NHL: Ανανέωσε ο Zetterberg

NHL: Ανανέωσε ο Zetterberg

Στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Henrik Zetterberg προχώρησαν οι Detroit Red Wings την Τετάρτη το απόγευμα. Ο βετεράνος αμυντικός υπέγραψε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τις οικονομικές του απολαβές να κυμαίνονται στα 10,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση του συλλόγου, αν και κατάφερε να κρατήσει την τελευταία στιγμή τον Zetterberg, δεν έκανε το ίδιο με τον έτερο αμυντικό της ομάδας την περυσινή περίοδο, Pavel Datsyuk, ο οποίος προτίμησε να συνεχίσει τη καριέρα του σε ομάδα της Α’ Εθνικής της Ρωσίας, παρά στο NHL. Ο Zetterberg την προσεχή χρονιά θα λάβει 2,65 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έδωσε την οψιόν της ανανέωσης του τελευταίου χρόνου στην διοίκηση.

«Κάτι που συζητούσαμε εγώ και ο ατζέντης του παίκτη, ήταν να βρούμε την κατάλληλη φόρμουλα για να υπογράψουμε τον παίκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο γενικός διευθυντής των Red Wings, Ken Holland.

Αυτή την χρονική περίοδο, η διοίκηση της ομάδας έχει υπογράψει ή ανανεώσει με 10 επιθετικούς, 7 αμυντικούς και 2 τερματοφύλακες συνολικού ύψους 33,5 εκατομμύρια δολάρια, 5,5 εκατομμύρια δολάρια κάτω από το ετήσιο μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Ο Holland επιθυμεί την ένταξη ακόμα τριών επιθετικών παικτών στο ρόστερ του συλλόγου, ωστόσο παραμένει αμφίβολο ακόμα εάν ένας από αυτούς τρεις θα είναι ο Datsyuk.

«Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία, εμείς τον θέλουμε πίσω. Ενεργούμε δίχως την παρουσία του εν λόγω παίκτη» είπε ο γενικός διευθυντής των Wings, Ken Holland.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο Datsyuk έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με ομάδα της Α’ Εθνικής κατηγορίας, με τις ετήσιες απολαβές του να κυμαίνονται στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK