Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ δίδαξε value for money στους Μέσι, Ρονάλντο και Αντετοκούνμπο

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του πλανήτη παρέμειναν, πάνω κάτω οι ίδιοι, παρά τις απώλειες λόγω κορονοϊού, με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ να εμφανίζεται στο No16, έχοντας δουλέψει 40 δευτερόλεπτα.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ είχε αποφασίσει να δώσει τρεις αγώνες μέσα στο 2020, έως τον Ιούνιο. Πρόλαβε να δώσει έναν. Που κράτησε 40''. Ήταν αρκετός.
Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ είχε αποφασίσει να δώσει τρεις αγώνες μέσα στο 2020, έως τον Ιούνιο. Πρόλαβε να δώσει έναν. Που κράτησε 40''. Ήταν αρκετός. AP PHOTO/JOHN LOCHER

Δεν υπήρχε σπορ, πλην του football, που να μην επηρεάστηκε από τον κορονοϊό. Εύλογα, δεν υπήρχε και αθλητής -εκτός των footballers- που να μην είχε 'χασούρα'. Και κάπως έτσι, ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε στο Νο1 της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του Forbes, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που η κορυφή δεν απασχολήθηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λίονελ Μέσι, την τελευταία πενταετία. Οι δυο superstars του ποδοσφαίρου παρουσίασαν απώλειες 28.000.000 δολαρίων (μαζί), το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Το Forbes ενημέρωσε πως οι 100 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές της γης είχαν (μαζί) απώλειες της τάξεως του 9% σε σύγκριση με το 2019. Ξεκάθαρα, θα ζήσουν. Είναι ωστόσο, η πρώτη πτώση στα έσοδα τους, μετά το 2016.

O Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο πρώτος τενίστας που βρέθηκε στο Νο1 της λίστας του Forbes, με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, στα 30 χρόνια της ύπαρξης της.
O Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο πρώτος τενίστας που βρέθηκε στο Νο1 της λίστας του Forbes, με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, στα 30 χρόνια της ύπαρξης της. AP PHOTO/HALDEN KROG

Ο ένατος αθλητής που 'κάθισε' στο Νο1, από το 1990 -όταν άρχισε να παρακολουθεί το Forbes τα οικονομικά στα σπορ- είναι ο πρώτος τενίστας που γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος, σε 30 χρόνια. Και τα χρωστά όλα αυτά, στα 100.000.000 δολάρια που 'έβγαλε' εκτός των courts, μέσω των συμβολαίων που 'χει με 13 διαφορετικούς χορηγούς -μεταξύ των οποίων είναι η Credit Suisse και η Mercedes-Benz. Αν βάλεις και τα 6.3 εκατομμύρια που πήρε από τη δουλειά του, έχεις τη σούμα του καλύτερου, ο οποίος πέρυσι ήταν στο Νο5 (με 93.4 εκατομμύρια δολάρια, σύνολο).

Ο Ρονάλντο πήρε 45.000.000 δολάρια από τη Nike, την Altice, τη Herbalife και τις δικές του εταιρίες (το CR7 brand) και 60 εκατομμύρια από το μισθό του (σύνολο 105 εκατομμύρια δολ. -πέρυσι είχε 109 εκατομμύρια), ενώ ο Μέσι έλαβε 32.000.000 δολάρια, από την Adidas, τη MasterCard και την PepsiCo. και 72 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα (σύνολο 104.000.000 δολ. -πέρυσι ήταν 127 εκατομμύρια και του είχαν δώσει το Νο1).

Το ΤΟΡ5 συμπληρώνουν ο Νεϊμάρ και ο ΛεΜπρον Τζέιμς και μιας που φτάσαμε στον King, να σημειωθεί πως η λίγκα με τα περισσότερα μέλη στους πιο ακριβοπληρωμένους είναι το ΝΒΑ.

✎ Στη λίστα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανέβηκε τρεις θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

✎ Θα ήθελα επίσης, να 'χεις πρόχειρη την πληροφορία πως ο Τάισον Φιούρι βρέθηκε στο Νο11, έχοντας δώσει μόλις τρεις αγώνες σε ένα χρόνο.

✎ Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μπήκε στους πλουσιότερους, δουλεύοντας 40''. Τόσο κράτησε ο μόνος αγώνας που έδωσε -στις 18/1 του 2020, όταν νίκησε τον Σερόνε με νοκ άουτ. Αν το θέσουμε σε value for money, αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος.

✎ Ο Κέβιν Ντουράντ είναι στο Νο7, με το κοντέρ του να 'χει γράψει -από Ιούνιο σε Ιούνιο- 12 συμμετοχές στα playoffs του ΝΒΑ -όπου τραυματίστηκε και έχασε όσα ματς έγιναν φέτος.


News 24/7

24MEDIA NETWORK