Μπάντμιντον: Αποτυχία σε άντρες και γυναίκες

Μπάντμιντον: Αποτυχία σε άντρες και γυναίκες
Εκτός νυμφώνος έμεινε και το ελληνικό δίδυμο στο διπλό των ανδρών, στη δοκιμαστική διοργάνωση, που διεξάγεται για τρίτη συνεχή ημέρα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο στο Γουδί. Οι Θόδωρος Βέλκος και Γιώργος Πατής ηττήθηκαν από τους Δανούς (Νο 2 του ταμπλό) Τόμας Λέιμπουρν και Πέτερ Στέφενσεν με 2-0 (15-2, 15-1) σε 19΄ και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Θα μοιραστούν όμως το χάλκινο μετάλλιο με τους Μολδαβούς Ιγκόρ Ουρσάτι και Μαξίμ Καρπένκο, οι οποίοι ηττήθηκαν από τους Δανούς Μίκαελ Λαμπ και Λαρς Πάσκε με 15-1, 15-6 σε 19΄. Ο αυριανός τελικός είναι υπόθεση των δύο διπλών από τη Δανία, που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο έλληνας αθλητής Γιώργος Πατής μίλησε για τον αγώνα, τη συνολική παρουσία των Ελλήνων στη διοργάνωση, καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την εγκατάσταση: «Ήταν μια δυνατή εμπειρία για μας. Έχουμε αντιμετωπίσει ξανά μεγάλα ζευγάρια, αλλά απέναντι στο συγκεκριμένο ήταν η πρώτη φορά. Οι Δανοί βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα και έχουν ασφαλώς μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Πάντως, δεν καταφέραμε να δώσουμε αυτό που θέλαμε. Δε μας "πήγε" ο αγώνας›.

Και συνέχισε: «Κατακτήσαμε μετάλλιο και αυτό είναι μια μικρή διάκριση, μια επιτυχία. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας. Αν διατηρήσουμε τη θέση που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα συμμετάσχουμε στους Αγώνες της Αθήνας. Εκεί, ο στόχος μας, σε πρώτη φάση, θα είναι η πρόκριση στην οκτάδα, κάτι πάντως αρκετά δύσκολο› Τέλος, επεσήμανε ότι «εχει γίνει πολύ καλή δουλειά και το γήπεδο είναι σπουδαίο›.

Από τους νικητήες Δανούς μίλησε ο Τόμας Λέιμπουρν: «Ο αγώνας ήταν καλύτερος απο τον χθεσινό, καθώς αυτή τη φορά οι αντίπαλοί μας αγωνίστηκαν καλύτερα›. Οσον αφορά στον εμφύλιο του αυριανού τελικού: «Οι συμπατριώτες μας νομίζω ότι θα νικήσουν. Τους έχουμε αντιμετωπίσει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, μας ξέρουν και τους ξέρουμε›.

Το ελληνικό γυναικείο δίδυμο, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της δοκιμαστικής διοργάνωσης του μπάντμιντον, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο, στο Γουδί. Η Κική Ασλανίδη και η Ελεάνα Γεωργούλη γνώρισαν την ήττα από το βρετανικό δίδυμο, αποτελούμενο από τις Νάταλι Μούντ και Ντόνα Κέλονγκ με 15-0, 15-0, σε 9΄. Ετσι θα μοιραστούν το χάλκινο μετάλλιο με το βουλγαρικό δίδυμο των Νεντέλτσεβα- Μπότεβα, που γνώρισαν την ήττα απο τις κορεάτισσες Μι Γιου Ουάνγκ και Γιουνγκ Γιο Λι με 15-8, 15-8, σε 25΄.

Στο απλό γυναικών, ο τελικός θα είναι βρετανο-κορεατική υπόθεση. Η Τρέισι Χάλαμ επικράτησε της Βουλγάρας Πέτια Νεντέλτσεβα 2-1 ( 2-11, 11-4, 4-11) σε 44΄και στον τελικό θα αντιμετωπίσει την κορεάτισσα Γιουν Γιαε Γιουν , που επικράτησε της βρετανίδας Κέλυ Μόργκαν, επίσης με 2-1 (5-11, 11-3, 11-9) σε 57΄. Το χάλκινο μετάλλιο θα μοιραστούν η Βουλγάρα Πέτια Νεντέλτσεβα και η Βρετανίδα Κέλυ Μόργκαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK