Ο πιο σαδιστικός τρόπος για να χαθεί μια πρόκριση σε αγώνα των playoff

Πληρώνεται με εκατομμύρια για να σουτάρει. Κλήθηκε να το κάνει πριν από την εκπνοή της σημαντικότερης μάχης των Μπέαρς μετά το 2010. Βρήκε δοκάρι.

Chicago Bears kicker Cody Parkey (1) warms up before the second half of an NFL football game Sunday, Nov. 11, 2018, in Chicago. (AP Photo/David Banks)
Chicago Bears kicker Cody Parkey (1) warms up before the second half of an NFL football game Sunday, Nov. 11, 2018, in Chicago. (AP Photo/David Banks) AP PHOTO/DAVID BANKS

Οι Μπέαρς θα απέκλειαν τους πρωταθλητές Ίνγκλς, αν ο Κόντι Πάρκι είχε βρει στόχο σ' ένα από τα πιο εύκολα σουτ της καριέρας του. Με τα 'αν' όντως δεν χτίζονται πραγματικότητες και η ομάδα της Φιλαντέλφια έμεινε στο κυνήγι του repeat αποκλείοντας τις 'αρκούδες' από το Σικάγο στον α' γύρο των playoffs στη National Football Conference του NFL.

O 26χρονος placekicker είχε μόνο μία δουλειά να κάνει. Στα 10'' πριν από τη λήξη του αγώνα να σημαδέψει σωστά, να βρει στόχο από τις 43 γιάρδες (39.3 μέτρα) και σκοράροντας μεταξύ των δύο κάθετων δοκών να χαρίσει την πρόκριση στους Μπέαρς. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνει 4 εκατομμύρια δολάρια για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου διάρκειας τριών ετών που υπέγραψε τον προηγούμενο Μάρτιο.

Το σκορ ήταν 16-15 για τους Ίνγκλις, αλλά το Σικάγο είχε την τελευταία ευκαιρία για τη νίκη, πετώντας εκτός μάχης τους πρωταθλητές.

Ο Πάρκι αστόχησε στο field goal. "Νιώθω απαίσια γιατί η ευθύνη είναι 100% δική μου. Δεν υπάρχει απάντηση σ' οποιαδήποτε ερώτηση. Πίστεψα ότι έχω κλωτσήσει καλά την μπάλα", δήλωσε ο τραγικός ήρωας αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Είχε όμως σουτάρει λίγο πιο αριστερά απ' όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει πρώτα στο κάθετο δοκάρι, ακολούθως στην οριζόντια δοκό και στο φινάλε να πέσει έξω. Ν' αναπαυτεί στο χορτάρι.

Είχε αποτύχει. Αν η πρώτη απόπειρα είχε μετρήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Μερίμνησε πάντως ο προπονητής των 'αετών', Νταγκ Πέντερσον, να ζητήσει τάιμ άουτ πριν η μπάλα φύγει από τα χέρια του πασέρ και η διαδικασία να διακοπεί, παρόλο που ο kicker εκτέλεσε κανονικά.

'Ιcing the kicker', ονομάζεται στην ορολογία του american football η τακτική αυτή. Εκ του αποτελέσματος, όντως 'πάγωσε' ο Πάρκι, αφού στην επανάληψη της πράξης το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο. Είτε η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του αμυντικού των Ίνγκλς, Τρέιβον Χέστερ, είτε όχι.

Τουλάχιστον "ο ήλιος θα λάμψει και αύριο, η ζωή προχωράει", όπως συμπλήρωσε ο Πάρκι, προσπαθώντας να ξεχάσει γρήγορα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/David Banks

News 24/7

24MEDIA NETWORK