Ο Φερστάπεν άρχισε από τώρα τη φετινή κόντρα του με τον Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε έτοιμος να κοντράρει τον απόλυτο κυρίαρχο της Formula 1, τα τελευταία χρόνια, Λιούις Χάμιλτον 'αρκεί να βοηθήσει το αυτοκίνητο'.

O Mαξ Φερστάπεν εξήγησε πως 'ο Χάμιλτον είναι πάρα πολύ καλός, αλλά δεν είναι Θεός', πράγμα που θέλει να αποδείξει φέτος ο Ολλανδός.
O Mαξ Φερστάπεν εξήγησε πως 'ο Χάμιλτον είναι πάρα πολύ καλός, αλλά δεν είναι Θεός', πράγμα που θέλει να αποδείξει φέτος ο Ολλανδός. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Λιούις Χάμιλτον θα μπει σε μια ακόμη σεζόν της Formula 1 με το στόχο στην πλάτη. Βλέπεις είναι αυτός που θα κυνηγούν όλοι, μήπως και διακόψουν την κυριαρχία του, η οποία ομολογουμένως κρατά καιρό (με το διάλειμμα του 2016 -και τον Νίκο Ρόσμπεργκ-, έχει πάρει τα πάντα από το 2014). Ο Βρετανός βρίσκεται στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την -επίσης απόλυτη κυρίαρχο- Mercedes, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα 'χει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που θα ξεκινήσει στα μέσα του Μάρτη.

Για να βάλει λίγο ακόμα 'καρύκευμα', ο Μαξ Φερστάπεν επέμεινε ότι μπορεί να ρίξει από την κορυφή τον Βρετανό "αν βοηθήσει το αυτοκίνητο. Δεν φοβάμαι να τα βάλω με τον πρωταθλητή. Είναι πάρα πολύ καλός, ένας από τους καλύτερους, αλλά δεν είναι Θεός. Βέβαια, ίσως να είναι ο Θεός μαζί του".

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου που ετοιμάζει η Red Bull για τον Ολλανδό αρχίζουν σε δυο εβδομάδες, στη Βαρκελώνη. "Νιώθω καλά και έτοιμος”, διαβεβαίωσε, “δεν σκέφτομαι ποια είναι τα πλεονεκτήματα μου, έναντι εκείνων του Λιούις. Επικεντρώνομαι στον εαυτό μου και με εμπιστεύομαι”. Πέρυσι η Red Bull μπήκε στο πρωτάθλημα, ενημερώνοντας πως είναι έτοιμη να 'χτυπήσει' το δίπολο Mercedes και Ferrari. Παρουσίασε βελτιώσεις (με τη μηχανή της Honda να αποδεικνύεται αξιόπιστη και τη Red Bull να πρέπει να λύσει φέτος, το πρόβλημα του σασί), αλλά τερμάτισε τρίτη. Ο Φερστάπεν πήρε τρεις νίκες και τερμάτισε στο Νο3 της κατάταξης, πίσω από τις Silver Arrows -μπροστά από τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλς Λεκλέρκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK