Matchday Κυριακή 22/12: ΠΑΟ και Άρης κράτησαν από ένα κουλούρι

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (22/12) σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Ο Χατζηγιοβάνης αντιδρά μετά από μια χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, για την 16η αγ. της Super League. (22/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI
Ο Χατζηγιοβάνης αντιδρά μετά από μια χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, για την 16η αγ. της Super League. (22/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (22/12) σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Super League: Δεν θα μοιάζει με ισοπαλία αλλά θα είναι

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, για την 16η αγωνιστική της Super League. Pre game τίποτα δεν υποσχόταν μια τέτοια εξέλιξη, ούτε η εικόνα του αγώνα προδίκαζε πως το ντέρμπι της 6άδας θα μείνει στα... κουλούρια. Όχι όσον αφορά το αποτέλεσμα, αφού η ισοπαλία φάνταζε πάντα ως μια πολύ πιθανή εξέλιξη, αλλά σχετικά με τον τρόπο που τελικά αυτή εμφανίστηκε: στα λευκά. Η επιθετική φιλοσοφία του Άρη βοηθούσε τον Παναθηναϊκό να παράξει παιχνίδι, έστω χωρίς να συνοδεύεται από σταθερή απειλή.

Οι 'πράσινοι' ζορίζονται στο χαμηλό τέμπο και το παθητικό παιχνίδι των αντιπάλων, χωρίς να εμφανίζουν λύσεις δημιουργικά. Κόντρα στον Άρη τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αφού η ομάδα του Ένινγκ κάθε άλλο παρά ένα τέτοιο στυλ παιχνιδιού υπηρετεί. Ο Γιώργος Δώνης είδε τους παίκτες του με διάθεση και πείσμα, όμως αν κάτι τους έλειπε ήταν οι ιδέες και πολύ περισσότερο η αποτελεσματικότητα. Είχε τις στιγμές του ο Παναθηναϊκός σε open play, κέρδισε πολλά στημένα, αλλά δεν σκαρφίστηκε τον τρόπο να τα εκμεταλλευτεί.

Ο Άρης πάλι έψαχνε με τη σειρά του το γκολ, έκανε τις ευκαιρίες του, είδε τον Φετφατζίδη να ντύνεται Μέσι στο 62', αλλά το VAR να τον... ξεντύνει (το γκολ ήταν καταπληκτικό αλλά ορθώς ακυρώθηκε ως offside στο ξεκίνημα της φάσης), ωστόσο ούτε οι 'κίτρινοι' βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τον Διούδη.

Έτσι, από τη στιγμή που και η κεφαλιά του Κουρμπέλη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα στο 82', η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. Με τους Παναθηναϊκό και Άρη να κρατάνε από ένα... κουλούρι και χέρι χέρι να ισοβαθμούν στην 5η θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΛ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 'ΑΙΜΑ' ΓΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Με... σύμμαχο τον κακό αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ο Παναιτωλικός έκανε σεφτέ στις νίκες για το φετινό πρωτάθλημα, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουμε στην 16η αγωνιστική. Η ομάδα του Αγρινίου με γκολ των Ντουάρτε και Μπαΐροβιτς επικράτησε με σκορ 2-0 του ΟΦΗ -που δυσκολεύτηκε πολύ από το βαρύ τερέν- και πήρε βαθμολογική ανάσα.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΑΕΛ

Μετά από τρεις αγωνιστικές, η ΑΕΛ βρήκε ξανά τον δρόμο προς την επιτυχία, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0 του Πανιωνίου στην AEL FC Arena, όπου οι 'κυανέρυθροι' γνώρισαν την 4η σερί τους ήττα στο πρωτάθλημα. Τα γκολ των "βυσσινί" σημείωσαν οι Άντονι Φατιόν με πέναλτι στο 17' και ο Αμρ Ουάρντα με υπέροχη κεφαλιά στο 38'.

*Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Σουντανί νίκησε την αντίπαλη άμυνα αλλά όχι και το VAR, έτσι ο Ολυμπιακός 'κόλλησε' στο 0-0 με τον γηπεδούχο Βόλο.

Premier League: Ο Μουρίνιο υποφέρει στα χέρια των πρώην

Την πρώτη φορά, η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο σκόνταψε στο 'Old Trafford'. Η ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -τελευταία ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού- έβαλε τέλος στον μήνα του μέλιτος ανάμεσα στους 'Spurs' και τον Μουρίνιο, που πληγώθηκε από μια πρώην. Ως αντίδραση ακολούθησε το 5-0 επί της Μπέρνλι και η εκτός έδρας νίκη (1-2) κόντρα στη Γουλβς. Μέχρι να εμφανιστεί ακόμη μια πρώην για να πληγώσει τον Πορτογάλο τεχνικό και την... νυν.

Η Τσέλσι με δύο γκολ Γουίλιαν (12', 45+4' πεν.) πέρασε νικηφόρα από το 'Tottenham Hotspur Stadium', εδραιώθηκε στην 4η θέση της Premier League και έσπρωξε εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων την Τότεναμ, που έμεινε 7η στους 26 βαθμούς. Οι 'Spurs' έμειναν με 10 παίκτες στο 62' μετά την αποβολή του Σον (για χτύπημα στον Ρίντιγκερ), έτσι το 0-2 διατηρήθηκε ως το τέλος και έβαψε μπλε το ντέρμπι του Λονδίνου.

Η ΜΠΑΛΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΧΕΑ

Νωρίτερα, στο 'Vicarage Road', η Γουότφορντ επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε ένα τρίποντο που της δίνει πίστη να κυνηγήσει την σωτηρία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, ωστόσο με το ξεκίνημα του δεύτερου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα. Στο 50' ο Σαρ έπιασε ένα 'τζούφιο' σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα... ζωντάνεψε στα χέρια του Ντε Χέα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σκόραρε για το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση.

Serie A: Κάποτε ήταν μια Μίλαν...

Το μαρτύριο των οπαδών της Μίλαν συνεχίστηκε στο Μπέργκαμο. Εκεί όπου η Αταλάντα συνέτριψε τους 'ροσονέρι' με σκορ 5-0! Γκόμες (10'), Πάσαλιτς (61'), Ίλιτσιτς (63', 72') και Μουριέλ έκαναν φύλλο και φτερό την άμυνα της ομάδας του Στέφανο Πιόλι, που δεν μπορεί να αισθάνεται καλά στον πάγκο της Μίλαν, η οποία υποχώρησε στην 12η θέση της βαθμολογίας. Στο -8 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και το +7 από την ζώνη του υποβιβασμού...

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Λέτσε - Μπολόνια 2-3, Πάρμα - Μπρέσια 1-1, Σασουόλο - Νάπολι 1-2.

Super Cup Ιταλίας: Λάτσιο = ήττα για την Γιουβέντους

Μια ήττα μετρούσε φέτος η Γιουβέντους μετά από 23 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή από την Λάτσιο με σκορ 3-1 στο 'Olimpico' της Ρώμης, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Οι δυο τους συγκρούστηκαν ξανά, αυτή τη φορά στο στο "King Saud University Stadium" του Ριάντ, για το ιταλικό Super Cup. Οι 'λατσιάλι' πανηγύρισαν ξανά κατακτώντας το τρόπαιο, δίχως να αλλάξουν συνήθεια: 3-1 έγραψε το matrix, με σκόρερ τους Αλμπέρτο Λουίς (16'), Λούλιτς (73'), Κατάλντι (90') για τους νικητές και τον Ντιμπάλα (45') για τους ηττημένους.

Basket League: Το 3/3 του Βόβορα

Με τον Ρικ Πιτίνο να βρίσκεται στην Αμερική για ένα θέμα υγείας της συζύγου του, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο του. Σε ένα παιχνίδι όπου το πρώτο ζητούμενο για τους 'πράσινους' ήταν η διαχείριση της κούρασης μετά την διπλή αποστολή που είχαν μεσοβδόμαδα στην EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα στην αναμέτρηση και επιβλήθηκε με σκορ 96-74 του Ρεθύμνου, προφυλάσσοντας βασικά του στελέχη. Με τον Γιώργο Βόβορα στο τιμόνι, οι 'πράσινοι' μετρούν φέτος 3 νίκες σε ισάριθμα ματς (τα δύο στην Euroleague).

ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ 4ΑΔΑ Η ΑΕΚ

Έχοντας εξαιρετική αμυντική εικόνα για 3 περιόδους, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λάρισας με σκορ 86-76 και βρέθηκε ξανά στην τετράδα της κατάταξης στην ΕΚΟ Basket League.

Πόσες εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους θα αποκλειστούν στους 16 του Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK