Ο Μπαλτάκος πέταξε το γάντι στον Δημήτρη!

Άμεση η "απάντηση" του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Γιαννακόπουλο: τα οφειλόμενα από τα εισιτήρια του μπασκετικού τμήματος προς τον Ερασιτέχνη ζητάει ο Δημήτρης Μπαλτάκος προτού παραδώσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του Α.Ο.

Ο Μπαλτάκος πέταξε το γάντι στον Δημήτρη!

Λιγότερο από μία ώρα μετά την πολύ σκληρή τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας και πως επί της ουσίας αρνείται να αποχωρήσει, ακολούθησε ανακοίνωση από τον Αθλητικό Όμιλο, ο οποίος "απάντησε" στα λεγόμενα του διοικητικού ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ.

Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη, τόνισαν πως μετά την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου είναι πλέον αναγκασμένοι να "σπάσουν" το off the record των επαφών τους και παρέδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος του Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος, λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (19/4) οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Στην εν λόγω επιστολή, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αφού εξέφρασε τις ευχές του για πρόκριση της ομάδας μπάσκετ στο final-4 της Πόλης, στη συνέχεια πέταξε το… γάντι προς την πλευρά Γιαννακόπουλου.

Υπογράμμισε πως δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ απ' την ΚΑΕ και το ποσοστό του 10% των εισιτηρίων της προς τον Αθλητικό Όμιλο, ξεκαθάρισε πως το σύνολο των οικονομικών στοιχείων θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω Γ.Σ. και συνέντευξης Τύπου, ενώ κατέληξε λέγοντας πως " …για να σας παράσχουμε τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017 με σοβαρότητα, αλλά και για την ενημέρωση, όπως οφείλουμε βάσει νόμου, της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., απαιτείται να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα οφειλόμενα από την Κ.Α.Ε. τα οποία, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, τα υπολογίζουμε τουλάχιστον στις 300.000 Ευρώ ως προς το Νόμιμο προβλεπόμενο μερίδιο του Α.Ο.".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και η επιστολή του Δημήτρη Μπαλτάκου, προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

" Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παρούσα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. δεν προτίθεται να αποχωρήσει κι ότι θέτει προσχηματικά εμπόδια στην όλη διαδικασία.

Κατόπιν αυτού είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα, με μεγάλη μας λύπη και κατά παραβίαση της πάγιας πρακτικής μας τα “εν οίκω μη εν δήμω”, το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, ώστε ο κάθε καλόπιστος Παναθηναϊκός να σχηματίσει ιδία άποψη για τα γεγονότα.

Προς τον

κ. Δ. Γιαννακόπουλο

"Κύριε Γιαννακόπουλε,

Πριν από οτιδήποτε άλλο, σας μεταφέρω την πίστη σύσσωμου του Δ.Σ. για πρόκριση στο Final 4. Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας έγινε μεγάλη γιατί ξέρει να κερδίζει πολέμους ακόμα και όταν χάνει μία μάχη.

Θέλω και επισήμως να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τον Α.Ο. το τελευταίο διάστημα. Κατόπιν της συνάντησης μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με την Ομάδα Εργασίας σας, είμαστε σε θέση να σας επιβεβαιώσουμε πως κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς στην προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σας εντός του χρονικού ορίου που έχετε θέσει (30η Απριλίου 2017). Καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε πως παραδώσαμε:

1.Τον αγωνιστικό απολογισμό τμημάτων και ομάδων και τις υποχρεώσεις-δεσμεύσεις έως το τέλος την τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου,

2. το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό του Συλλόγου, και

3. συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση τμημάτων ή ακαδημιών όπως και τις αντίστοιχες

εσόδων.

Αναφορικά με τους οικονομικούς ισολογισμούς, τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο και Ιδιώτες και την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας, αποτελεί δέσμευσή μας η παρουσίαση του συνόλου των στοιχείων, της τελευταίας 20ετίας, σε όλο το Παναθηναϊκό κοινό, μέσω Γενικής Συνέλευσης και Συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της περιόδου 2016-2017 οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τον ν. 2527/99, η ΠΑΕ και η Κ.Α.Ε. οφείλουν να δίνουν στον Α.Ο το 10% των καθαρών εισπράξεων τους από εισιτήρια. Η παρούσα διοίκηση της Π.Α.Ε., καθώς και της Κ.Α.Ε., υπό την ηγεσία του κ. Παύλου και κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και την δική σας τα προηγούμενα χρόνια, κατέβαλλαν το ποσό αυτό είτε σε μηνιαία βάση είτε μετά από κάθε αγώνα, γεγονός το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνεται υπόψιν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Σωματείου. Όμως, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει καταβληθεί από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τον Α.Ο. μηδενικό ποσό.

Ο προϋπολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο οποίος προγραμματίστηκε βασισμένος στην παραδοχή ότι θα υπήρχαν μηνιαία έσοδα από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός της τάξης των 20.000 - 25.000 Ευρώ, έχει προ πολλού βγει εκτός στόχου. Το αποτέλεσμα έχει ταλαιπωρήσει αγωνιστικά τον Σύλλογο, αλλά και τις δεκάδες οικογένειες οι οποίες πιέζονται ασφυκτικά από την έλλειψη χρηματοδότησης. Ο Σύλλογος συντηρείται στην ζωή χάριν στην συνεπή χρηματοδότηση από την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και των χορηγών μας.

Καθώς η αγωνιστική χρονιά βαίνει στην λήξη της, για να σας παράσχουμε τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017 με σοβαρότητα, αλλά και για την ενημέρωση, όπως οφείλουμε βάσει νόμου, της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., απαιτείται να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα οφειλόμενα από την Κ.Α.Ε. τα οποία, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, τα υπολογίζουμε τουλάχιστον στις 300.000 Ευρώ ως προς το Νομίμο προβλεπόμενο μερίδιο του Α.Ο.

Συνεπώς είναι απαραίτητες από εσάς οι κάτωθι πληροφορίες:

1. Οι εκκαθαρίσεις των αγώνων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου,

2. οι εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων διαρκείας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου,

3. οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας ανά θύρα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και το

4. Ισοζύγιο γενικού καθολικού τελευταίου βαθμού στις 31.12.2016 και 31.03.2017, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε το μέρισμα που δικαιούται, βάσει νόμου, ο Α.Ο. από τα κέρδη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός.

Σχετικά με την κατάσταση των μελών του Συλλόγου σας πληροφορούμε πως έχουμε απευθύνει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όσον αφορά στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο. στου Γουδή, διανύουμε περίοδο ιστορικής σημασίας. Ίσως χρειαστεί να εξαντληθεί η προθεσμία που έχετε θέσει ώστε να σας παρουσιάσουμε απτές εξελίξεις, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσουν το σύνολο των φιλάθλων μας.

Όλοι μαζί για διπλό μέσα στην Πόλη.

Για το ΔΣ του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Ο Πρόεδρος

Δ. Μπαλτάκος"

24MEDIA NETWORK