Νέα νίκη στο τάι μπρέικ

Νέα νίκη στο τάι μπρέικ

Όπως στο πρώτο φιλικό παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο την Κυριακή (25/09) ο Ηρακλής χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να νικήσει στο Κατσάνειο την δευτεραθλήτρια Βελγίου Νόλικο Μαασέικ. Αν και βρέθηκαν πίσω με 0-2 σετ, οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να επικρατήσουν με 3-2 παρουσία και πάλι αρκετών φιλάθλων τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον «γηραιό» απουσιάζουν οι Αμερικανοί Κλέιτον Στάνλεϊ και Τομ Χοφ, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία τις επόμενες μέρες, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Κώστας Μπαρμπούδης. Ο 27χρονος ακραίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί του πόδι και σε περίπτωση που δεν αποδώσει η θεραπεία που κάνει, ίσως να χρειαστεί επέμβαση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλέκος Λεώνης ξεκίνησε το ματς με διαγώνιο τον Τζελάτη, κεντρικούς τους Κράβαρικ, Ντίαζ, στα άκρα τους Γκιούρδα, Τσέρνιτς, πασαδόρο τον Μπολ και λίμπερο τον Δημητρακόπουλο. Στα δύο πρώτα σετ όμως ο νταμπλούχος Ελλάδος με τη σύνθεση αυτή δεν μπόρεσε να κοντράρει τους Βέλγους.

Στη συνέχεια όμως ο Λεώνης πέρασε τον Κράβαρικ διαγώνιο και τον Ιωαννίδη στο κέντρο, με τον Ηρακλή να βρίσκει ρυθμό και να ισοφαρίζει άνετα σε 2-2. Στο τάι μπρέικ οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, παίρνοντας τα ηνία με 7-2 για να φτάσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο 15-11.

Τα σετ: 21-25, 21-25, 25-15, 25-14, 15-11.

Ηρακλής: Μπολ 7, Γκιούρδας 20, Κράβαρικ 16, Ντίαζ 11, Τσέρνιτς 14, Τζελάτης 3, Τσέρνιτς 14, Δημητρακόπουλος (λ-70%), Ιωαννίδης 4, Παπαγγελόπουλος 1, Μπρουκς.
Νόλικο Μαασέικ: Στόικοφ 7, Βαν Ντικ Κάι 12, Παυλίδης 5, Χόρτσνικ 17, Πινέιρο 1, Βιέμπελ 5, Λαμπούρν (λ-62%), Ρόεξ 3, Ελόι , Ντεβολντρέ 4, Πρένεν 5.


Αλέκος Λεώνης: « Έγιναν δύο παιχνίδια πολύ καλά. Αν αναλογιστούμε ότι από την ομάδα απουσιάζουν οι δύο ξένοι τα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ωστόσο εξαιτίας και της αργοπορημένης άφιξης των Αμερικανών αθλητών δεν ξέρω κατά πόσο θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμη στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πάντως αυτά τα δύο παιχνίδια απέναντι σε μια δυνατή και οργανωμένη αντίπαλο όπως είναι η Νόλικο Μαασέικ ήταν ότι καλύτερο. Μας έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους αθλητές»

Άντερς Κρίστιανσον (προπονητής Νόλικο Μαασέικ): « Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία ομάδα πολύ δυνατή. Στο πρώτο παιχνίδι τα πήγαμε αρκετά καλά αλλά στο δεύτερο παιχνίδι οι παίκτες μου έκαναν αρκετά λάθη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα και να μην κάνουμε εύκολα λάθη»

News 24/7

24MEDIA NETWORK