O Ντιον Σάντερς απαρνήθηκε την πολυγαμία για να παίξει στην ομάδα του Θεού

Ο σταρ του NFL της δεκαετίας του '90, έζησε το αμερικάνικο όνειρο, μέχρι που πάτησε γκάζι και έφυγε με το αυτοκίνητο του στο γκρεμό. Έπειτα πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Θεού. Ήταν μια αρκετά επικερδής κίνηση.

O Ντιον Σάντερς απαρνήθηκε την πολυγαμία για να παίξει στην ομάδα του Θεού
AP/DOUG BENC

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Ντιον Σάντερς ήταν το αντίστοιχο ενός Βίτο Κορλεόνε, ενός Χάουαρντ Χιούζ, ενός Τζόρνταν Μπέλφορντ (Ο Λύκος Της Γουόλ Στρητ). Ο 52χρονος βετεράνος cornerback του NFL και νυν σχολιαστής αγώνων, έχει ζήσει όσα ένας κοινός θνητός θα χρειαζόταν 12 ζωές για να ζήσει. Παίρνουμε βαθιά αναπνοή και μετράμε: 8 Pro Bowl, 2 νίκες σε Super Bowl, 8 παρουσίες σε All-Star ομάδες, μια παρουσία στην Καλύτερη Ομάδα της Δεκαετίας του `90 από το NFL, ένα Δακτυλίδι Τιμής από τους Ατλάντα Φάλκονς, δυο βραβεία Καλύτερου Παίκτη σε κολεγιακή ομάδα. Η καριέρα και η ζωή του Ντιον μοιάζει με ένα κινηματογραφικό παραμύθι που το ζεις ή/και το βλέπεις με κομμένη την ανάσα.

Ο ορισμός του ινφλουένσερ, είχε φτιαχτεί για ανθρώπους όπως ο Ντίον, χρόνια πριν υπάρξουν τα social media: Στη δεκαετία του `90 o Prime Time - όπως ήταν το ψευδώνυμο του- εμφανίστηκε σε 3 video clip του MC Hammer (το πιο επικό όλων λεγόταν "Too Legit To Quit"), τραγούδησε ( άθλια), έπαιξε σε μια σουρεαλ διαφήμιση της Pepsi μαζί με τον Road Runner (ναι, το καρτούν), έγινε ο κεντρικός πρωταγωνιστής σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες της Sega, της Nike, της Pizza Hut και της American Express, ενώ δημιούργησε και τη δική του φίρμα αθλητικού management με πελάτες όπως ο θρυλικός μποξέρ Έβαντερ Χολιφίλντ. Όλα τα παραπάνω σήμαιναν τίποτα λιγότερο από τραπεζικούς λογαριασμούς που γέμιζαν και άδειάζαν από αστρονομικά ποσά, με ασύλληπτες ταχύτητες. Όλα τα παραπάνω σήμαιναν γυναίκες, 'κολλητοί φίλοι', σπίτια, αυτοκίνητα, όλα στα πόδια του Ντιον.

"Τότε ήταν που έπιασα πάτο." εξομολογείται ο Ντιον σήμερα, σε εκπομπή podcast της Πόλα Φάρις.

"Όταν ήμουν στο κρεββάτι με δυο και τρεις γυναίκες. Όταν είχα εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια, αλλά δεν είχα το κουράγιο να περπατήσω ευθεία. Όταν είχα 10 αυτοκίνητα, αλλά δεν ήθελα να πάω πουθενά. Όταν είχα ένα σπίτι 1400 τετραγωνικών, αλλά το ένιωθα ξένο, παγωμένο. Τότε ήταν που έπιασα πάτο στη ζωή μου."

"Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να δείξω στους γύρω μου ότι πονούσα, αλλά κανείς δεν το έβλεπε. Το μόνο που μπορούσαν να δουν ήταν την Περσόνα, δεν έβλεπε κανείς τον Ντιον, μόνο τον Prime Time."

Τότε συνέβη το μοιραίο και αναπόφευκτο: Στο χείλος ενός γκρεμού, ο Ντιον πατούσε γκάζι και επιχειρούσε την τελευταία του, θεαματική βουτιά προς ένα μέρος που το φως από τους προβολείς θα έκλεινε για πάντα. Ίσως αυτό το μέρος να έμοιαζε στα μάτια του με ένα απόμερο νησί. Όμως για καλή του τύχη, ο Σάντερς κατάφερε - έχοντας πέσει 15 μέτρα- να επιζήσει.

"Από την ομάδα του Κακού, βρέθηκα στην ομάδα του Θεού." λέει σήμερα ο Ντιον Σάντερς. 'Γονάτισα και πήρα μια απόφαση, να τα δώσω όλα στο Θεό." έχει γράψει στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Power, Money & Sex: How Success Almost Ruined My Life ". Ο Ντιον ξεκίνησε να μελετάει τη Βίβλο και να να αναζητά καθοδήγηση από ιερείς όπως ο T.D Jakes.

Τα λάθη βέβαια δεν σταμάτησαν, μερικά εξ`αυτών εξελίχθηκαν σε τιτάνια φιάσκο που ο αντίκτυπος τους ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει, όπως εκείνο το συγκρότημα σχολείων που ίδρυσε το 2012 και έκλεισε λίγα χρόνια μετά, με κατηγορίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και περιστατικά ρατσισμού.

Σήμερα ο Ντιον συνεχίζει να εξαργυρώνει τη 90s φήμη του, με εμφανίσεις ακόμα και σε τηλεοπτικές sitcoms (στο 'The League' υποδύθηκε μια ξεκαρδιστική εκδοχή του εαυτού του), ενώ παράλληλα εργάζεται ως σχολιαστής στο τηλεοπτικό κανάλι CBS και στο NFL Network. Επίσης ο Ντίον διοργανώνει ομιλίες θρησκευτικού χαρακτήρα σε σχολεία και οπουδήποτε αλλού μπορούν να καλύψουν το υψηλότατο κασέ του (30.000 μινιμουμ). Το σίγουρο είναι πως ακόμα και εκείνη η ομάδα του Θεού, είναι εξαιρετικά επικερδής.

Κεντρική φωτογραφία: AP/Doug Benc

News 24/7

24MEDIA NETWORK