Νέο πρωτάθλημα για τα Βαλκάνια

Νέο πρωτάθλημα για τα Βαλκάνια

Μια νέα διοργάνωση μπαίνει στα καλαντάρι του πινγκ πονγκ. Πρόκειται για το «Balkan T.T. Municipality Team Championships», δηλαδή το πρωτάθλημα των βαλκανικών χωρών, τη δημιουργία του οποίου αποφάσισε ομόφωνα πριν λίγες μέρες στη Σουμποτίτσα της Σερβίας η Γενική Συνέλευση των Ομοσπονδιών-Μελών της Βαλκανικής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Οι ομάδες που θα παίρνουν μέρος στη διοργάνωση θα είναι μικτές και θα προέρχονται από Δήμους ή Κοινότητες των οχτώ βαλκανικών Ομοσπονδιών-Μελών. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μέχρι οχτώ ομάδες Δήμων από κάθε χώρα-μέλος της Βαλκανικής Ένωσης με 2-4 άνδρες και 2-4 γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές που θα αγωνίζονται στο εν λόγω πρωτάθλημα δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων, αφού οι δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται τις ίδιες ημερομηνίες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στη Βαλκανική Ένωση μέχρι τις 31 Αυγούστου, αλλά αποκλειστικά και μόνο για την περίοδο 2005-2006 η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, καθώς θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα στο διάστημα Φεβρουάριος-Ιούνιος 2006. Οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ και η κλήρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Σκοπός του νέου πρωταθλήματος είναι η περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών σχέσεων μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, η δραστηριοποίηση των τοπικών πολιτικών αρχών στο πινγκ πονγκ αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες αθλητών, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία αυτή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK