Matchday Σάββατο 9/11: Μίσιτς, ο κρυπτονίτης του Superman Σωτηρίου

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (09/11) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που σκόραρε στο 56' της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (0-1), για την 10η αγωνιστική της Super League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Γιόζιπ Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που σκόραρε στο 56' της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (0-1), για την 10η αγωνιστική της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (09/11) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο.

Super League 1: Μίσιτς, ο νέος ήρωας της Τούμπας

Το πρώτο 20λεπτο στο Ηράκλειο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, έστω κι αν συγκρούονταν οι δύο πρώτες -μέχρι στιγμής- επιθέσεις του πρωταθλήματος (20 ο ΠΑΟΚ, 19 ο ΟΦΗ) αλλά και ισάριθμες άμυνες που δεν ενέπνεαν σταθερότητα (από 11 γκολ παθητικό).

Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ο Σωτηρίου, που ήταν όνομα και πράγμα για την εστία της ομάδας του. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις από το 22' ως το 36', υψώνοντας τείχος στις προσπάθειες των Μίσιτς, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ να βρουν δίχτυα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν κυρίως με ατομικές εμπνεύσεις των Σεμέδο, Νέιρα και Ναμπί να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Ζίβκοβιτς, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Με 'κουλούρια' ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'.

Το δεύτερο μέρος στην μεγάλη εικόνα δεν είχε ιδιαίτερες διαφορές. Είχε όμως τον παίκτη που έκανε την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν. Η μοναδική φορά που ο Σωτηρίου νικήθηκε στο ματς ήταν στο 56', όταν οι φιλοξενούμενοι 'έχτισαν' με υπομονή την επίθεση τους από την άμυνα και χωρίς η μπάλα να αλλάξει πόδια έφτασε μέχρι τον Λημνιό δεξιά. Αυτός την έσπασε για τον Μίσιτς και ο Κροάτης με καταπληκτική εκτέλεση από το ημικύκλιο της περιοχής σκόραρε για το 0-1. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Κροάτη μέσου στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τις 4 ασίστ που μετράει ήδη, καθίσταται ως ο πλέον κομβικός παίκτης της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Super League. Στο ματς του 'Θ. Βαρδινογιάννης' αποτέλεσε τον κρυπτονίτη του... Superman Σωτηρίου

Ο ΟΦΗ επιχείρησε να αντιδράσει, όμως δεν έβρισκε τον ρυθμό, την επιθετικότητα και τις συνεργασίες προηγούμενων αγώνων. Με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς και να απειλεί με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά τον Σωτηρίου να κρατάει στο παιχνίδι τους γηπεδούχους. Παρά τις κινήσεις του Γιώργου Σίμου από τον πάγκο, ο ΟΦΗ δεν βρήκε δημιουργία με συνέπεια, ούτε και την φάση για να φέρει το ματς στα ίσια. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος και φέρνει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έστω και για ένα βράδυ, περιμένοντας την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο στο Φάληρο.

Δύο φάσεις θα συζητηθούν από το 90λεπτο του 'Θ. Βαρδινογιάννης'. Η μια αφορά την απόφαση του Τζήλου να δείξει κίτρινη κάρτα στον Νέιρα για χτύπημα στον Σβιντέρσκι, έχοντας προηγουμένως δει την φάση στο VAR και κρίνοντας πως δεν υπήρχε λόγος να αποβάλλει τον Αργεντίνο. Η δεύτερη είναι για την ανατροπή του Μάνου από τον Εσίτι στο 88', όπου στο replay φαίνεται ξεκάθαρη επαφή των δύο παικτών χαμηλά, ωστόσο η φάση κρίθηκε ανάξια για να εξεταστεί έστω στο VAR.

ΤΟ 0 ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 'W' ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Θα έσπαγε ο Βόλος το σερί των 5 αρνητικών αποτελεσμάτων ή θα έφτανε ο Παναιτωλικός στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα; Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τις... ανησυχίες τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 10η αγωνιστική της Super League και άλλαξαν την πρώτη λέξη της διοργάνωσης σε 'Premier'. Το μεταξύ τους 90λεπτο ήταν συναρπαστικό, συνδυάζοντας πάθος, δύναμη, θέαμα, πέντε γκολ, ανατροπές και μια αποβολή.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Σανιά στο 39' και πήγε με το μίνιμουμ προβάδισμα στο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Μουνίθ αποφάσισε πως ήταν η στιγμή να δώσει το δικό του σόου, έτσι με ένα καταπληκτικό γκολ, μια ασίστ και συμμετοχή σε ένα ακόμη τέρμα, οδήγησε τον Βόλο στην ανατροπή και τη νίκη με σκορ 3-2. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 65' μετά την αποβολή του Σιέστε και είχαν ισοφάρισαν προσωρινά με τον Αριγίμπι. Κάπως έτσι, μετά το πέρας 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός παραμένει η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που δεν έχει γευτεί τη νίκη.

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Ο Διαγόρας είναι ήδη ομάδα Α1

Αγωνίζεται στην Α2, μάλλον συμπτωματικά. Ακόμη και χωρίς ξένους μοιάζει καλύτερη ομάδα από αρκετές που συμμετέχουν στην Α1. Μέσω της πορείας του στο Κύπελλο, το αποδεικνύει. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων μετά τον Πανιώνιο και την Λάρισα, υπέταξε τον ΠΑΟΚ στο 'Σταύρος Βενέτης' του Αιγάλεω και πήρε το εισιτήριο για τους "4" της διοργάνωσης!

Η άμυνα ζώνης των γηπεδούχων αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για τον 'Δικέφαλο', που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο αγώνα να βρει αξιόπιστες λύσεις από την περιφέρεια, τελιώνοντας το 40λεπτο με 5/25 τρίποντα... Με κορυφαίους τους Λιακόπουλο (20π., 5ρ., 9ασ.), Καράμπουλα (19π., 7ρ.) και τον Κουκά να εκτελεί από τα 6.75 (14π., 4/5τρ.), ο Διαγόρας έφτασε στο υπέρ του 81-66 και θα παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ... ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με μπροστάρη στην επίθεση τον Λάνγκφορντ και πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 71-61 του Ρεθύμνου και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας, μαζί και μια μίνι... εκδίκηση για την προ ημερών ήττα της από την ομάδα της Κρήτης στο πρωτάθλημα.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 (18-19), ενώ στο 20' το σκορ ήταν 37-36 για τους γηπεδούχους. Το ντέρμπι συνεχίστηκε για πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο, πριν αναλάβει δράση ο Λάνγκφορντ και στείλει την ΑΕΚ στο +14 (54-42) στο 27'. Το Ρέθυμνο δεν είχε τρόπο αντίδρασης και υπέκυψε φυσιολογικά.

Bundesliga: Η Ντόρτμουντ έλιωσε σαν βούτυρο στo Μόναχο

Η Μπάγερν Μονάχου περισσότερη αντίσταση συνάντησε στην προ ημερών 'μάχη' της με τον Ολυμπιακό για το Group B του Champions League, παρά στο ντέρμπι της Allianz Arena με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι, ένα του Νιαμπρί και αυτογκόλ του Χούμελς έφτασαν δια περιπάτου στο τελικό 4-0, για την 11η αγωνιστική της Bundesliga.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσης του γερμανικού πρωταθλήματος είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Μάιντς - Ουνιόν 2-3, Πάντερμπορν - Άουγκσμπουργκ 0-1, Σάλκε - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-3, Χέρτα - Λειψία 2-4.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου συζητούν για το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και το κατά πόσο είναι προάγγελος του τι θα συμβεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Συγκρίνουν τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και ο ένας αναδεικνύει νικητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK