Ο Μάριος Γιαννάκου ολοκλήρωσε τον άθλο του τερματίζοντας τα 500 χλμ. στην Αρκτική

Την τεράστια προσπάθειά του ολοκλήρωσε ο Μάριος Γιαννάκου τερματίζοντας στον αγώνα των 500χλμ στην Αρκτική μετά από συγκλονιστική μάχη οκτώ ημερών.

Ο Μάριος Γιαννάκου ολοκλήρωσε τον άθλο του τερματίζοντας τα 500 χλμ. στην Αρκτική

Έναν ακόμα άθλο πρόσθεσε στα κατορθώματά του ο Μάριος Γιαννάκου. Ο 29χρονος από τη Δράμα κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα των 500χλμ στην Αρκτική.

Επί οκτώ ημέρες πάλεψε με το απίστευτο κρύο και κατάφερε να βγει νικητής τερματίζοντας σε έναν άκρως εξαντλητικό αγώνα.

Αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του σε μία ανάρτηση κατάθεση ψυχής αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε από τις 6 Μαρτίου όταν ξεκίνησε μέχρι να τερματίσει το απόγευμα της Δευτέρας (14/03).

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανάρτησή του: "Πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα την ψυχή μου να βγαίνει έξω από το σώμα μου. Υπήρξε ένα σημείο του αγώνα όπου για να συνεχίσω την προσπάθεια έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου να μην σκέφτεται σαν άνθρωπος. Σαν άνθρωπος που πονάει, κλαίει, απογοητεύεται και υποφέρει.

Έπρεπε να εξαλείψω κάθε αδυναμία. Πολλές φορές τα κατάφερνα και άλλες φορές ερχόταν η σωματική και κυρίως η εσωτερική συντριβή από την οποία δε μπορεί να ξεφύγει κανείς. Όλα κυλούσαν πολύ αργά εκεί έξω, μαρτυρικά αργά. Είδα αθλητές να καταρρέουν, είδα εμένα να καταρρέω και να προσπαθώ να πιαστώ από κάπου. Το έλκηθρο ένιωθα να μου ξεριζώνει την πλάτη κάθε μέρα λίγο λίγο και οι υποθερμίες μέσα στον αγώνα αμέτρητες. Τρόμαξα όταν κατάλαβα τι μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος.

Με ρωτάτε ποσό βαρύ ήταν το έλκηθρο. Το μεγαλύτερο βάρος το είχε η ελληνική σημαία η οποία αποτέλεσε μαζί με τα δικά σας μηνύματα το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίζω. Θέλω να ξέρετε ότι το καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ποτέ ότι δε μπορείτε να καταφέρετε κάτι γιατί είστε φτιαγμένοι για να καταφέρνετε τα ΠΑΝΤΑ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήσασταν δίπλα μου πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και όλους εσάς που μου δίνατε τόση αγάπη και δύναμη μέσα από τα μηνύματά σας.

Ευχαριστώ όσους δε πίστεψαν σε μένα, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά, ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα που με βοήθησαν να τα ανεβαίνω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK