Ο Μπρέιντι 'πέταξε' 50.000 δολάρια πάνω από τη θάλασσα και έφταιγε η τεκίλα

Λίγο ήθελε να καταλήξει στον πάτο της θάλασσας το τρόπαιο των πρωταθλητών Buccaneers, αξίας 50.000 δολαρίων, από την πιο ριψοκίνδυνη πάσα που δοκίμασε ποτέ του ο Τομ Μπρέιντι.

Ο Τομ Μπρέιντι χαιρετά από το σκάφος της παρέλασης των πρωταθλητών του NFL
Ο Τομ Μπρέιντι χαιρετά από το σκάφος της παρέλασης των πρωταθλητών του NFL © 2021 PHELAN EBENHACK/ASSOCIATED PRESS

Στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνο πια) το parade των πρωταθλητών κάθε μεγάλης λίγκας είναι μια άσβεστη παράδοση. Η δυστοπία του τελευταίου χρόνου σε παγκόσμια κλίμακα επηρεάζει και μεταβάλλει εξ ανάγκης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γιορτάζουν οι τροπαιούχοι, χωρίς πάντως η προσαρμογή στους νέους κανόνες να αφαιρεί από την έκσταση της στιγμής.

Τουλάχιστον αυτό κατάφεραν οι Buccaneers που θέλοντας να γλεντήσουν για τον πρώτο τίτλο τους στο NFL ύστερα από 17 χρόνια και δεύτερο συνολικά στα 47 χρόνια από τη 'γέννησή' τους, σκαρφίστηκαν και οργάνωσαν μια εναλλακτική παρέλαση, η οποία δεν θα τους έφερνε σε απολογητική στάση. Αντί για το λεωφορείο και την κλασική βόλτα στους δρόμους της Τάμπα, προτίμησαν μια ξέγνοιαστη βαρκάδα στον Κόλπο του Μεξικού. Έχοντας φυσικά την υποχρέωση ν' αποτρέψουν το συνωστισμό ναύλωσαν κάμποσα ταχύπλοα και όλα τα στελέχη (παίκτες, προπονητές, παράγοντες, οικογένειες) μοιράστηκαν σε ολιγομελή γκρουπ, διασκεδάζοντας για τον κυριακάτικο θρίαμβο του Super Bowl με την απαιτούμενη απόσταση.

Μια απόσταση που ο Τομ Μπρέιντι βάλθηκε να καλύψει με μια από τις πιο risky (και εντυπωσιακές) πάσες που έχει δοκιμάσει ποτέ στην μακρά καριέρα του κι ας κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου τους είδους, μεριμνώντας από χρόνο σε χρόνο να μειώνει τον κίνδυνο παίζοντας με ασφάλεια. Τι έκανε αυτή τη φορά ο αθεόφοβος; Εκτόξευσε το 'Lombardi Trophy' από τη μία βάρκα στην άλλη! Έψαχνε τον Γκρονκόφσκι για άλλο ένα touchdown.

Βλέποντας το video, φαντάζεσαι πως το κενό των 3-4 μέτρων που χώριζε τα δύο πλωτά δεν είναι δα και τόσο μεγάλο. Όντως, αλλά δεν έχουμε να κάνουμε μ' ένα ελαφρύ αντικείμενο που πετιέται και γραπώνεται στον αέρα με περίσσια ευκολία. Ναι μεν είναι διακοσμημένο στην κορυφή του με την μπάλα-πεπόνι του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, η οποία σε κανονικές συνθήκες ζυγίζει περί τα 400 γραμμάρια, πρόκειται εντούτοις για ένα τρόπαιο από καθαρό ασήμι ύψους 55 εκατοστών και βάρους 7 κιλών (!), το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο (αντιθέτως με άλλα) από την εταιρία Tiffany, χρειάζεται περισσότερους από 4 μήνες για να αποκτήσει την τελική μορφή του και κοστίζει 50.000 δολάρια!

Ο Μπρέιντι ζύγισε με τα χέρια του το τρόπαιο και έδωσε τη δύναμη που πίστευε ότι απαιτείται προκειμένου να στείλει με ακρίβεια στην απέναντι βάρκα. Διακινδύνευσε εμφανώς μια μοιραία incompleted pass, διότι με το περίεργο σχήμα που έχει δεν θα 'ταν παράξενο αν έπαιρνε διαφορετική τροχιά και κατέληγε όχι στα χέρια του συμπαίκτη του, αλλά με μια υπέροχη βουτιά στον πάτο της θάλασσας. Ατυχήματα με τις κούπες έχουν τύχει αρκετά σε αντίστοιχες περιστάσεις. Τούτο βέβαια θα κέρδιζε το 'fumble' της ιστορίας. Γι' αυτό και πανηγυρίστηκε έξαλλα όταν έφτασε στον προορισμό του.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως δεν ήταν ο ήλιος της Φλόριντα, ούτε τα κύματα που είχαν ζαλίσει τον επτάκις πρωταθλητή και πέντε φορές MVP του τελικού. Η τεκίλα (με αβοκάντο) που έρεε άφθονη στο αίμα του είχε παρασύρει τη σκέψη του, προτού θέσει σε εφαρμογή το παράτολμο σχέδιό του!


News 24/7

24MEDIA NETWORK