Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζευγάρωσε τις 5 ήττες με 5ο τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του China Open, τον 5ο φετινό μετά από 5 σερί αποκλεισμούς στον πρώτο αγώνα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του China Open 2019, Πεκίνο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του China Open 2019, Πεκίνο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Το open της Ουάσιγκτον έμοιαζε πολύ μακρινό. Στο Μόντρεαλ, στο Σινσινάτι, στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στο Ζουχάι (εγκατέλειψε λόγω αδιαθεσίας), όποτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμπαινε στο κορτ, έφευγε με κατεβασμένο κεφάλι. Ο αποκλεισμός ερχόταν από τον 1ο γύρο ή από τον πρώτο στον οποίο αγωνιζόταν, αφού μερικές φορές προκρινόταν bye.

Αναπόφευκτα, ο 21χρονος πρωταθλητής υποχώρησε στο νο7 της ATP. Προφανώς και δεν είναι κάτι άσχημο, όμως σε μία χρονιά που έχει κάνει τόσα πολλά, στόχος ήταν -γιατί όχι;- το νο3. Η μοίρα τα έφερε έτσι που στο China Open θα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που βρέθηκε σε αυτήν τη θέση προσφάτως. Αρκεί να κέρδιζε αυτό το... καταραμένο πρώτο παιχνίδι του στο τουρνουά. Τα κατάφερε και μετά δεν είχε σταματημό. Πρώτα ο Ντούσαν Λάζοβιτς και κατόπιν ο Νικόλοζ Μπασιλασβίλι και ο Τζον Ίσνερ υποτάχθηκαν στις ορέξεις του Έλληνα τενίστα.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. "Ήρθαμε λίγο πιο κοντά στο Laver Cup. Καταλαβαίνουμε καλά ο ένας τον άλλον τώρα, οπότε ελπίζω να είναι ένα φανταστικό παιχνίδι", εξήγησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πριν από τον ημιτελικό τους. Ο 22χρονος 'αιώνιος' αντίπαλος του Τσιτσιπά από τα junior δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις μαζί του, ακόμα κι αν έχουν κοινές ρίζες από Ρωσία. Λίγο ένοιαζε τον Τσιτσιπά αυτήν τη στιγμή. Είχε το μομέντουμ και ήθελε να το αξιοποιήσει. Παίζοντας εκπληκτικό τένις ανά διαστήματα, άντεξε στο break του Ζβέρεφ στο 1ο σετ. Ο αγώνας κατέληξε στο tie-break, όμως κάποια αβίαστα λάθη έφεραν τον (εκνευρισμένο από προηγουμένως) Γερμανό τενίστα να έχει τριπλό set point. Απέτυχε και ο Τσιτσιπάς πήρε το 1ο κρίσιμο σετ. Στη συνέχεια, η κατάσταση απλοποιήθηκε για τον Τσιτσιπά, που με 2 breaks έφτασε στο 5-1. Η νίκη ήταν προδιαγεγραμμένη και ήρθε μέσα σε δύο ώρες με 7-6 (6), 6-4.

Ο 5ος τελικός της χρονιάς (και 8ος στην καριέρα του) είναι γεγονός για τον Τσιτσιπά. Στον αγώνα του Πεκίνου θα τον περιμένει ο Ντόμινικ Τιμ, που υπέταξε τον Κάρεν Χατσάνοφ στον άλλον ημιτελικό. Στόχος πια δεν είναι να κερδίσει ένα παιχνίδι σε κάποιο τουρνουά. Έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Στόχος είναι το ίδιο το τουρνουά, όπως συνέβη στη Μασσαλία τον Φεβρουάριο και στο Εστορίλ τον Μάιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK