Μοίρου: "Από μας εξαρτάται το αποτέλεσμα με τη Σουηδία"

Μοίρου: "Από μας εξαρτάται το αποτέλεσμα με τη Σουηδία"

Τον πρώτο τους αγώνα στην ευρωπαϊκή Premier Division περιμένουν εναγωνίως τα στελέχη της Εθνικής μας ομάδας γυναικών. Στις 11 Οκτωβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Σουηδία στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης και άπαντες εύχονται το ιστορικό αυτό ντεμπούτο να συνοδευτεί από ένα καλό αποτέλεσμα.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Καρύτσας είναι η Μαρία Μοίρου. Η 28χρονη αθλήτρια ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες μέρες από ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός προπονήσεων. Η φαρμακευτική αγωγή όμως που ακολούθησε την βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (03/10) θα ακολουθήσει χαλαρό πρόγραμμα. Θέμα απουσίας της από το επερχόμενο ματς δεν τίθεται. Αντίθετα, μέχρι τον αγώνα αναμένεται να είναι απολύτως έτοιμη και να βοηθήσει την Εθνική να πετύχει τον στόχο της.

« Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας. Μέσα στη χώρα μας θα δώσουμε τον πρώτο αγώνα μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία και μάλιστα με αντίπαλο που έχουμε πολλές πιθανότητες να τον νικήσουμε. Θα υπάρχει άγχος λοιπόν, αλλά πιστεύω να είναι ωφέλιμο. Για να παρουσιάσουμε την κατάλληλη ψυχολογία πρέπει να σκεφτούμε ότι ήδη έχουμε κερδίσει πάρα πολλά ανεβαίνοντας στην πρώτη κατηγορία. Να σκεφτούμε ακόμη ότι το παιχνίδι με τη Σουηδία δεν κρίνει τίποτα και ότι πρώτα από όλα πρέπει να παίζουμε καλά και να χαρούμε την σπουδαία εμπειρία της συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση » δήλωσε σχετικά η Μοίρου.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: « Πληροφορήθηκα με ποια τριάδα θα παίξει η Σουηδία. Δεν πρόκειται για παίκτριες που έχουν καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο από εμάς. Θεωρούμαστε ισάξιες και πιστεύω ότι το να πάρουμε τη νίκη εξαρτάται από την απόδοσή μας ».

Αναφορικά με την απουσία της Χριστίνας Φίλη και της Κατερίνας Ντουλάκη από την προετοιμασία, η αθλήτρια της γαλλικής Κρεμλίν Μπισέτρ σημείωσε: « Σίγουρα, για μένα είναι μείον η απουσία των κοριτσιών. Τις περιμένω όμως, να γυρίσουν πιο δυνατές αγωνιστικά και ψυχολογικά την ερχόμενη Κυριακή γιατί ήδη έχουν δώσει παιχνίδια με Κινέζες αθλήτριες, όπως και με καλές Ευρωπαίες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK