Με την σφραγίδα του Ribeiro οι Canadiens

οι Montreal Canadiens επικράτησαν μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα των πανίσχυρων φέτος και σαφώς ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή, Philadelphia Flyers, με 3-2 στην παράταση

Με την σφραγίδα του Ribeiro οι Canadiens

Μια ομάδα βγαλμένη μέσα από τις χρυσές εποχές του παντοκρατορίας της, τότε που ο κάθε αντίπαλος έτρεμε μπροστά στους «γίγαντες» της δυναστείας των Canadiens. Μπορεί να πέρασαν αισίως 15 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησαν, όμως δείχνουν ότι δύναται να επιστρέψουν δριμύτεροι και αποφασισμένοι για την διεκδίκηση του τροπαίου. Οι Habs είναι εδώ.

Οι πολυάριθμοι οπαδοί τους, θα πρέπει να είναι πλήρως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που καταβάλουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Την Τρίτη το βραδάκι, στο παλατάκι «Bell-Centre», οι Montreal Canadiens επικράτησαν μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα των πανίσχυρων φέτος και σαφώς ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή, Philadelphia Flyers, με 3-2 στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν στο πρόσωπο του Πορτογάλου, Mike Ribeiro, τον ιδανικό εκτελεστή, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές, τον πασπαρτού της ομάδας. Απέμεναν κάτι περισσότερο από 2 λεπτά, όταν ο Ribeiro εκμεταλλεύεται την σύγχυση μπροστά από την εστία του Esche και σημειώνει το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης.

Παιχνίδι για γερά νεύρα

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει μια γνωστή παροιμία και αυτό ταιριάζει γάντι στο αγωνιστικό πρόσωπο που επέδειξαν οι γηπεδούχοι. Οι Canadiens μπήκαν φουριούζοι στην αρένα του Bell-Centre, ανέλαβαν να εκμηδενίσουν όλα τα επιθετικά όπλα των δυνατών Flyers, όπως τον μεγάλο αστέρα της ομάδας, Peter Forsberg, τον Richards, τον Primeau και τους άλλους άσους της ομάδας του Ken Hitchcock. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, με τους παίκτες του Claude Julien να δείχνουν σε μεγάλη βραδιά, αλλά και αποφασισμένοι να τελειώσουν τους αντιπάλους τους από πολύ νωρίς.

Το πρώτο γκολ του αγώνα, μπήκε στο 15ο λεπτό της πρώτης περιόδου για τους γηπεδούχους, με τον Pierre Dagenais δεχόμενος την καταπληκτική ασίστ του Bouillon να κεραυνοβολεί τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες.

Η δεύτερη περίοδος, ανήκε αποκλειστικά στους Flyers και αφού ο τεχνικός της ομάδας Ken Hitchcock τα έψαλλε ένα χεράκι στους παίκτες του, εκείνοι μπήκαν απελευθερωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας το γνωστό επιθετικό παιχνίδι τους. Η άμυνα των Flyers φαίνεται ότι δημιούργησε ούκ ολίγα προβλήματα στους Canadiens που έδειχναν να βρίσκονται σε τρικυμία. Πριν καν συμπληρωθεί το 6ο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ο Richards με κοντινή προβολή νικά τον δικό μας Jose Theodore ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και ξαναβάζοντας την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο τραγική για τους γηπεδούχους, όταν 10 λεπτά αργότερα ο πρώην ερυθρόλευκος Brian Savage κεραυνοβολεί τον Theodore δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του σε ένα αποφασιστικό σημείο της αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχοι είχαν τα περισσότερα σουτ και επικρατούσαν κατά κράτος των αντιπάλων τους.

Στην τρίτη περίοδο και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άρχισαν να σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία με στόχο να μειώσουν. Το κατάφεραν στο 9ο λεπτό με τον Πορτογάλο Mike Ribeiro να σημειώνει το 3ο του προσωπικό τέρμα και ενώ οι Habs βρισκόντουσαν στο power-play. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 2-2 και έτσι η συγκλονιστική αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πεντάλεπτη παράταση, όπου ο πιο τυχερός κατάφερε να επιβληθεί.

Αυτή η ομάδα ήταν οι Montreal Canadiens όπου χάρη στο πρόσωπο του Mike Ribeiro βρήκαν τον ιδανικό killer. Ο Πορτογάλος στα μισά της παράτασης εκμεταλλεύεται την σύγχυση στα καρέ του Esche και σημειώνει το νικητήριο τέρμα του αγώνα, δίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Ο Jose Thedore πραγματοποιώντας άλλη μια αποστομωτική εμφάνιση, πραγματοποίησε 20 αποκρούσεις στα 22 σούτ των Flyers, ενώ ο Esche είχε 26/29. Στα ο power-play, οι γηπεδούχοι είχαν τραγικά ποσοστά, μόλις 1/10, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν πήγαν πίσω τελειώνοντας το παιχνίδι με 2/8.

Με τέσσερα εκτός έδρας νικηφόρα αποτελέσματα, οι Canadiens έχουν ξεκινήσει θετικότατα την νέα ελπιδοφόρα χρονιά του NHL, καθώς το ρεκόρ τους από την αρχή της περιόδου, είναι 7 νίκες και μόλις 2 ήττες. Από την άλλη, οι Flyers, αν και προερχόντουσαν από τρεις νίκες, το ρεκόρ τους έπεσε στο 4-2-1.

Δηλώσεις:

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Πορτογάλος Mike Ribeiro εμφανώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση του, τόνισε στους εκπροσώπους του τύπου:Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος για την δική μου απόδοσή που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως είναι οι Philadelphia Flyers. Η νίκη ήταν μια ομαδική προσπάθεια, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του συμπαίκτες μου και στον προπονητή μας» τόνισε ο Ribeiro και όσο αφορά την ευκαιρία στο τέλος ανέφερε: «Είχα στην κατοχή μου τον δίσκο και αντί να πασάρω σε κάποιον συμπαίκτη μου, προτίμησα να πάρω το ρίσκο και να σουτάρω, ωστόσο δικαιώθηκα, αφού με το τέρμα αυτό έδωσα την νίκη στην ομάδα μου».

«Ξέραμε ότι οι Flyers είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, πολύ δυνατή ομάδα που διαθέτει στις τάξεις τις παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ήμασταν έτοιμοι από την αρχή, κάναμε ένα καλό παιχνίδι στην πρώτη περίοδο και δεν σταματήσαμε να αποδίδουμε σε υψηλά στάνταρ απόδοσής» τόνισε εξερχόμενος από τα αποδυτήρια ο έλληνας πορτιέρο των Canadiens, Jose Theodore.

Την προσωπικότητα του Mike Richards εκθείασε ο Brian Savage λέγοντας: «Ο Mike μου θυμίζει πολύ το παιχνίδι του Steve Yzerman. Έκανε μια καταπληκτική χρονιά πριν από δυο χρόνια με τους Tampa Bay Lighting οδηγώντας τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ παραμένει πάντα ένας επικίνδυνος στράικερ, που αν τον αφήσεις ελεύθερο μπορεί να σου κάνει την ζημιά».


Κατρακύλα των φιλόδοξων Penguins

Μπορεί οι Florida Panthers να επικράτησαν των Penguins στο Pittsburgh με 4-3 στην παράταση, όμως το μυαλό των παικτών ήταν πίσω στα σπίτια τους και στον τρίτο τυφώνα που πλήττει τα ανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών «Βίλμα».

Στο αγωνιστικό μέρος, το μεγάλο αστέρι των γηπεδούχων, Sidney Crosby φάνηκε πολύ λίγος για να πάρει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγήσει σε μια επικράτηση. Η χθεσινή ήττα, ήταν η 9η συνεχόμενη για την παρέα του Crosby και του Lemieux από την αρχή της σεζόν. Οι προσδοκίες των Penguins για την φετινή χρονιά ήταν πολλές, όμως φαίνεται ότι υπερεκτίμησαν κάποια πράγματα και καταστάσεις και βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.

Αναμφισβήτητα το ξεκίνημα της ομάδας είναι το χειρότερο των τελευταίων 8 χρόνων. Οι Penguins φάνηκαν σαν εύκολη λεία, ένας σάκος του μπόξ για τους αντιπάλους τους σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ότι υπερέχουν των αντιπάλων τους. Τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακριβά.

Το σίγουρο είναι αφού δεν τραβάνε τα αστέρια της ομάδας, θα πρέπει ο τεχνικός του συλλόγου, να χρησιμοποιήσει περισσότερο τους αναπληρωματικούς παίκτες της ομάδας, τα νέα παιδιά που διψούν να τους δοθεί η πρώτη ευκαιρία από τον προπονητή τους.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και δεν είναι αργά για τους Penguins να ανακάμψουν.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Atlanta-N Y Islanders: 3-4

Vancouver – Minnesota: 3-1

Chicago –Nashville :3-5

Edmonton – Colorado:3-5

St Louis –Phoenix: 4-5

Anaheim – Los Angeles: 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK