O Ιρανός Τάκο Φολ μαγεύει τα πλήθη παίζοντας καθιστός

Ο Μορτέζα Μερζάντ βλέπει τον κόσμο από ύψος 246 εκατοστών. Παίζοντας βόλει καθιστών, είναι ήδη ένας σταρ του ασιατικού αθλητισμού.

Ο Μορτεζά Μεχρζάντ με τη φανέλα της εθνικής Ιράν
Ο Μορτεζά Μεχρζάντ με τη φανέλα της εθνικής Ιράν Ο ΜΟΡΤΕΖΑ ΜΕΧΡΖΑΝΤ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΡΑΝ

Ο Μορτεζά Μεχρζάντ είναι 32 ετών, έχει γεννηθεί στο Μαζανταράν του Ιράν, έχει ύψος 246 εκατοστά και σίγουρα θα προκαλούσε δέος ακόμα και σε αθλητές όπως ο Τάκο Φολ. Ο Μεχρζάντ είναι ο πιο ψηλός αθλητής του Ιράν και ένας από τους ψηλότερους στην παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού και παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί με ακρομεγαλία, αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε στο να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο του αγαπημένου αθλήματός του, του βόλεϊ.

Ακρομεγαλία: Η μεγαλακρία ή ακρομεγαλία είναι πάθηση των ενηλίκων που προκαλείται από τη, σε υπερβολικό βαθμό, έκκριση της αυξητικής ορμόνης. Η ορμόνη προέρχεται από τα σωματοτρόπα αδενώματα του εγκεφάλου, που είναι καλοήθεις όγκοι οι οποίοι αναπτύσσονται στην πρόσθια υπόφυση. Τα συμπτώματα της πάθησης και η αντιμετώπισή της μοιάζουν με αυτά του γιγαντισμού. Ωστόσο, στην μεγαλακρία οι αλλαγές είναι λιγότερο εμφανείς και το ύψος του ατόμου δεν αυξάνει. (πηγή)

Ααπό την ηλικία των 15 ετών, όταν ήταν ήδη 1,90μ., έχοντας ξεπεράσει ένα σχεδόν ολέθριο κάταγμα λεκάνης, ξεκίνησε να κινείται υποβοηθούμενος αποκλειστικά από αμαξίδιο ή πατερίτσα. Παρ' όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και το 2015 αγωνίστηκε με την ομάδα Samen Al Hojjaj Sabzevar και στη συνέχεια, ζώντας σαν γίγαντας ανάμεσα σε θνητούς, εντάχθηκε στην παραολυμπιακή ομάδα βόλει του Ιράν, με την οποία και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σημειώνοντας 28 πόντους στον τελικό! Το σερί της ομάδας του Ιράν συνεχίστηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης καθιστών που διεξήχθη την περασμένη χρονιά στη Χάγη. Το Ιράν νίκησε τη Βοσνία με 3-0 στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Μεχρζάντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας.

Ο ίδιος παραμένει ταπεινός και ντροπαλός, κάνοντας σπάνια δηλώσεις για τα αθλητικά επιτεύγματά του. Πριν από μερικά χρόνια είχε πει στους Times του Ιράν: "Είμαστε εδώ για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Ο μόνος στόχος μου είναι να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK