Ο Τάισον ζήτησε μισή συγγνώμη στον Χόλιφιλντ για το δάγκωμα

Ο Μάικ Τάισον ζήτησε -ξανά- συγγνώμη για εκείνο το βράδυ στο ρινγκ, όπου είχε δαγκώσει το αυτί του αντιπάλου του, Εβάντερ Χόλιφιλντ. Συγγνώμη για τον πόνο που του προκάλεσε, όχι για την ίδια την πράξη.

O Μάικ Τάισον καταφθάνει στην πρεμιέρα της σειράς 'Entourage' στο Λος Άντζελες: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015.
O Μάικ Τάισον καταφθάνει στην πρεμιέρα της σειράς 'Entourage' στο Λος Άντζελες: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015. RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Ο Μάικ Τάισον εμφανίστηκε στην ενότητα GQ Sports του online περιοδικού GQ και θυμήθηκε τον θρυλικό αγώνα του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ από το 1997 που τελείωσε άδοξα, με μια δαγκωματιά στον αντίπαλό του, που άφησε ένα κομμάτι κι από τα δυο αυτιά του να αιωριούνται στο τερέν.

Ο Τάισον γι' ακόμα μια φορά αναγνώρισε την επική μοχθηρότητα της κίνησης του και ζήτησε συγγνώμη προς τον πρώην αντίπαλο και νυν φίλο του.

Αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τάισον ζητάει συγγνώμη στον Χόλιφιλντ. O πρώην μποξέρ - νυν επιχειρηματίας της μαριχουάνας επιδιώκει να 'καθαρίσει' με κάθε τρόπο το κοινωνικό προφίλ του, αφήνοντας πίσω την περσόνα του μαινόμενου θηρίου που έμπαινε στα ρινγκ και κατασπάραζε αντιπάλους, ώστε οι cannabis business του να πάνε μπροστά. Ο Τάισον ξεκίνησε να ζητάει συγγνώμες στον Χόλιφιλντ πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική της Όπρα Γουίνφρεϊ. Μαζί του ήταν και ο Χόλιφιλντ φυσικά.

O Χόλιφιλντ έγινε γνωστός στην ποπ κουλτούρα τόσο για τα πετσοκομμένα αυτιά του από τον Τάισον, όσο και για το χάρτινο ομοίωμά του, που κρατούσε η Φοίβη από τα 'Φιλαράκια' στο δωμάτιό της, για κάποιες 'πονηρές' βραδιές. Αυτό που ενδεχομένως να πέρασε στα αζήτητα, είναι ότι ο Τάισον ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, μόνο για το γεγονός ότι προκάλεσε ανείπωτο πόνο στον αντίπαλο του. Ο Τάισον έχει δηλώσει με αβασάνιστη ειλικρίνεια ότι ήταν τέτοιες οι συνθήκες του αγώνα, ήταν τέτοια η δύναμη που του ασκούσε ο αντίπαλός του, χρησιμοποιώντας χέρια, πόδια και κεφάλι (!), που η αντίδραση του δαγκώματος ήρθε χωρίς να το σκεφτεί και πως αν αγωνιζόταν ξανά υπό τις ίδιες συνθήκες, θα το ξανάκανε.

Οι δυο πρώην αντίπαλοι συνεργάστηκαν σε φιλανθρωπικές δράσεις, σε προωθήσεις προϊόντων, έπαιξαν το παιχνίδι των 'άσπονδων εχθρών που έγιναν φίλοι' που λατρεύουν τα media. Αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως αν βρίσκονταν ξανά εντός ρινγκ, ορισμένα αυτιά -και άλλα ανθρώπινα μέλη- θα βρίσκονταν σε κίνδυνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK