. Επικεφαλής και ομιλητής στο 7ο Συμπόσιο θα είναι η Joann Flaminio. 


Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι και ο George Chiampas, διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Μαραθωνίου του Σικάγο, o εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας(Υπεύθυνος Πληροφοριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004) Απόστολος Σταυρόπουλος, και ο Bep Sole, διευθυντής διαδρομής του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης. 


Το ετήσιο διεθνές συμπόσιο εγκαινιάστηκε το 2007 από την AIMS, τον ΣΕΓΑΣ, την IAAF και το Δήμο του Μαραθώνα, ο οποίος φιλοξένησε τα 6 προηγούμενα χρόνια την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου, την παραμονή του αγώνα. Διεξάγεται με την υποστήριξη του ΕΟΤ και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK