Νέα κατηγορία και αύξηση ξένων προτείνει η ΕΟΠΕ

Η συγκρότηση μιας ενδιάμεσης κατηγορίας που θα "συνδέει" την Α1 με την Α2 και η αύξηση των ξένων στις ομάδες ήταν οι σημαντικότερες προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας με στόχο την πρόοδο του ελληνικού βόλεϊ.

Νέα κατηγορία και αύξηση ξένων προτείνει η ΕΟΠΕ

Η πρόταση για την Pre League

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο άθλημα μας αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας, από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, μιας νέας κατηγορίας η οποία θα ονομάζεται Pre League και θα λειτουργεί ως ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Η πρόταση η οποία ήδη έχει τεθεί εις γνώσιν των ομάδων της Α2 Ανδρών περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1) Στην Pre League θα συμμετέχουν 10 ή 12 ομάδες σε έναν όμιλο σε πρωτάθλημα 2 γύρων με πιθανότητα διεξαγωγής και play off.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην Α1 θα ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 και στην Pre League θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 και όσες ομάδες απαιτηθούν από την Α2.

3) Η άνοδος και ο υποβιβασμός ομάδων μεταξύ Α1 και Pre League θα καθορισθεί σε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, ενώ μεταξύ Pre League και Α2 από την ΕΟΠΕ ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα μείνουν στην Α2 από την περίοδο 2015-2016 και μετά. Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή μας στην ΕΣΑΠ και ανεξάρτητα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού ζητήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να ανέλθουν τρεις ομάδες στην Α1 από το επόμενο πρωτάθλημα

4) Στην Α2 από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μετά θα αγωνίζονται 36 ή 30 ή 24 ομάδες σε τρεις ή δύο ομίλους.

5) Θα ζητηθεί συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ενίσχυση των ομάδων της Pre League, μέσω της χορηγίας του πρωταθλήματος της Α1 και της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος.

Τα σωματεία της Α2 Ανδρών καλούνται μέχρι την Παρασκευή 20/6 να δηλώσουν αν αποδέχονται ή όχι την συγκεκριμένη πρόταση κι αναλόγως την απόκριση που θα προκύψει η ΕΟΠΕ θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.

Οι προτάσεις για τα επαγγελματικά σωματεία

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η ΕΟΠΕ απέστειλε σε ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ την συνολική της πρόταση για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση.

Συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΟΠΕ περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

1) Την επιτάχυνση των διαδικασιών για άμεση δημιουργία ΑΕ εάν είναι δυνατόν και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο

2) Τον άμεσο διακανονισμό των παλαιών οφειλών των ΤΑΑ προς αθλητές, με υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας

3) Την καθιέρωση με μεταβατική περίοδο την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 διαδικασίας αδειοδότησης των ομάδων με έλεγχο της εξόφλησης των οφειλών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, της ύπαρξης πόρων που διασφαλίζουν την κάλυψη των υποχρεώσεων για την νέα περίοδο και των λοιπών προϋποθέσεων που θα συμφωνηθούν

4) Την αύξηση των αλλοδαπών μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια σε τέσσερις

5) Την αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα προβιβάζονται από την Α2 σε τρεις

Σε περίπτωση που η πρόταση της ΕΟΠΕ δεν γίνει αποδεκτή στο σύνολο της, τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξεχωριστά όλα τα θέματα που αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση, για ορισμένα εκ των οποίων απαιτείται Υπουργική απόφαση, οπότε για το σχετικό διάλογο θα πρέπει να ενημερωθεί και η Πολιτεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK