Marble Racing: Το σπορ που κάνει θραύση εν μέσω καραντίνας

Τι κι αν όλα τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει λόγω κορονοϊού; Οι φαν των sports φαίνεται πως βρήκαν νέο αγαπημένο άθλημα, το ράλι με μπίλιες.

Πρωτάθλημα για το Ράλι με Μπίλιες στο κανάλι Jelle's Marble Runs στο Youtube
Πρωτάθλημα για το Ράλι με Μπίλιες στο κανάλι Jelle's Marble Runs στο Youtube YOUTUBE

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε στον ‘πάγο’ κάθε μεγάλη αθλητική δραστηριότητα στον πλανήτη. Το Euro 2020 αναβλήθηκε, τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν πατήσει pause και όλοι μένουμε σπίτι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο γίνεται ο ιός κι η ζωή μας να επιστρέψει στην κανονικότητά της. Τι γίνεται, όμως, με τους αθεράπευτα φανατικούς λάτρεις των σπορ; Όλους εμάς που δεν γίνεται να περάσει μια μέρα που να μην ενημερωθούμε για τα αθλητικά δρώμενα, να μη δούμε τις αποδόσεις των αγώνων στον Stoiximan ή να μη δούμε έστω έναν μπασκετικό ή ποδοσφαιρικό αγώνα;

Φαίνεται πως οι Αμερικανοί, με το που είδαν το NBA να σταματάει, βρήκαν αμέσως τη λύση. Και το όνομά του νέου σπορ που ήδη έχει αρχίσει να κάνει θραύση στο διαδίκτυο; Ράλι με μπίλιες. Ναι, ναι, πολύ καλά διάβασες. Ράλι με μπίλιες ή marble racing, όπως το λένε οι ξένοι. Ο νέος εθισμός όσων θέλουν να δουν ένα νέο σπορ κατά τη διάρκεια της καραντίνας κι ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν ‘παγώσει’.

Ήδη υπάρχουν μπόλικα videos στο Youtube με τους συγκεκριμένους αγώνες, μαζεύοντας χιλιάδες views, ενώ απ' ό,τι φαίνεται, διοργανώνονται και live events που μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει από το σπίτι του απλά με μερικά κλικ. Γιατί είπαμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά απλό και δεν χρειάζεται καμία ανθρώπινη επαφή. Για την ακρίβεια, το μόνο που απαιτείται είναι απλά ένας άνθρωπος να ανοίξει την 'πύλη’ από όπου θα φύγουν οι μπίλιες και μετά… ΧΑΜΟΣ.

Η αλήθεια είναι πως όταν πρωτοδιάβασα για το συγκεκριμένο σπορ στο διαδίκτυο δεν έδωσα πολύ σημασία. "Σιγά μην έχει ενδιαφέρον να κοιτά μπίλιες". Κι όμως έχει και μάλιστα πολύ, σε σημείο εθιστικό. Βλέπεις, τα 'γήπεδα' είναι συνήθως χωμάτινα και με πολλές στροφές και κατηφόρες, κάτι που δίνει έξτρα σασπένς στο ράλι. Κι ενώ οι μπίλιες ξεκινούν όλες μαζί, γρήγορα βλέπεις κάποιες να προηγούνται, να ξεφεύγουν, αλλά υπάρχουν και εντυπωσιακά προσπεράσματα. Μάλιστα, υπάρχει ένα κανάλι στο Youtube, το Jelle's Marble Runs, που έχει δημιουργήσει ακόμα και ολόκληρο πρωτάθλημα για το συγκεκριμένο σπορ.

Ήδη στο twitter γίνεται πανικός, με αρκετά tweets μανιασμένων χρηστών που περίμεναν την άλλη μπίλια να κερδίσει, αλλά είδαν μια εντελώς αουτσάιντερ να την προσπερνάει την τελευταία στιγμή.

Μεγάλη π*ρνη η μπίλια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK